Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 07 Ekim 2022 - 09:32 Yorum: 0

Coğrafya öğrencileri Kale’de arazi çalışması gerçekleştirdi

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Coğrafya Bölümü öğrencileri akademisyenlerin koordinesinde, Kale ilçesinde arazi çalışması gerçekleştirdi.

Coğrafya öğrencileri Kale’de arazi çalışması gerçekleştirdi

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Coğrafya Bölümü öğrencileri akademisyenlerin koordinesinde, Kale ilçesinde arazi çalışması gerçekleştirdi. Öğrenciler, çalışmada kentin yer değiştirmesine neden olan coğrafi faktörleri, İnceğiz Kanyonu'nun jeomorfolojik evrimini ve turizm potansiyelini yerinde inceledi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Coğrafya Bölümü, yapılan başarılı bilimsel araştırma çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Pamukkale Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü öğrencileri Dr. Öğr. Üyesi Selahattin Akşit ve Arş. Gör. Cansu Duman koordinesinde, Kale ilçesinde arazi çalışması gerçekleştirdi. Ekip, ilçenin yer değiştirmesine neden olan coğrafi faktörleri ile İnceğiz Kanyonu'nun jeomorfolojik evrimini ve turizm potansiyelini inceledi.

"Bölgenin ekoturizm potansiyeli SWOT analiziyle tespit edilmiştir"

İlçede ekibiyle birlikte gerçekleştirdiği bilimsel çalışma ile ilgili olarak Dr. Öğr. Üyesi Selahattin Akşit, şu açıklamalarda bulundu:

"Eski Kale (Tabea Antik Kenti) yerleşim coğrafyası açısından incelenmiş olup yer değiştirmesinin bölgeye fayda ve zararları değerlendirilmiştir. İlçenin önemli turizm merkezlerinden olan İnceğiz Kanyonu'nun oluşumu, evrimi, hidrografyası düşünülerek bölgenin ekoturizm potansiyeli SWOT analiziyle tespit edilmiştir. Kale ilçesinde çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber