Çorum’un Boğazkale ilçesi doğal gazla buluştu.Çorumgaz A.Ş. tarafından ilçede yapımı tamamlanan doğal gaz boru hattında gaz verme işlemi törenle gerçekleştirildi. Boğazkale’nin de doğal gaza kavuşmasıyla birlikte Çorum’da tüm ilçeler d...
Çorum’un Boğazkale ilçesi doğal gazla buluştu.
Çorumgaz A.Ş. tarafından ilçede yapımı tamamlanan doğal gaz boru hattında gaz verme işlemi törenle gerçekleştirildi. Boğazkale’nin de doğal gaza kavuşmasıyla birlikte Çorum’da tüm ilçeler doğal gaza kavuştu.
Törende konuşan Boğazkale Belediye Başkanı Adem Özel, “Bugün bu hizmeti ilçemize kazandırırken bizlere bu imkanı sağlayan ülkemizin refahını yükseltme vizyonuyla hareket eden Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederim dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Boğazkale’de çağdaş yaşam standartlarına kavuştuğunu dile getiren Başkan Özal, “Bizlere sağlanan bu imkanlar cumhuriyetimizin bize miras bıraktığı kalkınma ve ilerleme idealinin en güzel örneklerindedir. Boğazkale’nin kalkınması ve daha modern bir yaşam standardına ulaşması yönünde büyük adımlar atmaya devam ediyoruz. Siyasilerimizin de katkıları ile her alanda daha güçlü bir Boğazkale inşa ediyoruz. Doğal gazın gelmesiyle birlikte ilçemizde yeni bir dönemin kapısı aralandı. Bu yatırımlar sadece günümüzü değil çocuklarımızın da, torunlarımızın da geleceğini aydınlatıyor. Boğazkale’mizin ısınmada, mutfakta, enerjide daha güvenli, daha ekonomik bir çözüm olan doğal gaza kavuşması, aynı zamanda ilçemizin gelişmişlik seviyesini yukarı taşımakta ve yaşam kalitemizi artırmaktadır” dedi.
“İki bayramı bir arada yaşıyoruz”
AK Parti Çorum milletvekili Yusuf Ahlatcı, Boğazkale’de iki bayramı bir arada yaşadıklarını belirtti.
Boğazkale halkına verdikleri sözü yerine getirmenin onurunu yaşadıklarını dile getiren milletvekili Yusuf Ahlatcı, Boğazkale’nin doğal gaza kavuşmasıyla birlikte Çorum’da doğal gazsız ilçe kalmadığını vurguladı.
Kendisini de çoğu kez sobalara kömür taşıdığını dile getiren Ahlatcı, “Ancak bu işi genelde kadınlarımız yapar. Doğal gaz kadınlarımız içinde büyük bir nimet. Onlar büyük bir dertten kurtuldu. Emeksiz, gayretsiz olmaz. Söz verdik, gayret gösterdik ve ilçemizi doğal gaza kavuşturduk” diye konuştu.
Birlik ve beraberlik mesajları da veren Ahlatcı, “Birliğimizi beraberliğimizi bozmadığımız sürece bu ülkeyi ne teröristler ne emperyalistler yıkabilir. Geçtiğimiz günlerde savunma sanayimizin göz bebeği kurumlarından TUSAŞ’a yapılan hain saldırıyı kınıyorum. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bu ülkenin bize vatan olmasında can başta şehitlerimiz ve gazilerimiz olmak üzere bize bu vatanı miras bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına saygı ve minnetlerimi sunuyorum”
“Çorum’da doğal gazı olmayan ilçemiz kalmadı”
Çorumgaz Genel Müdürü Kasım Kahraman, 2004 yılına kadar Ankara, İstanbul, Bursa, Eskişehir ve İzmit olmak üzere yalnızca 5 şehirde doğal gaz kullanıldığını hatırlatarak, “Doğal gaz piyasasının özelleştirilmesi ile birlikte, özel sektör olarak ilk doğal gaz arzı sağlanan il Çorum oldu. Tüm ekibimizin üstün gayreti ile sektörde görülmemiş bir hızla, 139 gün gibi kısa bir sürede Çorum’u doğal gaz ile buluşturduk. Ardından Yozgat, Kastamonu, Çankırı ve Karabük illerini de doğal gaza ulaştırarak bölgemizde doğal gaz dağıtım faaliyetlerinde önemli bir adım atmış olduk. 2005 yılından sonra ilçelerimizden yoğun bir şekilde doğal gaz talepleri gelmeye başladı. Cumhurbaşkanımızın batıda ne varsa doğuda o olacak anlayışı doğrultusunda, doğal gazı ilçelerimize ulaştırmaya başladık. 2006 yılında; Sungurlu ilçemizi, 2015 yılında; Alaca, Osmancık, İskilip ilçelerimizi, 2019 yılında; Mecitözü, Dodurga, Oğuzlar ilçelerimizi, 2022 yılında; Laçin, Bayat, Uğurludağ, Kargı ilçelerimizi, 2023 yılında; Ortaköy ilçemiz ve Aşdağul beldemizi doğal gazla buluşturduk. Bugün itibarıyla Çorum ilimizde 181 bin 500 abonemize doğal gaz arzı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.
Çorum şehir merkezi ve ilçelerinde bugüne kadar toplam 3 milyar metreküp doğal gaz kullanıldığını açıklayan Kahraman, “Şayet doğal gaz olmasaydı, bu doğal gazın karşılığı olarak 3 milyon kamyon kömür kullanılacaktı. Bugün ise Boğazkale ilçemizi doğal gazın ekonomisi ve konforu ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu güzel ilçemizin de hizmet verdiğimiz noktalar arasına katılmasıyla birlikte Çorum’da 13 ilçemizin tamamı doğal gaz ile buluşmuş oluyor. Boğazkale’de doğal gaz hattı tesis ettiğimiz cadde ve sokaklardan şu ana kadar 141 adet abonelik başvuru işlemi gerçekleştirilmiştir. Servis kutusu bulunan binalarda ise başvuru işlemlerine devam edilmektedir. Binalara doğal gaz verme işlemleri bugün itibarıyla başlamıştır.
Doğal gaz dağıtım faaliyeti yürüttüğümüz bölge sayısı her geçen gün artarken Anadolu’nun önemli bir değeri olan Ahlatcı Holding, yaptığı atılımlarla büyümesini hızla sürdürmekte, ülke ekonomisine katkı sunmaya devam etmektedir. Ahlatcı Holding olarak doğal gaz dağıtım faaliyetlerimiz, gün geçtikçe artmakta ve şu an 17 şehir ve 170 ilçede, toplam bin 750 çalışanımızla 3.5 milyon aboneye güvenli ve kesintisiz hizmet sunmak amacıyla 7/24 var gücümüzle çalışıyoruz. Şirket misyonumuzun bir gereği olarak ileri teknoloji kullanarak, doğal gaz hizmetlerini müşterilerimize; güvenli, ekonomik, kesintisiz, hızlı ve konforlu bir şekilde sunmak ve doğal gazlı yaşamı bölgemizde rutin hayatın parçası haline getirme amacımıza ulaştığımızı görmek bizler için son derece onur verici. Yılların kazandırdığı tecrübelerimizle, enerji alanındaki gelişmelere yaklaşımımız ve inancımızla hayata geçirdiğimiz projeler, bizi doğal gaz sektörünün öncü şirketlerinden birisi konumuna getirmiştir” şeklinde konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Motorinin litre fiyatında yapılan 4,95 liralık indirim, gece yarısından itibaren pompaya yansıdı. İndirim sonrası motorinin litre fiyatı İstanbul'da 90,09 liraya, Ankara'da 91
Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB) Eylül ayı ihracatı 3 milyar 584 milyon 207 bin dolar olarak gerçekleşirken, yılın 9 aylık dönemindeki ihracat toplamı da 27 milyar 893 milyon 559 bin dolara ulaştı. Eylül ayında 95 milyon 432 bin dolar i
Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı eylül ayı enflasyonunun yüzde 1,84 olarak gerçekleşmesiyle 2026'nın ikinci yarısındaki üç aylık enflasyon da belli oldu. Temmuz, ağustos ve eylül aylarındaki fiyat artışlarının bileşik hesabına göre üç aylık
Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) eylül ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi verileri, aylık enflasyonun yüzde 1,84, yıllık enflasyonun ise yüzde 29,73 olduğunu ortaya koydu. Fiyat hareketlerinin ürün bazındaki dağılımında ise eğitim kalemlerindeki artı
TÜİK'in verilerine göre enflasyon eylül'de aylık bazda yüzde 1,84 oldu, yıllık bazda ise yüzde 29,73 kayıtlara geçti. TÜFE'deki değişim 2026 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 1,84 artış, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 24,32 artış, bir
Döviz piyasalarında yeni haftanın ilk işlem gününde doların güçlü görünümü öne çıkıyor. ABD'den gelen zayıf istihdam verilerine rağmen dolar endeksi 102 seviyesinin üzerinde tutunurken, euro Fransa'daki siyasi belirsizliklerin de etkisiyle dolar karşısınd
Eylül ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri bugün açıklanacak. TÜİK'in takvimine göre eylül enflasyonu saat 10.00'da kamuoyuna duyurulacak. Ağustos ayında TÜFE aylık yüzde 1,84 artarken yıllık enflasyon yüzde 31,51 olarak gerçekleşmişti. TÜ
İklim değişikliğinin etkileri tarım alanlarında hissedilirken, aşırı sıcaklar, kuraklık ve seller nedeniyle yaşanan üretim kayıpları gıda fiyatlarını da yukarı çekiyor. Tarladan sofraya uzanan süreçte üretimdeki düşüşün yanı sıra enerji ve taşıma maliyet
Nevşehir'de 8 yabancı uyruklu şahsa 288 bin TL ceza
Polonya'da bıçaklama olaylarının ardından okullarda ek güvenlik tedbirleri alındı
03Gazze'de siyonistlerin saldırılarında 10 binden fazla çocuk uzuv kaybı yaşadı
04İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı
05Aydın'da motoru arızalanan teknedeki 2 kişi kurtarıldı
06Kocaeli'de uyuşturucu operasyonunda 8 şüpheli yakalandı
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Kocaeli̇spor
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor