Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. Yaklaşık 1,5 saat süren toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyonist rejimin 1915 olaylarını "soykırım" olar
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı.
Yaklaşık 1,5 saat süren toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyonist rejimin 1915 olaylarını "soykırım" olarak kabul eden bir kararına sert tepki gösterdi.
Ellerinde 75 bin Gazzelinin kanı olan cinayet şebekesinin iftiralarını asla kale almadıklarını belirten Erdoğan, “Bizim tarihimizde soykırım yok. Bizim binlerce yıllık şanlı tarihimizde sadece adalet ve merhamet vardır. Bizim tarihimizde Nazi zulmünden kaçanlara sahip çıkma erdemi vardır. Bunu en iyi Gazze'deki barbarlıklarını örtmek için Türkiye'ye iftira atanlar bilir.” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
"Uydu alanında ivme yakaladık. Türksat 1B ile başlayan uzay maceramız hayal edilemeyecek seviyelere geldi. Uzaya 2 uydu gönderebilen ülkelerden olduk. Tarihi bir başarı hikayesine imza attık. İMECE uydusuyla yeni bir eşiği aştık. Uzayda uydu sayımız 10'a yükseldi. Kendi haberleşme uydusunu üretebilen 11 ülkeden biriyiz. Uzayda uydular artık stratejik bir rol oynuyor. Uzayda izi olanın dünyada sözü olur düsturuyla hareket eden Türkiye için uydu yeteneklerini geliştirmek, tercihten öte zorunluluktur
Türkiye'nin gelecek çeyrek asrına, hatta yarım asrına mühür vuracak projelerin hazırlıklarını yürütürken hizmet ve eser siyasetimizi de sürdürüyoruz. Son Kabine toplantımızdan bu yana Türkiye'nin ve şehirlerimizin kazanç hanesine yeni yatırımlar eklemenin kıvancını yaşadık. Sultan Fatih'in emaneti aziz İstanbul'u kaderine terk etmiyoruz.
İşe geç kalmamak için insanların arabalarında uyumak zorunda bırakıldığı İstanbul'un ulaşım altyapısını geliştirmeye devam ediyoruz. 16 istasyon ve 69 kilometre uzunluğa sahip Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Halkalı Metro Projesi bunlardan biridir. 19 Haziran'da resmî açılışını yaptığımız Halkalı-Arnavutköy kesimiyle bu önemli projeyi hamdolsun tamamlamış olduk.
Böylece sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en uzun metro hatlarından birini İstanbul'umuzun ve ülkemizin hizmetine sunduk. Bu yeni hatla güzergâhta bulunan yerleşim birimlerimiz arasındaki seyahat süreleri ciddi oranda azalmıştır. Proje, 25 yılda zamandan 117 milyon saat tasarruf sağlarken ekonomimize 953 milyon avro tutarında katkı yapacaktır. Şu an biri 4,5 kilometre, diğeri 6,3 kilometre uzunluğundaki iki ayrı hattın yapımı devam ediyor.
Hatların bitmesiyle Ulaştırma Bakanlığımızca İstanbul'da inşa edilen raylı sistemlerin uzunluğu 191 kilometreye çıkacaktır. Metro hatlarımızın İstanbul'umuz, ülkemiz ve milletimiz için bir kez daha hayırlı, uğurlu olmasını diliyor, emeği geçenleri tebrik ediyorum.
Savunma ihracatında şu anda dünyanın en büyük 11. ülkesiyiz. Mevcut dünya sisteminde her türlü senaryoya hazırlanıyoruz. Askeri gemi üretiminde Türkiye'nin en parlak dönemini geçiriyoruz. NATO ülkesine savaş gemisi satıyoruz. Şu an 50'den fazla gemi inşa ediyoruz.
Ellerinde çoğu çocuk ve kadın 75 bin masum Gazzeli'nin kanı olan cinayet şebekesinin ülkemizle ilgili iftiralarını zerre kadar kale almıyoruz. Bizim tarihimizde ne katliam vardır, ne sömürgecilik. Tarihimizde soykırım yok. Bizim binlerce yıllık şanlı tarihimizde sadece adalet ve merhamet vardır. Dinine, kökenine, kimliğine bakmadan tüm mazlumlara el uzatma vardır. Bizim tarihimizde Nazi zulmünden kaçanlara sahip çıkma erdemi vardır. Bunu en iyi Gazze'deki barbarlıklarını örtmek için Türkiye'ye iftira atanlar bilir.
Kökenimiz, mezhebimiz farklı olabilir ama aynı devletin vatandaşıyız, aynı vatanın evlatlarıyız. Adımız ne olursa olsun soyadımız Türkiye Cumhuriyeti'dir. Cumhuriyet tarihimizde daha önde hiç atılmayan, gündeme dahi gelmeyen reformları biz hayata geçirdik. Herkesin kendi inancını, kültürünü yaşamasının önünü açtık.
Acıları yarıştırarak, insanlarımızı ayrıştırarak, parti içi iktidar kavgasından rakibine gol atmak için istismar peşinde koşarak siyaset yapılmaz. Ana muhalefet içindeki çatışmanın kavgada yumruk sayılmaz mantığına evrilmesi yanlıştır. Bunda Alevi canlarımızın kullanılmak istenmesi çok büyük yanlıştır. Alevi vatandaşlarımızın hassasiyeti üzerinden kimse siyaset yapmamalı, hele hele istismara tevessül etmemelidir. Nifak siyaseti bu ülkeye sadece zarar vermiştir. Kutuplaştırma siyaseti bu millete çok büyük acılar yaşatmıştır. Bunların tekrarlanmasına müsaade etmeyiz.
Ana muhalefetteki çatışma makul zeminden çıktı. Ana muhalefetin cesareti varsa kötü siciliyle hesaplaşmalı.
İhracatta iyi ivme yakaladık. Türkiye'nin başarı grafiği yükselmeye devam ediyor. Dünyada adeta bir kriz fırtınası yaşandığı dönemde işsizlik oranının 37 aydır tek haneli rakamlarda seyretmesini kıymetli buluyoruz.
Türkiye olarak ardı ardına meydana gelen iki büyük depremle sarsılan dost ve kardeş ülke Venezuela halkına tüm imkanlarımızla destek oluyoruz." (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Eğitimler ise 6 Temmuz'da başlayacak ve 14 Ağustos'ta sona erecek. Dört yaşından itibaren tüm çocuk ve gençlere açık olacak olan kurslarda, Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra temel dini bilgiler, ahlaki değerler ve sosyal etkinliklerle çocukların verimli bir yaz
Güney Kore Devlet Başkanı Lee Jae-myung, Hürmüz Boğazı'ndaki Güney Kore bağlantılı gemilerin büyük bölümünün bölgeden ayrıldığını ve tahliye sürecinin büyük ölçüde tamamlandığını açıkladı. Lee, gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı değerl
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, halk sağlığının korunması amacıyla denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti. Tahmazoğlu "Halkımızın sağlığı için sahadayız. Zabıta ekiplerimiz, yaptığı denetimlerde so
Batman'da hububat hasadıyla birlikte anız yangınlarının önlenmesi ve hasadın kurallara uygun şekilde yürütülmesine yönelik denetim çalışmaları sürüyor. Teknik ekipler, hasat yapılan alanlarda biçerdöverlerin teknik yeterliliğini incelerken, üreticilere de
Gaziantep Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, trafik güvenliğinin sağlanması ve kural ihlallerinin önlenmesine yönelik denetimlerin aralıksız sürdürüldüğü belirtildi. Açıklamada, son iki hafta içerisinde yapılan denetimlerde kırmızı ış
Mersin'de dolandırıcılık suçuna yönelik yürütülen soruşturma kapsamında operasyon düzenlendi. Soruşturma kapsamında belirlenen adreslere gerçekleştirilen operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk e
ABD’nin Texas eyaletinde Müslümanlara yönelik ayrımcı söylem ve tehdidin arttığı, İslam düşmanlığın ise siyasi zeminden toplumun gündelik hayatına doğru genişlediği ifade ediliyor. The Guardian tarafından yayımlanan bir haberde, özellikle Cumhuriyetçi Par
Görgün, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) haziran ayı Meclis toplantısına katılarak, Bursa iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Dünyanın, güvenlik hiyerarşisinde kuralların yeniden yazıldığı bir dönemden geçtiğini ifade eden Görgün, “Barış ve is
Yeşilyurt'ta Yaz Spor Okulları ve Spor Akademisi Coşkuyla Açıldı
Aşure Kazanı Kardeşlik İçin Kaynadı
03Doğanşehir Dağları İlmek İlmek İşleniyor: 200 Hektarlık Alan "Yeşil Vatan" Oluyor!
04Deprem Konutlarında Borçlandırma Dönemi Başladı: İmza Atmayanın Hak Sahipliği İptal Edilecek!
05Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın, rezerv alanında incelemelerde bulundu
06Malatya'da Yaz Spor Okulları ve Spor Akademisi açıldı
07Saray Mahallesi’nde Geri Sayım Başladı: Eylül Başında Anahtar Teslimi Planlanıyor!
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük