Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 26 Mayıs 2024 - 10:21 Yorum: 0

Çölyak hastası aileleri farkındalık etkinliğinde buluştu

Mersin Büyükşehir Belediyesince, çölyak hastalığına dikkat çekmek ve destek olmak amacıyla ‘Çölyak Farkındalık Etkinliği’ düzenledi.Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Kongre ve Sergi Sarayı Kır Bahçesinde düzenlenen etkinli...

Çölyak hastası aileleri farkındalık etkinliğinde buluştu

Mersin Büyükşehir Belediyesince, çölyak hastalığına dikkat çekmek ve destek olmak amacıyla ‘Çölyak Farkındalık Etkinliği’ düzenledi.
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Kongre ve Sergi Sarayı Kır Bahçesinde düzenlenen etkinlikte, Mersin’in yöresel ve lezzetli yiyeceklerinden tantuni ve ayran, tatlı olarak ise burma baklava ikram edildi. Her bir yiyeceğin ve içeceğin glütensiz bir şekilde sunulduğu etkinlikte, ailelerin ve çocukların eğlenmesi için de belediyenin Kent Orkestrası sahne aldı. Canlı müzik eşliğinde güzel havanın ve ambiyansın tadını çıkaran aileler, etkinlik sayesinde keyifli zaman geçirdi. Çölyak hastası aileleri ve çocukları bir araya getiren etkinlik sayesinde hem çölyak hastalığı ile ilgili toplumsal bilinç oluşturmak hem de hastalıkla mücadele eden bireylerin sosyal hayata daha çok karışmasını sağlamak amaçlandı.

“Etkinliğin bu yıl ikincisini düzenledik”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığında sosyolog olarak görev yapan Nurten Kılıç, bu yıl ikincisini düzenledikleri etkinlik hakkında bilgi vererek, “‘Çölyak Farkındalık Günü’ olarak gerçekleştirdiğimiz bu etkinliği geçen yıl başlatmıştık. Bu yıl farklı bir konsept olarak, Mersinimizin ünlü bir yemeği olan tantuniyi glütensiz bir şekilde vatandaşlarımıza sunduk. Hepsi çok memnun kaldılar. Bunun yanında tatlı olarak da yine glütensiz bir şekilde burma baklavayı vatandaşlarımıza servis ettik. Çocuklarımıza da müzik ve dans etkinliği hazırladık. Hepsi etkinlikten çok memnun bir şekilde ayrıldılar” dedi.

Aileler, yapılan bu tür farkındalık etkinliğini çok seviyor
Etkinliğe katılan ve çölyak hastası bir kızı olduğunu ifade eden Gülsüm Yıldırım, “Kızım 2006 yılından beri çölyak hastası. Ürünlere ulaşmada önceden çok sıkıntı yaşıyorduk ama Büyükşehir Belediyesi tarafından bir farkındalık oluşturuldu. Özellikle başkanımızın burada çok büyük rolü var. Düzenli olarak her yıl etkinliklerimiz yapılıyor. Mesela bu yılki etkinlikte tantuni vardı ve kızım çok mutlu oldu. Çünkü dışarıda böyle bir yemek ihtiyacını karşılayamıyor. Birçok kişinin çölyağı bilmemesinden kaynaklı, farkındalık anlamında da çok güzel bir etkinlik olduğuna inanıyorum” ifadelerine yer verdi.
2 çocuğunun da çölyak hastası olduğunu belirten Ümit Kara ise “Başkanımız Vahap Seçer’den çok memnunuz. Düzenlenen çölyak etkinliğinden de memnunuz. Başkanımız her kesimi, her konuda destekliyor. Bizleri rahatlatıyor ve her zaman destek sağlıyor” diye konuştu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından çölyak hastası vatandaşlara ayda 1 kez 16 adet (250 gramlık) glütensiz ekmek ve 3 kilogram glütensiz un dağıtımı yapılıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
deneme bonusu