Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
01:23 Aranan şahıs motosikletli polislerden kaçamadı01:14 Okul çevresinde küçük çocuklara sigara satanlara operasyon01:05 Bakan Tunç: “Antalya’da bir kişinin otomobilin arkasına bağlanarak sürüklen...00:50 TCMB: “Menkul kıymet tesisine ilişkin düzenleme yürürlükten kaldırılmıştır”00:46 Akaryakıt istasyonunda faciadan dönüldü: Kaza yapan otomobil pompa önünde t...00:45 İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldı...00:42 Polonyalı turisti Pamukkale’de unutup Salda’ya gittiler00:36 İş yerinde bacağından silahla vuruldu00:28 Kaza ihbarında bulundukları polislere sürpriz yaptılar00:22 Otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü ağır yaralandı00:21 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri töreni yapıldı00:19 Böyle kaza görülmedi: İnşaat çukuruna devrilen araç kamyonun kasasına girdi00:19 İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak kaldırılmaya başlandı00:10 Devler Ligi’nde finalin adı: Real Madrid - Borussia Dortmund23:48 Kuzey Makedonya’nın yeni cumhurbaşkanı Gordana Siljanovska Davkova oldu23:46 Konya’da üç tekerlekli bisiklet otomobille çarpıştı: 1 yaralı23:45 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Küba’nın bağımsızlık mücadelesinin öncüsü Jose Mart...23:44 Kayıp yaşlı kadın 300 metrelik uçurumda ölü bulundu23:39 Adana’da otomobil bisikletli yaşlı adama çarpıp kaçtı: 1 ölü23:38 Uğurcan Çakır: "İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz...
Siyaset 24 Mayıs 2017 - 22:08 Yorum: 0

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Topçu, Azerbaycan Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katıldı

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Bu millet içinde Azerbaycan ve Türkiye ikiz kardeşlerdir. Azerbaycan'ın Kafkasların parlayan yıldızı...

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Topçu, Azerbaycan Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katıldı

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Bu millet içinde Azerbaycan ve Türkiye ikiz kardeşlerdir. Azerbaycan'ın Kafkasların parlayan yıldızı olduğu da tüm dünya tarafından görülmektedir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Azerbaycan Ankara Büyükelçiliğinin düzenlediği Azerbaycan Cumhuriyet Bayramının 99. Yıldönümü ve Azerbaycan-Türkiye Diplomatik İlişkilerinin 25. Yılı Resepsiyonuna katıldı. Resepsiyona ev sahipliği yapan Azerbaycan Ankara Büyükelçiliğinde günün anlam ve önemini değerlendiren Topçu, "Bugün dost ve kardeş ülke Azerbaycan'ın 28 Mayıs 1918 tarihinde Mehmet Emin Resulzade liderliğinde ilan edilen Azerbaycan Halk Cumhuriyeti'nin 99. yıl dönümünü ve Azerbaycan-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 25. yılını kutluyoruz. Bu günün Azerbaycan Cumhuriyeti'nin nice 99 yıllarına ve iki müstakil devletin diplomatik ilişkilerinin nice 25 yıllarına vesile olmasını temenni ediyorum. Azerbaycan ve Türkiye arasında asırlardır süre gelen kardeşlik her daim göz önünde olmuştur. Türk-İslam dünyası bir bütün olarak "millet-i vahide'dir. Bu millet içinde Azerbaycan ve Türkiye ikiz kardeşlerdir. Azerbaycan'ın Kafkasların parlayan yıldızı olduğu da tüm dünya tarafından görülmektedir. Azerbaycan ve Türkiye önümüzdeki yıllarda kültür, ekonomi, siyaset ve turizm alanlarında daha çok iş birlikleri tesis ederek birlikte olacak ve iki bağımsız müstakil devlet "tek millet" halinde kıyamete kadar güvenli, özgür iki ülke olarak var olacaklardır" şeklinde konuştu.

Bağımsızlık mücadelesi ve Azerbaycan Cumhuriyet Bayramı

Kafkaslardaki Türklerin Osmanlı devletinden yardım istemesi üzerine İstanbul'da kurulan bir askeri birliğin oluşturduğu "Kafkas İslam Ordusu" 28 Mayıs 1918'de Mehmet Emin Resulzade liderliğinde Tiflis'te Azerbaycan Halk Cumhuriyeti ilan edildi. Kafkas İslam Ordusu 15 Eylül 1918'de de Bakü'ye girerek işgal ve soykırımı tümüyle sona erdirdi. Sovyetler Birliği'nin Azerbaycan'ı işgaliyle sekteye uğrayan bağımsızlık Sovyetler'in dağılmasının ardından 1991 yılında yeniden tesis edildi. 1991 yılından itibaren de 28 Mayıs günü Azerbaycan da Bağımsızlık ve Cumhuriyet Bayramı olarak kutlanıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber