Nilüfer Belediyesi'nin de ana sponsorları arasında yer aldığı SPX Dağyenice Ultra Trail, bu yıl Cumhuriyet'in 100. yılında 100 K parkuruyla Türkiye'de...
Nilüfer Belediyesi'nin de ana sponsorları arasında yer aldığı SPX Dağyenice Ultra Trail, bu yıl Cumhuriyet'in 100. yılında 100 K parkuruyla Türkiye'de bir ilki gerçekleştirecek. Mysia Yolları ile 3 göl manzarasını içine alan 5 ayrı parkurun yer aldığı SPX Dağyenice Ultra Trail'de, 20 farklı ülkeden yaklaşık 2 bin koşucu yarışacak.
Nilüfer'in ev sahipliği yaptığı, sporu tarih ve doğayla birleştiren SPX Dağyenice Ultra Trail'de heyecan başlıyor. Nilüfer Belediyesi, Copa, Merrel, Nefes Dağyenice, Özhan Marketler Zinciri ve İlay Tekstil'in ana sponsorluğunda bu yıl dördüncüsü gerçekleşecek olan SPX Dağyenice Ultra Trail, Cumhuriyet'in 100. yılında 100 K parkuruyla fark oluşturacak.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda başlayacak ve iki gün sürecek olan organizasyonun detayları, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer, SPX Dağyenice Ultra Trail yarış direktörleri Osman Argat, Erçin Çaçan, Burcu Özhan ile ana sponsor temsilcilerinin yer aldığı toplantıda paylaşıldı.
İbrahim Yazıcı Stadyumu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, SPX Dağyenice Ultra Maratonu'na ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Başkan Erdem, "Bu organizasyon sayesinde 4 yıldır binlerce sporcuyu bölgemizdeki yarışlarda ağırlıyor ve onları Nilüfer bölgesinin doğal güzellikleriyle tanıştırıyoruz. Nilüfer doğa sporlarına uygun doğal güzellikleri olan bir kent ve spora katkı sağlamanın dışında, kentin bu kimliğinin tanıtılması da bizim için çok önemli" dedi.
Pek çok doğa sporuna imkan sağlayan alternatif rotalar içeren Mysia Yolları'nın da maraton parkuruna dahil edildiğini belirten Başkan Turgay Erdem, "Mysia yollarının tanıtılmasını önemsiyoruz. Nilüfer'in eşsiz doğal güzellikleri içinde, kimi zaman orman, kimi zaman göl manzarası eşliğinde patikalardan koşarken keyif almalarını, doğanın tadını çıkarmalarını diliyorum. Organizasyona emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve tüm yarışmacılara şimdiden başarılar diliyorum" diye konuştu.
SPX Dağyenice Ultra Trail'in Türkiye'nin lider yarışlarından biri haline geldiğini belirten Burcu Özhan da, 100 K Mysia Yolları parkurunu, Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak maratona dahil ettiklerini söyledi. Organizasyona katılımın her geçen yıl daha da arttığına dikkat çeken Özhan, maratonun diğer bir özelliğinin de 3 göl manzarasını bir arada bulunduran yarış olduğunu söyledi. Burcu Özhan, SPX Dağyenice Ultra Trail'de Gölyazı'dan başlayıp Dağyenice'de sona erecek 100 K Mysia Yolları parkurun yanı sıra 61 K toprak, 33 K su, 15 K ateş ve 6 K göl parkurlarının yer aldığını belirtti.
Maratona 20 farklı ülkeden yaklaşık 2 bin koşucunun katılacağını belirten Osman Argat da,
100 K Mysia Yolları parkuru hakkında bilgi verdi. Argat, "Bu parkuru, tarihi haritalara bağlı kalarak çıkarttık. M.Ö. 500 yılında haberciler, tarihi Misi köyünden Apollonia'ya bu parkuru kullanarak gidiyorlarmış. Biz de bu tarihi yolu, spor dünyasına kazandırmak istedik. Türkiye'de ilk kez 100 K parkuruna, bu kadar geniş katılım olacak" diye konuştu.
Organizasyonda fuar ve etkinlik alanlarının yer alacağını belirten Elçin Çaçan da, "Koşucular ve aileleri, düzenlenecek sportif etkinliklere katılarak keyifli bir gün geçirecek. Ayrıca çocuklar için de özel etkinlikler gerçekleştirilecek. SPX Dağyenice Ultra Trail'in 6 K parkurunda, kurumlar da yarışacak" dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Afyonkarahisar’da Okul Sporları ‘Küçükler Kız-Erkek Basketbol Grup Müsabakaları’ 8 ilden 14 takımın katılımıyla başladı.Müsabakanın açılış seremonisi Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda başladı. Organizasyona Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Burdur, E
Eskişehir’de motor sporları için antrenman sahası bulamadıkları için çevre illerdeki parkurlara gitmek zorunda kalan sporcular, yetkililerden sadece doğal bir etap ve çalışma alanı talep ediyor.Eskişehir’de motor sporlarına gönül veren profesyonel yarışçı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü sporcuları, geçen hafta mücadele ettikleri ulusal ve uluslararası organizasyonlarda farklı branşlarda dereceler elde etti.Mavi-beyazlı kulübün sporcuları tekvando, judo, güreş, voleybol, karate ve okçuluk bra
Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çamlıca Kemal Unakıtan Spor Salonu, geleceğin taekwondocularına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.Gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen taekwondo an
28-29 Mart 2026 tarihlerinde Ankara Eryaman TOHM Atletizm Pisti’nde düzenlenen Artun Talay U14 Atmalar Türkiye Kupası’nda Kayserili sporcular önemli başarılara imza attı.Artun Talay U14 Atmalar Türkiye Kupası’nda 2013 doğumlu kızlar kategorisinde mücadele
Bingöl’ün Kiğı ilçesinde düzenlenen masa tenisi turnuvası, Kaymakam Hüseyin Çamkerten’in ilk servisi atmasıyla başladı.Kiğı İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen masa tenisi turnuvası başladı. Turnuvaya katılan Kaymakam Hüseyin Çamkerten, i
13. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nın (Türkiye Open 2026) yedinci gününde Türk sporcular, 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya olmak üzere toplam 5 madalya elde etti.Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Türki
Bursaspor, Mardin 1969 Spor maçı öncesi hazırlıklarına başladı.Bursaspor, Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 31. haftasında sahasında oynayacağı Mardin 1969 Spor karşılaşmasının hazırlıklarına başladı. Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenma
Kastamonu'da trafik kazası: 6 yaralı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük