Edirne Valiliği tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in 101. yıl dönümü dolayısıyla kabul töreni düzenlendi.Kentteki bir tesiste düzenlenen kabul törenine katılanları kapıda karşılayan Edirne Valisi Yunus Sezer ve eşi Ca...
Edirne Valiliği tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in 101. yıl dönümü dolayısıyla kabul töreni düzenlendi.
Kentteki bir tesiste düzenlenen kabul törenine katılanları kapıda karşılayan Edirne Valisi Yunus Sezer ve eşi Canan Sezer, davetlilerin bayramlarını kutladı.
Cumhuriyet’in 101. yılı dolayısıyla Edirne Valisi Yunus Sezer ve eşi Canan Sezer’in ev sahipliğinde düzenlenen kabul töreni yoğun ilgi gördü. Yoğun bir katılımla gerçekleşen kabul töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Edirne Valisi Yunus Sezer yaptı.
Türkiye’nin yeni yüzyılında Cumhuriyet’in kuruluşunun 101. yılında ilk günkü heyecanla, aynı coşku ve aynı gururu yaşadıklarını söyleyen Edirne Valisi Yunus Sezer, bu anlamlı günde birlik ve beraberlik ruhuyla millet olma bilinciyle bir arada olduklarının altını çizdi.
"Aynı cesaretle, aynı kararlılıkla yaşasın Cumhuriyet diye haykırıyoruz"
Bu vatan, bu Cumhuriyet bizim emanetimizdir diyen Vali Sezer, "O karanlık günlerin içinde, milli mücadele şairi Mehmet Akif, Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı’nı yazdırmasın, diyordu. Bu sözü söylerken verilen fedakarlığı kaybedilen canları ve bütün nice kahramanları hatırlatır bize. O marş bir milletin varoluş destanıdır. Canıyla yazılmıştır. Biz o destanı unutmadık. Bundan sonra da yüzyıllar geçse de unutmayacağız" dedi.
Cumhuriyet’in bir ruh olduğunu söyleyen Vali Sezer, "Bu ruh milletimizin kanıyla, canıyla, dualarıyla ve gözyaşlarıyla büyümüştür. Bugün sınır boylarında, üst bölgelerde teröre karşı mücadele eden şanlı bayrağımızı dalgalandıran vatan evlatlarımız bu ruhu en güçlü şekilde taşımaktadırlar. Atalarımızın mirasını koruyan her Mehmetçiğimiz geçmişten bugüne uzanan bu cesaret zincirinin bir halkasıdır. Bunu sadece askerlerimizde, polisimizde değil memleket için üreten herkeste vardır. Kağan’ın, SİHA’yı, İHA’yı yapan teknisyenlerimizde, mühendislerimizde, Aybüke öğretmenimizde aynı ruh vardır. Gökbey havalandığı zaman, gözyaşıyla onu izleyen aziz milletimizde yine o gurur, o ruh vardır. Cumhuriyetimizin o güçlü mirasını herkes hissetmektedir" İfadelerine yer verdi.
"Hainlere inat daha fazla çalışacağız"
Hainlere inat daha fazla çalışacaklarını ve daha fazla üreteceklerini belirten Vali Sezer, "Bu yolda Türkiye Cumhuriyeti’ni geleceğe taşırken bu aziz milletine hizmet eden herkesi saygıyla, minnetle, şükranla anıyorum. Bütün şehitlerimize ve gazilerimizden de vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Yaşayanlara sağlıklı ömürler dileyerek şükranlarımızı arz ediyoruz" dedi.
Vali Sezer’in konuşmasının ardından Cumhuriyet’in 101.yılı anısına pasta kesildi.
Programda sahne alan sanatçıların icra ettiği eserlerden oluşan konser kulakların pasını sildi. Katılımcılar ellerinde Türk bayrakları ile eserlere eşlik etti.
Tüm konukların dalgalandırdığı Türk bayraklarıyla coşkuyla kutlanan gece konserlerin ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Diyarbakır'da yıllardır bitmeyen yol çalışmasına bir yenisi daha eklendi. Silvan yolunda kanalizasyon hattı yenilemesi ve asfalt yol çalışması başlatıldı. Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü ve DİSKİ Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmalar nedeniyle söz konus
Siirt İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent genelinde uyuşturucu satışı ve kullanımını engellemeye yönelik yürüttüğü saha çalışmaları kapsamında şüpheli bir aracı yakın takibe aldı. Teknik ve fiziki takibin ardından durduru
Lübnan sınırına yakın Ramim Sıradağları’nda meydana gelen patlamada bir kişi öldü, 20 kişi yaralandı. Yaralılar arasında durumu ağır olanların da bulunduğu bildirildi. İşgal medyasında yer alan haberlere göre patlamanın, savaş sırasında bölgeye atıldığı d
M5 Üsküdar-Sultanbeyli Metro Hattı’nın Ihlamurkuyu İstasyonu’nda metronun bulunduğu alandaki kablolarda patlama meydana geldi. Patlamanın ardından oluşan duman istasyona yayıldı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edilirken, metro seferleri d
İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen ikinci dalga operasyonda, Belediye Başkan Yardımcıları Fikret Gözüoğlu ile Gültekin Bayındır'ın da aralarında yer aldığı çok sayıda belediye çalışanı yakalanarak gözaltına alındı. Soruşturmanın; "ihaleye f
Didim ilçesinde motor arızası nedeniyle denizde sürüklenen özel tekne, Sahil Güvenlik ekiplerinin çalışmasıyla Cennet Koyu'na çekildi. Bölgede özel teknenin motor arızası nedeniyle sürüklendiği ve yardım talebinde bulunulduğu bilgisinin alınması üzerine S
Merkezi Cenevre'de bulunan Euro-Med, siyonist işgalcilerin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının 3 yıllık bilançosunu içeren açıklama yayımladı. Euro-Med, 10 Ekim 2025'te ateşkes anlaşması ilan edilmesine rağmen siyonist işgalcilerin Gazze'de farklı biçi
Akşam saatlerinde iş makinesinin ana su hattına zarar vermesi sonucu tazyikli su çevreye yayıldı. Tonlarca su kısa sürede Zincirlikuyu alt geçidinde birikerek araçları yarıya kadar suya gömdü, sürücüler trafikte zor anlar yaşadı. İhbar üzerine bölgeye pol
Nevşehir'de 8 yabancı uyruklu şahsa 288 bin TL ceza
Gazze'de siyonistlerin saldırılarında 10 binden fazla çocuk uzuv kaybı yaşadı
03Aydın'da motoru arızalanan teknedeki 2 kişi kurtarıldı
04Polonya'da bıçaklama olaylarının ardından okullarda ek güvenlik tedbirleri alındı
05İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı
06Kocaeli'de uyuşturucu operasyonunda 8 şüpheli yakalandı
07Javadoff Malatya’da Müzikseverleri Büyüledi
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Kocaeli̇spor
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor