Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Darende Belediyesine ait Güneş Enerji Sistemi (GES) sahasını ziyaret ederek yenilenebilir enerji uygulamalarını yerinde inceleme fırsatı buldu. Darende Belediyesi, gençlerin mesleki gelişimlerine katkı
Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Darende Belediyesine ait Güneş Enerji Sistemi (GES) sahasını ziyaret ederek yenilenebilir enerji uygulamalarını yerinde inceleme fırsatı buldu.
Darende Belediyesi, gençlerin mesleki gelişimlerine katkı sunacak eğitim faaliyetlerine destek vermeyi sürdürüyor. Bu kapsamda, Turgut Özal Üniversitesi Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu Yeşil ve Ekolojik Bina Teknikerliği Programı öğrencileri, belediyeye ait Güneş Enerji Sistemi (GES) proje alanında teknik incelemelerde bulundu.
Öğrenciler Yenilenebilir Enerjiyi Sahada Gözlemledi
Teknik gezi kapsamında öğrenciler, güneş enerjisinden elektrik üretim süreçlerini yerinde inceleyerek teorik eğitimlerini uygulamayla pekiştirme imkanı buldu. GES sahasında gerçekleştirilen incelemelerde sistemin çalışma prensipleri, enerji üretim kapasitesi ve işletme süreçleri hakkında bilgiler paylaşıldı.
Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt da öğrencilerle bir araya gelerek belediyenin yenilenebilir enerji yatırımları ve çevre odaklı projeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.
“Teorik Bilgiler Uygulamayla Güçleniyor”
Başkan Bozkurt, öğrencilerin sahada edindikleri deneyimlerin mesleki gelişimleri açısından önemli olduğunu belirterek, çevre dostu teknolojilerin yerinde incelenmesinin eğitim sürecine büyük katkı sağladığını ifade etti.
Bozkurt, Darende Belediyesi olarak sürdürülebilir enerji kaynaklarına yönelik yatırımları önemsediklerini ve çevreye duyarlı projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini söyledi.
Eğitim Kurumlarıyla İş Birliği Sürecek
Eğitim kurumlarıyla iş birliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Bozkurt, gençlerin bilgi ve tecrübe kazanmalarına katkı sunan çalışmaları desteklemeyi sürdüreceklerini kaydetti.
Teknik gezi sonunda Başkan Bozkurt, öğrencilere ve akademisyenlere teşekkür ederek eğitim hayatlarında başarılar diledi. Ziyaretin, öğrencilerin yenilenebilir enerji alanındaki bilgi ve deneyimlerini artırmasına katkı sağlaması hedefleniyor.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte milyonlarca öğrenci yaz tatiline hazırlanırken, yaz Kur'an kursları için de heyecanlı bekleyiş başladı. Batman İl Müftülüğü tarafından düzenlenecek kurslar için kayıtlar 22 Haziran'da başlayacak ve
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü JASAT ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar sonucu, olayın ardından yurt dışına kaçtığı belirlenen şüphelinin izine Almanya’da ulaşıldı. Soruştur
Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesselem), “Müslüman, elinden ve dilinden diğer Müslümanların zarar görmediği kişidir. Muhacir ise, Allah’ın yasaklarını terk eden kimsedir.” Hadisinin hatırlatıldığı haftalık Cuma hutbesinin tamamı şöyle: “İslam’ın
Yapılan değişiklik kapsamında, trafik kazalarının ardından araçlarda meydana gelen değer kaybı için vatandaşların ayrıca başvuru yapmasına gerek kalmayacak. Ekspertiz incelemesi sonucunda aracın modeli, kullanım süresi, hasarın boyutu, önceki hasar geçmiş
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde görev yapan öğretmen Özgür Ekinci'nin öldürülmesinin ardından yurt dışına kaçan zanlı Ramazan Ağaçhanlı, Almanya'da yakalanarak Türkiye'ye getirildi. Jandarma Genel Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır Cumhuri
Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün bazı gazetelerde yer alan ve Hazine ve Maliye Bakanı'na atfedilen emekli maaşlarına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Gazetesi ve Sabah Gazetesi'nde yayımla
BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) yetkililerinin Filistinlilerin topraklarını gasbeden siyonistlerin Batı Şeria’da bu yıl düzenlediği saldırıların 1000’i aştığını belirterek, "Can kaybına veya mülk hasa
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'daki temaslarını sürdürüyor. Bakan Fidan, programı kapsamında Bulgaristan Cumhurbaşkanı İliyana Yotova ile görüşme gerçekleştirdi. (İLKHA)
Tekirdağ'da kimya fabrikasında patlama: 4 yaralı
İletişim Başkanlığından "Avrupa-Atlantik Güvenliğinin Geleceğini Şekillendirmek" toplantısı
03Siyonist rejim Lübnan'ın güneyindeki Vadi Seluki'yi işgal etti
04Aydın'da 28 düzensiz göçmen ile 1 göçmen kaçakçısı yakalandı
05Akdeniz'de 4.2 büyüklüğünde deprem
06Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan emekli maaşı haberlerine yalanlama
07Gaziantep'te "Ezanı Güzel Okuma ve Etkili Hutbe Sunumu Yarışması" düzenlendi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük