Adana cinayet dedektifleri 6 ay önce kaybolan bir kişinin Konya’da çiftliğe gömüldüğünü ve üvey yeğeni tarafından öldürüldüğünü belirleyip yaptığı kazıda cesedi buldu. Gözaltına alınan şüphelinin üvey dayısının çiftliğinde çalıştığını işler...
Adana cinayet dedektifleri 6 ay önce kaybolan bir kişinin Konya’da çiftliğe gömüldüğünü ve üvey yeğeni tarafından öldürüldüğünü belirleyip yaptığı kazıda cesedi buldu. Gözaltına alınan şüphelinin üvey dayısının çiftliğinde çalıştığını işleri aksattığı gerekçesiyle kendine küfür edip silah çektiğini, üvey dayısının elinden silahı alıp öldürüp gömdüğünü daha sonrada ağladığını söylediği öğrenildi.
Murat Açkan’dan (61) ailesi 20 Mart tarihinden sonra haber alamayınca, 28 Haziran’da Açkan’ın kardeşi Rahime Acar kayıp başvurusunda bulundu. Kayıp başvurusunun ardından öldürülmesinden şüphelenen Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri özel ekip kurarak Açkan’ı aramaya başladı.
Murat Açkan’ın, 20 Mart tarihinde Konya’nın Ereğli ilçesinde bulunan çiftliğine gittiği tespit edildi. Bunun üzerine cinayet bürodaki dedektifler, çiftliğin sahibi Fahri Demirdüzen (51)’e ulaştı. Çiftlik’in aslında Murat Açkan’a ait olduğu kağıt üzerinde Fahri’nin üzerinde göründüğünü belirlendi.
Bilgi sahibi olarak ifadesi alınan Fahri Demirdüzen, çelişkili cevaplar verince şüpheleri üzerine çekti.
“Cinayet polisleri 200 kilometre çapında PTS ve kamera inceledi”
Fahri Demirdüzen’den şüphelenen cinayet polisleri olayı derinlemesine araştırmayı sürdürdü. Yapılan araştırmalar neticesinde Adana’dan Konya’nın Ereğli ilçesine kadarki 200 kilometrelik alanda PTS ve güvenlik kamerası çalışması yaptı. Yapılan incelemeler neticesinde Demirdüzen gözaltına alındı.
“Sorgusunda cinayeti itiraf etti”
Adana’ya getirilen Fahri Demirdüzen, yapılan sorgusunda üvey dayısı Murat Açkan’ı tabanca ile vurarak öldürdüğünü itiraf edip olayı anlattı. Katil zanlısının Murat Açkan’ın yeğeni Zeynep Demirdüzen ile evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi. Demirdüzen, çiftlikte çalıştığını ve üvey dayısı Açkan’ın işlerin aksadığını öne sürerek kendisine küfrettiğini, daha sonra tartışmanın kavgaya dönüştüğünü tabanca çektiğini, tabancayı elinden alıp onu öldürdüğünü ileri sürdü.
“Başında ağladım, gece olunca kepçeyle kazıp gömdüm”
Fahri Demirdüzen, üvey dayısını öldürdükten sonra başında uzun süre durup ağladığını, cinayeti işlediği sırada da çiftlikte kimsenin olmadığını belirtti. Demirdüzen, hava kararınca kepçe ile toprağı kazarak dayısını 3 metre derinliğe gömdüğünü ifade etti. Fahri Demirdüzen, üvey dayısı Murat Açkan’ın cep telefonunu alarak kendi aracıyla Adana’ya geldi. Öldürdüğü dayısının cep telefonuyla kaldığı evin oraya giderek baz istasyonunda sinyal vermesini sağladığını itiraf etti.
“Dayısına hacca gitti süsü vermiş”
Fahri Demirdüzen, eşi Zeynep Demirdüzen ile birlikte 23 Mart tarihinde ‘arabanın lastiğini’ değiştireceğim bahanesiyle Adana’ya geldi. Adana’ya gelen Fahri, Murat Açkan’ın kardeşi aynı zamanda kendi kayınvalidesi olan Rahime Acar’a, Akçan’ın hacca gittiğini kurban bayramına kadar dönmeyeceğini söylediği öğrenildi. Demirdüzen daha sonra aileye yalan söylerken dayısını kendisine ’araba sende kalsın ve Adana’ya beni bırak" dediğini söyleyerek hacca gittiğine inandırdı.
“Kurban Bayramında gelmeyince aile kayıp başvurusunda bulundu”
Fahri Demirdüzen’in kayınvalidesi Rahime Acar, aynı zamanda Murat Açkan’ın kardeşi kurban bayramından 9 gün sonra polise giderek kayıp başvurusunda bulundu. Bunun üzerine cinayet polisleri çalışma başlattı. Yapılan çalışmada polis Akçan’ın cinayete kurban gittiğini cinayeti de Demirdüzen’in işlediğini tespit etti.
Bunun üzerine Demirdüzen, gözaltına alındı. Katil zanlısı sorgusunda herşeyi anlattı. Polis Konya’nın Ereğli ilçesine bağlı Aziziye Mahallesi’nde Murat Açkan’ın çiftliğine katili ile birlikte gitti. Katil Demirdüzen, polislere üvey dayısının gömdüğü yeri gösterdi. Kepçe yardımıyla gömüldüğü yerden ceset çıkartıldı. Ceset otopsi için Konya Adli Tıp Kurumuna götürüldü.
Yapılan otopsisi ardından cenaze Adana’ya getirildi Kabasakal mezarlığında toprağa verildi.
Katil zanlısı Demirdüzen ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Mersin’in Anamur ilçesinde uyuşturucu madde ticareti yapan şüpheli jandarma ekipleri tarafından yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.Alınan bilgiye göre, Anamur Cuhmuriyet Başsacvılığı koordinesinde il ve ilçe jandarma komutanlığı ekipleri uyuştur
Konya’da otomobilin park halindeki otobüse çarpması sonucu 1 kişi yaralandı.Kaza, sabah saatlerinde merkez Meram ilçesi Gödene Mahallesi 17462. Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, K.B. (70) idaresindeki 42 AK 432 idaresindeki otomobil sürücüsün
Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı.Kaza, Anayurt Köyü girişinde gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, S.B. idaresindeki 03 AJA 302 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu kontr
Hatay’ın Kumlu ilçesinde evde çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Yangında eşyaları küle dönen ev sahibi kadın, bayram günü yaşadıkları afette eşyalarının küle döndüğünü söyledi.Edinilen bilgilere göre yangın, Kumlu ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi’
Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, Ramazan Bayramı süresince 5 binden fazla aracın giriş yaptığı ilçe genelinde trafik denetimlerini aralıksız sürdürdü.Bayram yoğunluğu nedeniyle özellikle şehir
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak yağışlar hayatı durma noktasına getirdi. İlçeye bağlı Budak köyüne mezarlık ziyareti için giden vatandaşlar, yolların ve köprünün su altında kalması nedeniyle mahsur kaldı.Edinilen bilgilere göre,
Antalya’nın Manavgat ilçesinde bir markette, iş yeri sahibinin oğlu ile müşteri arasında yaşanan tartışmada 19 yaşındaki Hasan Şimşek’i tabanca ile öldüren iş yeri sahibinin oğlu Hakan Kılıç çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Cumhuriyet savcısının
Erzincan’da iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1’i ağır 3 kişi yaralandı.Alınan bilgiye göre, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerindeki TEDAŞ Kavşağı’nda 24 EL 150 plakalı otomobil ile 52 DA 909 plakalı araç, çarpıştı.İhbar üzer
İşçilerin kaldığı konteynerlerde korkutan yangın
Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde gece saatlerinde köprü trafiği devam ediyor
03Sinop’ta otomobil uçuruma yuvarlandı: 7 yaralı
04Bolu’da "Şikayetçi olmayalım" buluşması, silahlı kavgaya dönüştü
05İran’dan AB’ye Grönland çıkışı: "Eğer koruyamıyorsanız biz gelip koruyalım"
06Ardahan’da bir adam, her gün evinin önüne gelen tilkiyi besliyor
0714 yaşında çocuk, otobüs durağında silahla vurulmuş halde bulundu
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük