Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 01 Nisan 2023 - 16:39 Yorum: 0

CODA ile işitme engelli çocuklara özel akıl oyunu

Kocaeli'de işitme engelli olan çocuklar ile ebeveyni işitme engelli olan çocukların sosyalleşmesi için özel akıl oyunları eğitimi veriliyor.

CODA ile işitme engelli çocuklara özel akıl oyunu

Kocaeli'de işitme engelli olan çocuklar ile ebeveyni işitme engelli olan çocukların sosyalleşmesi için özel akıl oyunları eğitimi veriliyor.

Dünyada CODA (Children of Deaf Adults) şeklinde tanımlanan "Ebeveyni işitme engelli olup kendisi işitme engelli olmayan çocuklar" ile işitme engeli bulunan çocuklara yönelik Kocaeli Büyükşehir Belediyesi özel akıl oyunları eğitimini başlattı. Eğitimler okul çağına başlayan işitme engelli çocuklar ile CODA çocuklarının bir araya gelerek sosyalleşmesi adına haftada 1 gün 4 saat olarak veriliyor. 10 işitme engelli ve 10 CODA çocuğun eğitim aldığı kursta öğrencilerin eğitim alanlarında yaşadıkları eksiklikleri tamamlamak, zeka gelişimine, hızlı düşünme ve çözüm üretmesine katkı sağlanması hedefleniyor. Yetkililer bu eğitimlerin yıl boyu devam edeceğini aktardı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber