MENÜ

DAİMFED Başkanı Karslıoğlu: "ATÜ’ye beton, demir ve su boruları deneyi laboratuvarı kurulmalı"

Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu "ATÜ’ye beton, demir ve su boruları deneyi laboratuvarı kurulmalı" dedi.Karslıoğlu, ve beraberindeki heyet, geçtiğimiz haftalarda Cumhurba...

Yayınlanma: 15 Eylül 2024 11:11 Güncelleme: 03 Eylül 2025 12:41
DAİMFED Başkanı Karslıoğlu: "ATÜ’ye beton, demir ve su boruları deneyi laboratuvarı kurulmalı"

Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu "ATÜ’ye beton, demir ve su boruları deneyi laboratuvarı kurulmalı" dedi.
Karslıoğlu, ve beraberindeki heyet, geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Adnan Sözen’i makamında ziyaret etti.
Ziyaret sırasında, Prof. Dr. Sözen’e yeni görevinde başarılar dileyen Karslıoğlu, DAİMFED ve Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ile başlatılan işbirliğiyle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Ele alınan konuların başında, DAİMFED ve ATÜ ortaklığıyla kurulması planlanan "Beton Deney Laboratuvarı, Mühendislik Fakültesi mezunlarının istihdamı, ‘Mesleğim Elimde’ ve ‘İlk Baretim İlk Yeleğim’ projeleri geldi.
Karslıoğlu. ziyarette yaptığı konuşmada, “ATÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Beycioğlu ile hayata geçirdiğimiz işbirliği, mühendislik fakültesindeki öğrencilerimizin genç DAİMFED’i kurmasıyla devam ediyor. Bu serüvende, depremden sonraki inşaatların devam edebilmesi raporuyla üst seviyelere çıkan işbirliğimiz, bundan sonrada üstüne koyarak devam edecek. Çünkü üniversitemiz, bilim ve teknoloji anlamında sektörümüzün gelişimini sağlayan donanımlara sahip, arka planı olan bir üniversite. Adı üstünde bilim ve teknoloji üniversitesi. Bizim bu konuda üniversitemize kayıtsız kalmamız, mesleğimizi üniversiteden habersiz ilerletebilmemiz mümkün değil. Bundan sonraki aşamalarda birlikte hareket edebilmek için federasyon olarak yeni projelerimiz var. En önemli projelerimizden biri de deney yapabilen laboratuvar kurulması. Hem beton, hem demir, hem de su boruları deney laboratuvarının üniversitemizde kurulmasını arzu ediyoruz. Bu proje sektöre maddi manevi katkı sağlanacak ve Adana ekonomisine de güç katacak. Tabii Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi yeni yerleşkeleriyle çok hızlı büyüyen bir üniversite. Üniversite yerleşkesindeki bina yapımlarında federasyon olarak fazlasıyla içindeyiz ve yasal çerçevelerde içinde bulunmaya da devam edeceğiz. Son olarak, Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Sözen’e görevinde başarılar diliyoruz” diye konuştu.
‘İlk Baretim İlk Yeleğim’ projesi hakkında bilgi veren Karslıoğlu, şöyle devam etti:
“Federasyon olarak ‘İlk Baretim İlk Yeleğim’ Projesi, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Beycioğlu ile birlikte yürüttüğümüz güzel bir projedir. Birinci sınıfta okuyan gençlerimizin mesleğe ilk girişinin hediyesi olarak sunuyoruz. Bu proje nasıl ki tıp fakültesi öğrencileri beyaz önlük giyip stetoskop takıyorsa, mühendislik fakültesinde okuyan öğrencilerimizin de bir yelek ve baretle mesleğini daha çok önemsemesini ve ciddiyetinin farkına varmasını sağlıyor. Projeye ailelerde katılıyor. 4 yıl sonra mühendis olacak çocuklarını ilk yıllarda hayallerindeki çocukları görmüş oluyorlar. Bu projenin Türkiye geneline yayılmasını sağlıyoruz. ‘İlk Baretim İlk Yeleğim’ projesi, birinci sınıf öğrencileri için muazzam bir projedir.”
Mühendislik fakültesinden mezun olan öğrencilerin istihdamı konusunda DAİMFED’in öğrenciler için yapmış olduğu projelerden de bahseden Karslıoğlu, “Federasyonumuzda Genç DAİMFED aracılığıyla sektör temsilcileriyle buluşturup, işe başlatıyoruz. Tabii bu üniversite yıllarında başlıyor. Üniversite yıllarında başlayan staj, DAİMFED’le tanışma fırsatı oluyor gençlerimiz için. Bu fırsatı Genç DAİMFED’le devam ettiriyor arkadaşlarımız. Mezun olduktan sonra da kolaylıkla yurtiçi-yurtdışı iş yapan firmalarımızda işe başlamış oluyorlar. Her Cumartesi DAİMFED’te toplanan gençlerimiz, işe başlayana kadar nöbetini devam ettirir. Taki işe girdikten sonra, artık kendi işine devam eder. Bu bizde bayrak yarışıdır” ifadesini kullandı.
DAİMFED- ATÜ işbirliğine de değinen Karslıoğlu, “Mühendislik Fakültesi hocalarımız bizim için çok kıymetli. Deprem felaketinden sonra Adana’da Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile İzolatör Derneği’yle, DAİMFED olarak bir program düzenlemiştik. Bu program çok büyük ses getirdi. İzolatörlü binaların ya da deprem yükünü alacak olan binaların statik hesaplamaları her ne kadar mimarlarımız, mühendislerimiz çok kaliteli çalışsa da biz yine de DAİMFED ailesi olarak hocalarımızdan bilgi almadan hiçbir projeye başlamıyoruz. Onların görüşleri bizler için son derece önemli. Çünkü Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ndeki dekanımız başta olmak üzere tüm hocalarımız konunun duayeni, adeta uzmanıdır. O yüzden bizler için görüşleri çok önemlidir. 6 Şubat depremlerinden sonra da bunu fevkalade hissettik. Bu iş birliği DAİMFED var olduğu sürece devam edecektir" dedi.
2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında Liselerde “Deprem Seminerleri” Projesi hakkında da bilgiler veren Karslıoğlu, “2023-2024 Eğitim Öğretim yılında başladığımız ve yaz tatili nedeniyle ara verdiğimiz bir proje. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Adana Valiliğimizin koordinatörlüğünde, Milli Eğitim Bakanlığı’nın seçtiği aşağı yukarı 12 lisede 6 seminer yaptık, diğer 6 deprem seminerleri devam edecek. Liselere deprem seminerleri de çok önemsediğimiz, faydası olacağına inandığımız güzel bir proje” diye konuştu.
Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen ise, “Öncelikle, DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu ve beraberindeki heyete nazik ziyareti için teşekkür ederim. Üniversitemiz ile birlikte çok güzel projelere imza atacağımızdan hiç şüphem yok. ATÜ ve DAİMFED işbirliği ile arzu etmiş olduğunuz araştırma laboratuvarında deneylerin yapılabilecek bir araştırma konusuna gidilip, uygun şartlarda paydaş olamaya hazırız” ifadesini kullandı.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Döviz piyasasında haftanın son işlem gününde yatay seyir

Döviz piyasasında haftanın son işlem gününde yatay seyir

Döviz piyasasında 18 Eylül Cuma günü sabah saatlerinde yatay ve sınırlı hareketlilik öne çıkıyor. Dolar/TL 48,69-48,71 lira, euro/TL ise 55,85 lira seviyelerinde işlem görüyor. Piyasalarda ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz kararının ardından doların kürese

Peynir fiyatları cep yakıyor: Koyun peyniri 650 liraya ulaştı

Peynir fiyatları cep yakıyor: Koyun peyniri 650 liraya ulaştı

Batman'da İLKHA muhabirine konuşan peynir satıcıları ve vatandaşlar, peynir fiyatlarındaki değişim ile vatandaşların alım gücüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Peynir satıcısı Recep Yanaç, sezon başında 220-270 lira arasında satılan inek peynirinin ş

Pamuk üreticilerinden fiyat ve destekleme çağrısı

Pamuk üreticilerinden fiyat ve destekleme çağrısı

Batman'da pamuk üreticileri, artan üretim maliyetleri ve yetersiz desteklemeler nedeniyle gelecek sezon pamuk ekiminin sürdürülebilirliğine ilişkin endişelerini dile getirdi. Üreticiler, pamuk üretiminde mazot, gübre, ilaç, sulama, işçilik ve biçerdöver

Brent petrol 104,44 dolardan işlem görüyor

Brent petrol 104,44 dolardan işlem görüyor

Brent petrolün varil fiyatı, dün 108,59 dolara kadar yükselmesinin ardından günü 105,83 dolardan tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.25 itibarıyla kapanışa kıyasla yüzde 1,3 gerileyerek 104,44 dolara indi. Aynı saatlerde Batı Teksas türü

Motorine 4,60 TL zam bekleniyor: Fiyatı 100 lirayı aşacak

Motorine 4,60 TL zam bekleniyor: Fiyatı 100 lirayı aşacak

Akaryakıt fiyatlarında motorinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren yaklaşık 4,60 TL zam yapılması bekleniyor. Söz konusu zamla birlikte motorinin litre fiyatının 100 TL'nin üzerine çıkması bekleniyor. Fiyatlar illere göre farklılık gösterecek. (İ

Dolar 48,66, Euro 56,20 lira seviyesinde

Dolar 48,66, Euro 56,20 lira seviyesinde

Serbest piyasada doların alış fiyatı 48,63 lira, satış fiyatı 48,66 lira seviyesinde bulunurken, Euro 56,11 liradan alınıp 56,23 liradan satılıyor. Sterlinin alış fiyatı 65,51 lira, satış fiyatı ise 65,65 lira seviyesinde. Döviz piyasasında küresel para

2027 yılı elektrik iletim ek ücreti belli oldu

2027 yılı elektrik iletim ek ücreti belli oldu

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 10 Eylül 2026 tarihli ve 14864 sayılı kararı, Resmî Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kararla, 2027 yılında uygulanacak iletim ek ücretinin oranı TEİAŞ'ın iletim tarifesinin binde 7'si (yüzde 0,7) olarak belirle

TMO'da 2026 yılı kuru üzüm alımları değerlendirildi

TMO'da 2026 yılı kuru üzüm alımları değerlendirildi

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Güldal, Manisa Şube Müdürlüğünü ziyaret ederek 15 Eylül'de başlayacak çekirdeksiz kuru üzüm alımlarına yönelik hazırlıkları inceledi. TMO'nun sosyal medya hesabından yapılan paylaş

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
13
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
13
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
12
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
12
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
11
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
10
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
10
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
10
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
7
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
7
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
7
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
7
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
4
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
3
Eyüpspor Eyüpspor
3