Enerjisa Üretim sponsorluğunda, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) düzenlenen "Rüzgar Günü" etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.
Enerjisa Üretim sponsorluğunda, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) düzenlenen "Rüzgar Günü" etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Enerji sektörünün öncü isimleri, akademisyen ve öğrencilerle bir araya gelerek rüzgar teknolojileri ve diğer konular üzerine bilgi paylaşımında bulundu.
ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi Troia Kültür Merkezi'nde Enerjisa Üretim Rüzgar Günü etkinlikleri, "Enerjimiz rüzgarla, geleceğimiz sizinle" sloganıyla başladı. 2 gün sürecek olan etkinliğin ilk gününde "Rüzgar Teknolojileri- dünü, bugünü, yarını" konulu panel gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Enerjisa Üretim İşletme ve Teknik Genel Müdür Yardımcısı Emre Erdoğan'ın yaptığı panele; Enercon Genel Müdürü Arif Günyar, Nordex Genel Müdürü Habib Babacan, Vestas Genel Müdürü Levent İshak ve Siemens Gamesa Genel Müdürü Ebru Çiçekliyurt katıldı.
Sektör temsilcileri tecrübelerini akademisyen ve öğrencilerle paylaşırken, öğrenciler de merak ettiği soruları uzmanlarına sorarak bilgi aldı.
Rektör Prof. Dr. Murat: "Gelecek, gerçekten yenilenebilir enerjide"
Açılışta konuşan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, sektör temsilcileri ve öğrencilerin ÇOMÜ'de bir araya gelmesinden memnun olduğunu belirterek, "Güney Marmara Kalkınma Ajansı'mız, Avrupa Birliği'yle bu yıl yenilenebilir enerjiyle ilgili projesini başlattı. İlk etapta istihdam boyutu, eğitim boyutu olan bir proje. Türkiye'de ilk defa bu alanda yetişmiş bir insan gücü için biz temel oluşturduk. Bu beni çok sevindiriyor. Bugün enerji sektörünün bütün temsilcileri burada, öğrencilerimiz burada. Gelecek, gerçekten yenilenebilir enerjide. Gençlerimizin bu işe heves etmesi kendilerini bu işe adapte etmeleri, düşünmeleri çok önemli hem gelecekleri açısından hem de ülkemiz açısından. Ben bugün çok mutluyum dediğim gibi çünkü hayallerim bir bir gerçek oluyor. Enerjiyle ilgili Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin böyle bir aşamaya gelmesi ve sektörle bu kadar içli dışlı olması çok önemli. Benim yıllardır söylediğim bir söz vardı. Tek başına bir akademisyen bir anlam ifade etmez. Piyasayla haberiniz yoksa, ilginiz yoksa teorik bilgiler işe yaramaz. Yarım kalır, eksik kalır. Dolayısıyla enerjiyle ilgili çalışma yapanların, sektörle iş birliği yapmaları, akademik çalışmalarını onlara aktarmaları beraberce yeni ufuklara doğru yelken açmamız gerekiyor" dedi.
Erdoğan: "Gençlerin ilgisini görmek biz sektör öncüleri için çok kıymetli"
Panelin ardından İHA muhabirine konuşan Enerjisa Üretim İşletme ve Teknik Genel Müdür Yardımcısı Emre Erdoğan, gençlerle bir araya gelmenin sektör temsilcileri için kıymetli olduğunu belirterek, "Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde bugün değerli katılımcılarımızla rüzgar enerjisi sektörünün bugününe yön vermiş olan sayın yöneticilerimizle rüzgar enerjisinin dünü, bugünü ve yarınını hep beraber değerlendirdik. Bu sırada sektörümüzdeki kadın istihdamının nasıl arttırabileceğine, gençlerimize ne gibi iş imkanlarının sağlanabileceğini ve gençlerimizin iş hayatına adım atarken ne gibi konulara dikkat etmesi gerektiği konusunda çok güzel tavsiyelerde bulundular. Bundan sonraki panellerimizde de yine rüzgar enerjisinde dijitalleşme, sürdürülebilirlik gibi çok önemli başlıklar rüzgar enerjisi yatırımıyla devam edecek. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde gençlerle birlikte olacağız. Gençlerin yenilebilir enerji konusundaki ilgisini görmek bu konudaki katılımlarını görmek, onların enerjisinden faydalanabilmek biz sektör öncüleri için de çok kıymetli. Bize bu fırsatı tanıdığı için sayın rektörümüze ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı'na da ayrıca çok teşekkür ederiz" diye konuştu.
Panel soru cevap ve önerilerin ardından son buldu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Bakan Kurum, Paris'te AFD Başkanı ve CEO'su Christophe Lecourtier ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye ölçeğinde yaklaşık 600 milyon avroluk yeni bir finansman paketi üzerinde çalışıldığını belirtti. Kurum "Yeni bir finansm
Bakan Kurum'un açıklamasına göre, TOKİ'ye olan borcunun tamamını peşin kapatmak isteyen hak sahiplerine yüzde 25 indirim uygulanacak. Borcunun tamamını kapatmak istemeyen hak sahipleri ise borç bakiyesinin en az yüzde 25'ini ödemeleri şartıyla yüzde 25 in
Dün 106,02 dolara kadar yükselen Brent petrolün vadeli varili, günü 104,82 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.25 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 1,7 azalarak 102,99 dolara geriledi. Aynı saatlerde Batı Teksas tür
Akaryakıt fiyatlarında Brent petroldeki hareketlilik kaynaklı değişiklik bekleniyor. Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre, motorinin litre fiyatında yarından itibaren 4,09 liralık indirim yapılması bekleniyor. Motorinin litre fiyatı, son zamların
Döviz piyasasında 18 Eylül Cuma günü sabah saatlerinde yatay ve sınırlı hareketlilik öne çıkıyor. Dolar/TL 48,69-48,71 lira, euro/TL ise 55,85 lira seviyelerinde işlem görüyor. Piyasalarda ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz kararının ardından doların kürese
Batman'da İLKHA muhabirine konuşan peynir satıcıları ve vatandaşlar, peynir fiyatlarındaki değişim ile vatandaşların alım gücüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Peynir satıcısı Recep Yanaç, sezon başında 220-270 lira arasında satılan inek peynirinin ş
Batman'da pamuk üreticileri, artan üretim maliyetleri ve yetersiz desteklemeler nedeniyle gelecek sezon pamuk ekiminin sürdürülebilirliğine ilişkin endişelerini dile getirdi. Üreticiler, pamuk üretiminde mazot, gübre, ilaç, sulama, işçilik ve biçerdöver
Brent petrolün varil fiyatı, dün 108,59 dolara kadar yükselmesinin ardından günü 105,83 dolardan tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.25 itibarıyla kapanışa kıyasla yüzde 1,3 gerileyerek 104,44 dolara indi. Aynı saatlerde Batı Teksas türü
Doğanyol’da İntihar Girişimi: Genç Hayatını Kaybetti
İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Witkoff ve Kushner ile bir araya geldi
03Macron: Gazze'deki manzara hepimiz için utanç verici
04Rize'de 8 eğitim kurumunda eğitime bir gün ara verildi
05Edirne'de aranan 2 hükümlü yakalandı
06Antalya'da 2 milyon 430 bin liralık ziynet eşyası çalan 4 şüpheli yakalandı
07Yarış yapan 2 motosiklet sürücüsüne 626 bin lira ceza
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Arca Çorum Fk
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor