Kabine, yaklaşık üç haftalık aranın ardından bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya gelecek. Toplantıda iç ve dış politikadaki gelişmelerin yanı sıra ekonomi ve güvenlik başlıklarının değerlendirilmesi bekleniyor. Fon soruşturması masada Toplantın
Kabine, yaklaşık üç haftalık aranın ardından bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya gelecek. Toplantıda iç ve dış politikadaki gelişmelerin yanı sıra ekonomi ve güvenlik başlıklarının değerlendirilmesi bekleniyor.
Fon soruşturması masada
Toplantının öne çıkan başlıklarından birini, sermaye piyasalarında yürütülen fon soruşturması oluşturacak. Adli ve idari süreçte gelinen aşamanın yanı sıra tasfiye edilen fonlardaki yatırımcıların durumuna ilişkin çalışmaların değerlendirilmesi bekleniyor.
Sermaye Piyasası Kurulu, 17 Eylül tarihli kararlar kapsamında 7 portföy yönetim şirketine ait 131 fonun tasfiyesine karar verildiğini, bu fonlardaki tekil yatırımcı sayısının ise 455 bin 758 olduğunu açıklamıştı.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığında ilgili kurumların katılımıyla yürütülen çalışmalarda da fonların tasfiye ve ödeme süreçleri ele alınıyor. Çalışmaların temel başlıkları arasında yatırımcıların haklarının korunması, ödemelerin mümkün olan en kısa sürede gerçekleştirilmesi ve finansal istikrarın desteklenmesine yönelik adımlar bulunuyor.
Terörsüz Türkiye süreci değerlendirilecek
Kabinenin bir diğer önemli gündem maddesinin "Terörsüz Türkiye" sürecinde gelinen aşama olması bekleniyor.
Güvenlik kurumlarının sahadaki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerinin Kabine üyelerine sunulması, silah bırakma sürecindeki son durum ile önümüzdeki dönemde atılması planlanan hukuki ve idari adımların ele alınması öngörülüyor.
1 Ekim'de başlayacak yeni yasama yılı ve süreç kapsamında Meclis'te yürütülecek çalışmaların da gündeme gelmesi bekleniyor.
Dış politikada bölgesel gelişmeler
Kabinenin dış politika gündeminde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kapsamında gerçekleştirdiği temasların yanı sıra İran-ABD arasındaki müzakereler, Rusya-Ukrayna savaşı ve Gazze'deki gelişmelerin değerlendirilmesi bekleniyor.
Erdoğan, BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında Gazze'deki insani duruma ilişkin uluslararası topluma çağrıda bulunurken, Filistin devletini tanımayan ülkelere tutumlarını gözden geçirme çağrısı yapmıştı.
Kabine toplantısında ayrıca ekonomi, güvenlik ve yaklaşan yeni yasama yılına ilişkin başlıkların da ele alınması bekleniyor. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeme ilişkin açıklamalarda bulunması bekleniyor. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Hasan Nasrallah, Hizbullah Genel Sekreterliğine geldiği 12 Şubat 1992'den bu yana işgal rejimine karşı yürüttüğü başarılı operasyonlarla tanındı. HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın 7 Ekim 2023’teki Aksa Tufanı’nın hemen ardından 8 Eki
Tesnim Haber Ajansı'na göre, İslam Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri, Hürmüz Boğazı'nda ABD ordusuna ait ikinci güdümlü denizaltıyı (Zhepad) ele geçirdiğini duyurdu. Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Yüce Allah'ın yardımıyla, Devrim Muhafızları Don
24 Eylül’de Söğüt ilçesinde meydana gelen nitelikli dolandırıcılık olayında, kendisini polis olarak tanıtan şüpheli, müştekiyi kandırarak 6 bilezik, bir yarım altın, 6 çeyrek altın ve 8 bin lira nakit parayı elden aldı. Olayın ardından Asayiş Şube Müdürlü
Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Kanuni Bulvarı üzerinde trafik düzenini ve güvenliğini tehlikeye düşüren, çevreye rahatsızlık veren araçlara yönelik çalışma gerçekleştirildi. Ekipler, Karşıyaka Viyadüğü ve söz konusu araçların güzergâhlarında şok de
Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sokak satıcıları ve uyuşturucu kullanan şahıslara yönelik çalışma gerçekleştirildi. Akpınar Yolu mevkiinde yapılan uygulama sırasında bir araç, ekiplerin "D
Kathmandu Post'un haberine göre, yoğun yağışların ardından ülkenin batısındaki 7 bin 126 metre rakımlı Himlung Himal Dağı'nda çığ meydana geldi. Bölgede bulunan dağcılar ile destek ekibi üyelerinden 10 kişinin çığ sonrasında kaybolduğu belirtilirken, ekip
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Sıfır Atık Hareketi'nin 9. yılına ilişkin verileri paylaştı. 2017 yılında yüzde 13 olan geri kazanım oranının 2025'te yüzde 37,53'e yükseldiğini belirte
Güney Afrika Polis Teşkilatı, Cumartesi gecesi saat 21.30 civarında, Güney Afrika'nın en büyük şehri Johannesburg'un güneybatısındaki Wedela kasabasında bulunan bir barda AK-47 tüfekleri ve tabancalarla silahlanmış sekiz şüphelinin ateş açması sonucu 17 k
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Arca Çorum Fk
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor