MENÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 6 Şubat depreminde devlete ve millete operasyon çekildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da düzenlenen 2'nci İletişim Şûrasında konuştu. Erdoğan, iletişim teknolojilerindeki gelişmeler, dezenformasyonla mücadele, dijital egemenlik ve 6 Şubat depremleri sonrasında yaşanan tartışmalara ilişkin

Yayınlanma: 28 Temmuz 2026 15:18 Güncelleme: 28 Temmuz 2026 13:20
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 6 Şubat depreminde devlete ve millete operasyon çekildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da düzenlenen 2'nci İletişim Şûrasında konuştu. Erdoğan, iletişim teknolojilerindeki gelişmeler, dezenformasyonla mücadele, dijital egemenlik ve 6 Şubat depremleri sonrasında yaşanan tartışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında 6 Şubat depremleri sonrasında yaşanan sürece değinen Erdoğan, devletin bir taraftan afetzedelerin yardımına koşarken diğer taraftan dezenformasyonla mücadele etmek zorunda kaldığını belirtti.

Depremi kullanarak siyasi ve ekonomik fırsatçılık yapanların adalet önünde hesap verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yine bu süreçte sosyal medya fenomeni, sanatçısı, oyuncusu, gazetecisi, siyasetçisi ile çok farklı kesimlerin yıpratma savaşına müdahil olduğunu, adeta aynı merkezden düğmeye basılmışçasına topa girdiğini gördük. Devlet olarak bir taraftan tüm imkânlarımızla afetzedelerimizin yardımına koşarken diğer taraftan da bu çevrelerce köpürtülen dezenformasyonla mücadele etmek zorunda kaldık. Deprem bölgesine ayak basmamış terbiye yoksunu tiplerin nasıl hariçten gazel okuduklarını hepimize çok net biçimde gösteriyor. Kimlerin kimlerle hangi çarpık ilişkiler içinde olduğu tek tek ortaya çıkıyor. Aynı zamanda bunların hesabı yargımız tarafından soruluyor." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ortaya dökülen bilgi ve belgeler 6 Şubat depremleri sürecinde devlete ve millete hangi operasyonların çekildiğini hepimize çok net biçimde gösteriyor." dedi.

"Ucu nereye varırsa varsın…"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devletin imkânlarının devlete karşı kullanılmasına izin vermeyeceklerini vurgulayarak "Depremi kullanarak siyasi ve ekonomik fırsatçılık yapanlar şuan adalete hesap veriyor. Çarpık ilişkiler açığa çıkıyor. Hukuk zemininde ne gerekiyorsa mutlaka yapacağız. Ucu nereye varırsa varsın bundan böyle bu ülkede gerilimden kutuplaşmadan korku ve kaygı yaymaktan ellerindeki fırsatı devlete karşı kullanmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Dezenformasyonla mücadeleyi millî güvenlik meselesi görüyoruz"

Dezenformasyonun yalnızca yanlış bilgi yayılması olarak değerlendirilemeyeceğini belirten Erdoğan, bunun toplumların birlik ve güven duygusunu zayıflatan ve demokrasileri tehdit eden bir unsura dönüştüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Dezenformasyonun her çeşidiyle mücadeleyi ülkemiz, demokrasimiz ve toplumsal barışımız açısından bir millî güvenlik meselesi olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Dijital egemenliğimizi temin ve tahkim etmek birinci önceliğimiz"

İletişim teknolojilerindeki gelişmelere de değinen Erdoğan, dijital platformların bilginin üretim ve ulaşım hızını artırdığını belirtti.

Sosyal medyanın insanların düşünme ve olayları değerlendirme biçimini etkilediğine dikkat çeken Erdoğan, yeni iletişim ortamının bilgiyi güç olmaktan çıkarıp güçsüzlüğün kaynağı haline getirebildiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "İşte bu yüzden dijital egemenliğimizi temin ve tahkim etmek bizim birinci önceliğimizdir." dedi.

"Kendi uydularımız üzerinden 5 milyar insana ulaşma imkânına sahibiz"

Türkiye’nin iletişim alanındaki kapasitesine de değinen Erdoğan, görünürlüğün tek başına başarı ölçütü olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Asıl başarı, görünür olurken insan onurundan, özellikle mahremiyetten, özellikle hakikatten ödün vermemektir." ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin iletişim altyapısına ilişkin Erdoğan "Hâlihazırda sadece kendi uydularımız üzerinden 5 milyar insana ulaşma imkânına sahibiz." dedi.

2'nci İletişim Şûrası’na 425 uzman katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 1,5 yıllık hazırlık sürecinin ardından düzenlenen şûrada 16 çalışma grubunda 425 uzmanın görev aldığını belirtti.

Kamu diplomasisinden yapay zekâya, dezenformasyonla mücadeleden afet ve kriz iletişimine, iletişim hukukundan dijital platformlara kadar pek çok başlığın ele alındığını kaydeden Erdoğan, şûranın Türkiye’nin iletişim vizyonuna katkı sunacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Şûra'nın gerek zengin katılımcı profili gerekse güçlü muhtevası itibarıyla eksikliğini çokça hissettiğimiz bir alanda önemli bir boşluğu dolduracağına yürekten inanıyorum." dedi. (İLKHA)

ETİKETLER: Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem, dezenformasyon, operasyon
KAYNAK: ILKHA

İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

HAMAS heyeti ateşkesin ikinci aşaması için Mısır'da: Türkiye'den yetkililerle de görüşülecek

HAMAS heyeti ateşkesin ikinci aşaması için Mısır'da: Türkiye'den yetkililerle de görüşülecek

HAMAS, yaptığı yazılı açıklamada, hareketin müzakere heyetinin, ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasının uygulanmasıyla ilgili müzakereleri tamamlamak üzere bugün Mısır'ın başkenti Kahire'ye gideceğini duyurdu. Açıklamada şunlar kaydedildi: "Heyetin, Mısırl

İçişleri Bakanlığı: 65 aranan suçlu Türkiye'ye getirildi

İçişleri Bakanlığı: 65 aranan suçlu Türkiye'ye getirildi

İçişleri Bakanlığı, yurt dışına kaçan ve haklarında arama kararı bulunan suçluların yakalanarak Türkiye'ye getirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında 65 kişinin ülkeye iade edildiğini bildirdi. Bakanlığın açıklamasına göre kırmızı bültenle uluslararası s

Siyonist rejim biri kadın 8 Filistinliyi esir aldı

Siyonist rejim biri kadın 8 Filistinliyi esir aldı

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, özel birliklere bağlı siyonist rejim güçleri Nablus'un Ras el-Ayn Mahallesi'ne baskın yaptı. Kentteki bazı binalara giren güçler, daha sonra et-Tur kontrol noktası yönünden gelen çok sayıda askeri araçla bölgeye yay

Sinop'ta iki ilçeye yüksek yangın riski uyarısı

Sinop'ta iki ilçeye yüksek yangın riski uyarısı

Sinop Valiliği, Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Risk Yönetimi analizine göre Durağan ve Boyabat ilçelerinde yangın riskinin yüksek seviyeye ulaştığını belirterek vatandaşlara tedbir çağrısında bulundu. Valilikten yapılan açıklamada, artan sıcaklık, düşük nem

Hatay’da İl Müftülüğü binası ve cami inşaatı sürüyor

Hatay’da İl Müftülüğü binası ve cami inşaatı sürüyor

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, yapımı devam eden Hatay İl Müftülüğü Hizmet Binası’nın inşaat alanını ziyaret ederek çalışmalarda gelinen son durumu yerinde inceledi. Yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Masatlı, 6 Şubat depremlerinin ardı

Resmî Gazete'de yayımlandı: KVKK'dan kamu kurumlarına kişisel veri uyarısı

Resmî Gazete'de yayımlandı: KVKK'dan kamu kurumlarına kişisel veri uyarısı

Resmî Gazete'de yayımlanan kararda, kamu kurumları, belediyeler, il özel idareleri, üniversiteler ve diğer kamu tüzel kişiliklerinin internet ortamında yayımladığı belgelerde yer alan kişisel verilere ilişkin tespit ve değerlendirmelere yer verildi. Kurul

Siyonist rejim 60 Filistinliyi serbest bıraktı: İşkence izleri dikkat çekti

Siyonist rejim 60 Filistinliyi serbest bıraktı: İşkence izleri dikkat çekti

Esirler Medya Ofisi'nin açıklamasına göre serbest bırakılanlar arasında, 7 Ekim 2023'ün ardından 1948'de işgal edilen Filistin topraklarında çalışırken esir alınan 20 Filistinli işçi ile, uzun süredir Necef Çölü'ndeki Necef Cezaevi'nde tutulan 40 Gazzeli

Mark Ruffalo'dan Netanyahu'ya: Sen akıl hastası bir katilsin ve adaletten kaçamayacaksın

Mark Ruffalo'dan Netanyahu'ya: Sen akıl hastası bir katilsin ve adaletten kaçamayacaksın

Ruffalo, X platformundaki paylaşımında, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı'nın görevden alınmasının Gazze'de işlenen savaş suçlarını ortadan kaldırmayacağını belirterek Netanyahu'yu hedef aldı. Ünlü oyuncu paylaşımında, "Adaletten kaçamayacaksın ve ta

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30