Malatya Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla inşa edilen yeni kız ve erkek öğrenci yurtları tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi. Rönesans
Malatya Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla inşa edilen yeni kız ve erkek öğrenci yurtları tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi.
Rönesans Eğitim Vakfı tarafından yürütülen proje kapsamında yapılan modern yurt binalarının yangına ve depreme dayanıklı şekilde inşa edildiği belirtildi. Okul yönetimi tarafından yapılan açıklamada, yeni yurtlar için online kayıt sürecinin başladığı ve öğrencilerin başvurularını internet üzerinden gerçekleştirebileceği duyuruldu.
Yetkililer, öğrencilerin başvuru, ödeme takibi ve gerekli belge yükleme işlemlerini online kayıt sistemi üzerinden tamamlayabileceklerini belirterek kayıt işlemlerinin geciktirilmemesi gerektiğini vurguladı.
Yüksekokul öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla daha önce kullanılan prefabrik yurtların kullanım ömrünü tamamlaması nedeniyle 2025-2026 eğitim öğretim yılı güz dönemi başında bu yurtlar kapatılmış ve yeni yurt inşaatına başlanmıştı. Yapım süreci tamamlanan yeni tesisler öğrencilerin kullanımına açıldı.
Yaklaşık 2 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan ve hafif çelik sistemle inşa edilen yurtlar iki katlı olarak projelendirildi. Erkek öğrenci yurdunda 42 oda ve 85 yatak, kız öğrenci yurdunda ise 61 oda ve 115 yatak kapasitesi bulunuyor. Odaların iki kişilik olarak planlandığı bildirildi.
Yurtlarda öğrencilerin sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sosyal alanlar ve aile görüşme odaları da oluşturuldu. Ayrıca çevre düzenlemesi kapsamında aydınlatma, altyapı, bank ve ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştirildi.
Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu’nda Gıda Teknolojisi, İnşaat Teknolojisi, Harita ve Kadastro, Optisyenlik ile Yeşil ve Ekolojik Bina Teknikerliği programlarında eğitim veriliyor. Yeni yurtların yüksekokul öğrencilerinin barınma ihtiyacına önemli katkı sağlaması bekleniyor.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Rusya Savunma Bakanlığı, Rus Silahlı Kuvvetlerinin Ukrayna ve Donbass’ta sürdürdüğü “özel askeri harekat”ın son 24 saatine ilişkin gelişmeleri paylaştı. Bakanlığın açıklamasında, Sever (Kuzey) Askeri Grubu birliklerinin yürüttüğü faaliyetler sonucunda Har
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından gönderilen bilgilendirme mesajında, Mersin'de yarın yer yer kuvvetli ve şiddetli sağanak yağış beklendiği bildirildi. Yağışla birlikte oluşabilecek olumsuzluklara dikkat çekilen mesajda, sel ve su b
Gümrük Lojmanları Camii’nde gerçekleştirilen programa, İl Müftüsü Arif Yeşildağ, İlçe Müftüsü Ferit Bilgin, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Şanlı, Emekli Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Abdullah Kaplan, din görevlileri, öğrenciler ve veliler katıldı. Prog
Bursa’nın tescilli ve vazgeçilmez lezzetlerinden kestane, havaların soğumasıyla birlikte tezgâhlardaki yerini almaya başladı. Bu yıl üretimde yaşanan bolluk, kestane tezgâhlarına da yansıdı. Bursa’nın önemli tarımsal ürünlerinden biri olan kestane, yeni
Seçimlerdeki son durum; ihtimaller ve Filistin'in geleceği hususunda yeni tartışmalara kapı aralıyor. Binyamin Netanyahu liderliğindeki sağ ve ultra-Ortodoks iktidar bloku yaklaşık 54 sandalye ile yarışı önde götürüyor. Eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisen
İçişleri Bakanlığı, kaçakçılık suçlarıyla mücadele kapsamında 69 ilde operasyonlar düzenlendiğini açıkladı. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinesinde, il emniyet müdürlüklerince yürütülen çalışmalar s
Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki çatışmalar, İHA saldırılarının yoğunlaşmasıyla siviller ve temel altyapı üzerindeki baskıyı artırıyor. Güney Darfur eyaletinin merkezi Nyala'da 26 Ekim akşamı bir pazar yerine düzenlenen saldırını
Bursa İl Müftülüğü tarafından hayata geçirilecek düzenleme kapsamında, 5 ilçede sabah ezanı imsak vaktinde okunacak, namaz ise ezandan 30 dakika sonra kılınacak. 1 Kasım ile 9 Mart 2027 tarihleri arasında uygulanacak düzenleme, Osmangazi, Yıldırım, Nilüfe
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Kocaeli̇spor
Erzurumspor Fk
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor