Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:07 İstanbul Valisi Davut Gül, “ İstanbul’da kuralsızlığı kural olmaktan çıkara...12:06 MSB Kaynakları: (Terörle mücadele) "Irak’a sınır güvenlik sistemlerine iliş...12:05 Ermeni çeteleri tarafından şehit edildiler12:05 TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay Azerbaycan’da12:04 Çanakkale Kara Savaşları’nda hayatını kaybedenler ‘Yalnız Çam’da anıldı12:04 MSB Kaynakları: "(Almanya Cumhurbaşkanı’nın ziyareti ve Savunma Sanayiindek...12:03 Acıbadem Ankara Hastanesi Sporcu Sağlığı Ünitesi açıldı12:03 Aksaray’da kum silosundan düşen işçi ağır yaralandı12:03 İzmir ve Aydın’da FETÖ baskınları: 11 gözaltı12:02 Önüne minibüs çıkınca direksiyonu kırdı, son sürat işyerine girdi12:02 DPÜ Öğretim Üyesi Aygün’den, Üsküp’te “Anadolu Ekolojisinden” isimli sergi12:02 MSB Kaynakları:" (Almanya’nın Savunma Sanayiindeki Kısıtlamaları hakkında)...12:00 Fenerbahçe - Beşiktaş maçında Volkan Bayarslan düdük çalacak12:00 Yolda yatan köpeğin üzerinden otomobili ile geçti12:00 Elazığ’da hırsızlar kümesten 60 tavuk ve 2 kangal yavrusu çaldı, 11 tavuğu...12:00 MSB: "Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 6’sı terör örgütü...11:59 MSB: "PKK terör örgütünün Irak tarafından ’yasaklı örgüt’ ilan edilmesi yön...11:59 Dilan Polat mahkemede gözyaşlarına boğuldu11:58 ’Yalancı veba’ martıları vurdu: Binlercesi telef oldu, bir o kadarı da ölme...11:58 Eskişehir için rüzgar ve toz taşınımı uyarısı
23 Nisan
Sağlık 14 Nisan 2022 - 16:28 Yorum: 0

“Covid-19 Pandemisi ve Kalp Sağlığı” paneline yoğun ilgi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 11-17 Nisan Kalp Sağlığı Haftasında "Covid-19 Pandemisi ve Kalp...

“Covid-19 Pandemisi ve Kalp Sağlığı” paneline yoğun ilgi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 11-17 Nisan Kalp Sağlığı Haftasında "Covid-19 Pandemisi ve Kalp Sağlığı" temalı panel gerçekleştirdi. Panele sağlık personelleri yoğun ilgi gösterdi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi'nin ev sahipliğinde 11-17 Nisan Kalp Sağlığı Haftası'nda "Covid-19 Pandemisi ve Kalp Sağlığı" konulu seminer düzenlendi. Panele; İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Karakoç, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Uluslararası Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Saraçoğlu, İstanbul Kamu Hastanesi Hizmetleri 1. Bölge Başkanı Uz. Dr. Habip Yılmaz ile Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Bilal Günaydın, Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Murat

Saygın ile birçok sağlık profesyoneli katılım sağladı.

Panelin moderatörü olan Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Porf. Dr. Kaan Kırali, açılış konuşmasında Koşuyolu Ekibi'nin pandemideki misyonuna değinerek tüm sağlık çalışanlarına teşekkürlerini sundu. Pandemi nedeniyle kalp sağlığı merkezlerine başvuru yapmaya çekinen kalp hastalarının artık başvuru yapabileceklerini belirtti.

"Biz temizlik personelinden, güvenlik personeline, hekiminden hemşiresine kadar iyi bir ekibiz"

Panele konuşmacı olarak katılım sağlayan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, pandemi sürecinde bürokratik mücadeleyi anlattı. Bu neticede dünyada ve ülkemizde vakalar görülmeye başlandığında Türkiye'de ve İstanbul özelinde alınan önlemleri katılımcılar ile paylaştı. Alınan önlemlerle, sağlık çalışanlarının mücadelesine değinen Memişoğlu, "Biz temizlik personelinden, güvenlik personeline, hekiminden hemşiresine kadar iyi bir ekibiz." dedi. Akabinde Koşuyolu Ekibine teşekkür etti. Türkiyenin en değerli ve en yetenekli yetenekli insanların da sağlık sektöründe olduğunu beyan etti. Ayrıca aşı konusu hakkında da açıklama yapan Memişoğlu, toplumun aşıya katılımı ve uyumu konusunda memnun olduğunu belirtti.

"Katılımcılar ve hastanemizde ki tüm akademisyenler bu toplantıyı büyük bir keyifle ve yeni bilgiler öğrenerek tamamladı"

Koşuyolu Yüksel İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kaan Kırali, ise "Bu hafta kalp sağlığı haftası, her yıl nisan ayının ikinci veya üçüncü haftası olarak bu etkinlik kutlanıyor. Etkinlik, hem tüm Dünyada hem de tüm Türkiye'de kutlanıyor. Bu şekilde biz toplumda hem farkındalık oluşturmak hem de çalışan tüm sağlık ekiplerine kalp sağlığının ne kadar önemli olduğunu ve bir kez daha insan sağlığının kalpten başladığı noktasında herkesi bilinçlendirmek istiyoruz. Bu amaçla bir toplantı düzenledik. Katılımcılar ve hastanemizde ki tüm akademisyenler bu toplantıyı büyük bir keyifle ve yeni bilgiler öğrenerek tamamladılar. Toplantı da biz hem 2 yıllık pandemi sürecinde Türkiye neler yaşadı, İstanbul neler yaşadı, biz hekimler neler yaşadık gibi konuları geniş bir perspektifle ele aldık" dedi.

Katılımcıların görüş ve önerileri ile interaktif bir şekilde gerçekleşen panel toplu fotoğraf çekimi ile tamamladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber