Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu Rize gezisinde annesi ile ilgili paylaştığı ’çarık’ anısını Erdoğan’ın yakınlarından Nermin Çetinoğlu anlattı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonunu geçirdiği baba ocağı Rize’d...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu Rize gezisinde annesi ile ilgili paylaştığı ’çarık’ anısını Erdoğan’ın yakınlarından Nermin Çetinoğlu anlattı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonunu geçirdiği baba ocağı Rize’de bir dizi programa katıldı. AK Parti Rize İl Teşkilatı ile bir araya geldiği toplantıda teşkilat mensuplarına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin gayrisafi milli hasılanın 1 trilyon 411 milyar dolara ulaştığını dile getirdi. Söylemlerinin öncesinde merhum annesi Tenzile Erdoğan ile ilgili de bir anı anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, annesinin çarıklarının eskimemesi için yalınayak yürüdüğü zamanlardan şimdiki günlere gelindiğini ifade ederken aile yakınlarından Nermin Çetinoğlu da merhum Tenzile Erdoğan’ın annesiyle beraber yaşadıkları o günleri anlattı.
“Aron Tepesi’ne kadar yalınayak yürüyerek giderlerdi”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakınlarından Nermin Çetinoğlu, annesinin merhum Tenzile Erdoğan ile birlikte çarıklar yırtılmasın diye Aron Tepesi’ne kadar yalınayak yürüdüklerini ifade ederek “Cumhurbaşkanımızın annesi Tenzile hala benim annemin dayısının kızı oluyor. Annem ile Tenzile hala beraber yola çıkarlardı. Çarıklarını sepete koyarlardı. Aron Tepesine kadar yalınayak yürüyerek giderlerdi. Oradan sonra çarıklarını giyerlerdi. Oradan da Rize’ye kadar inerlerdi. Orada hamsi, tuz gibi gıdalar alarak sepetlerine koyarlardı. Tekrar gelirlerdi Aron Tepesine. Tekrardan çarıklarını çıkararak yalınayak yürümeye başlarlardı. O zaman o kadar yoksulluk vardı. Çarıklara sert olduğu için suya koyarlardı. Suya koyup yumuşatırlardı. Yumuşattıktan sonra giyerek Rize’ye inerlerdi. Rize’nin merkezi daha hareketli olur diye giyerlerdi. Merkeze yalınayak gitmezlerdi. Çarıklar tepeye gidene kadar ’Yırtılmasın’ diye giymezlerdi. O zaman yoksulluk vardı. Merkeze bizi yalınayak görmesinler diye çarıkları giyerlerdi. Arkalarında sepetlerle giderdi. Senede bir mısırları kazardık. O zaman başka bir şey yoktu. O mısırları toplayacağız. Mısır unu yapmak için değirmene götürürdük. Ondan sonra mısır ekmeği yerdik. O zaman bolluk yoktu. Şimdi çayımız var. Her şey elimizin altında. Tenzile hala eskiden annemin yanına gelirdi. Paranın nasıl bir şey olduğunu bile bilmezdik. 15 yaşındaydım o zaman. Cebime 1 lira girmezdi. Şimdiki çocuklar eskisi gibi değil. O zaman fakirlik vardı” ifadelerini kullandı.
“Biz o zaman Tenzile halayı çok severdik”
Tenzile Erdoğan’ı o zamanlar çok sevdiklerini belirten Çetinoğlu, “Tenzile hala, çocuklarıyla beraber İstanbul’dan gelirdi. Bize gelirlerdi. Tenzile hala, oğulları Tayyip Ağabey’i, Mustafa ağabeyi getirirdi. Onlar o zaman çocuktu. Biz onlara hürmet ederdik. İstanbul’dan geldiler diye. Tenzile Halanın Güneysu’da babasından kalma bir çay arazisi vardı. Oraya giderdik. Beraber çay toplardık. Biz o zaman Tenzile halayı çok severdik. İstanbul’dan geldiklerinde annem çok hatır ederdi onlara” şeklinde konuştu.
Merhum annesi Tenzile Erdoğan’ın merkeze inmek için yalınayak yürüdüğü ile ilgili anısını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Anam Vonit sırtlarından çarşıya gelirken, tabii o zaman çarık giyiyorlar ama çarığı evde giymezlerdi. Aron Tepesi’ne gelinceye kadar yalınayak, Aron Tepesi’ne gelince orada onu suya sokar, yumuşatır yumuşatır oradan çarığını giyerek çarşıya öyle inerlerdi. Bak ne günlerden ne günlere geldik. Ve Rabbim lütfetti, o anadan bizler doğduk. Mekanı cennet olsun inşallah. Şu anda gayrisafi milli hasılası 1 trilyon 411 milyara çıkmış bir Türkiye var. Biz göreve geldiğimizde böyle bir para yoktu. İhracatımız 36 milyon dolardı, ama şimdi artık iki 250’yi yakaladık. Daha iyi olacak” dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bayramların, gönüllerin bir olduğu müstesna zamanlar olduğuna vurgu yapan Aydın Valisi Yakup Canbolat; "Büyüklerimizi ziyaret etmek, küçüklerimizi sevindirmek, ihtiyaç sahiplerini gözetmek ve yardımlaşma ruhunu yaşatmak hepimizin ortak sorumluluğudur" ded
Kayseri protokolü bayram namazını Hunat Camii’nde kılarak, vatandaşlarla bayramlaştı. Sona eren Ramazan ayı hakkında konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "4 yıllık görev süremde asayiş olaylarının en dibe indiği bir ay oldu" dedi.Ramazan Bayramı nedeniyle
Adana’da bayram namazı kılındı.Ramazan Bayramı namazı için Adanalılar kentteki camilere akın etti. Namaz öncesi dua edildi.Vaaz ve duaların ardından vatandaşlar bayram namazını kıldı.
İsrail ordusu, son 24 saatte İran genelindeki onlarca hedefe hava saldırısı düzenlendiğini duyurarak, "İran rejimine ait 130’dan fazla altyapı hedef alındı" açıklamasında bulundu.İsrail ordusundan İran’a yönelik saldırılarıyla ilgili yeni açıklama geldi.
Halkın daha güvenli ve sağlıklı bir kentte yaşaması için Didim Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bayram öncesinde ilçe genelindeki işletme ve imalathanelerde denetimlerini sürdürüyor.Gerçekleştirilen denetimlerde hijyen, düzen ve mevzuata uygunluk eki
Erzincan’ın Tercan ilçesinde Ramazan Bayramı öncesi terzilerde yoğunluk yaşanıyor.Bayrama bir gün kala alışverişlerdeki hareketlilik terzilere de yansıdı. Yeni kıyafet alan vatandaşlar, giysilerini bedenlerine uygun hale getirmek için terzilere başvuruyor
Tomarza Kaymakamlığı koordinesinde; Tomarza İlçe Müftülüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı iş birliğiyle yürütülen ’Vefa Kuran Gönül Köprüsü’ projesi çerçevesinde Tomarza Kaymakamı Selim Eser; Zeynep teyzenin hanesini ziyaret etti.Kaymakam Selim
Ramazan Bayramı öncesi Isparta Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yoğunluk artarken, ana seferlerde biletler kısa sürede tükendi.Isparta’da Ramazan Bayramı öncesi şehirlerarası ulaşımda hareketlilik yaşanıyor. Bayram tatili ile okullardaki ara tatilin ayn
Trafikte başlayan tartışma kavgaya döndü: 10 gözaltı
Yunus Emre Çift: "Başımız dik bir şekilde Avrupa’ya veda ediyoruz"
03Thorsten Fink: "İkinci gole yakındık ama başaramadık"
04Netanyahu: "Bu savaşın insanların düşündüğünden çok daha hızlı sona ereceğini öngörüyorum"
05İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan dünyaya uyarı
06Boş arazide çıkan yangın müstakil eve sıçramadan söndürüldü
07İran’dan İsrail’e füze yağmuru
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük