Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 26 Nisan 2024 - 14:15 Yorum: 0

Dedesinin hikayesini izleyen Başkan Durbay duygusal anlar yaşadı

484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen ’Magnesia’dan Manisa’ya Lirik Tarih Gösterisi’nin prömiyerine katılan Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşa...

Dedesinin hikayesini izleyen Başkan Durbay duygusal anlar yaşadı

484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen ’Magnesia’dan Manisa’ya Lirik Tarih Gösterisi’nin prömiyerine katılan Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, duygusal anlar yaşadı. Gösteride dedesi Sarı Mehmet Efe’nin hikayesini de izleyen Başkan Durbay, "Umarım bundan sonra Manisa festivallerin, sanatın, kültürün kenti olur. Bu anlamda biz de üzerimize düşen ne varsa yapacağız" şeklinde konuştu.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında ’Magnesia’dan Manisa’ya Lirik Tarih Gösterisi’ni sahneledi. Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ın da katıldığı prömiyerde izleyenler hem keyifli hem duygusal anlar yaşadı. Manisa’nın mitolojik öyküsüyle başlayıp, Kurtuluş Savaşı ve sonrasına uzanan hikayesinin konu edildiği gösteri büyük beğeni alırken, gösteri sonrası vatandaşlara hitap eden Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, hem oyuncuları tebrik etti hem de vatandaşlara salonu doldurdukları için teşekkür etti.
"Bizi Manisa’nın güzel tarihinde muhteşem bir yolculuğa çıkardınız" diyen Başkan Durbay, "Benim için bugün sürpriz olan bir şey daha vardı. Hem Manisa’da seçilen ilk ilçe belediye başkanı olarak Makbule’nin hikayesini izlemek hem de Sarı Mehmet Efe’nin torunu olarak onun hikayesini dinlemek benim için büyük bir gurur ve onurdu. Dedem tarih kitaplarında geçer ama çok fazla da bilinmez. Daha çok Parti Pehlivan olarak anılır. Dedem çok fazla düşman öldürdüğü için tetik çeken işaret parmağı ve kellesi Atina’ya gönderilmiştir. Bu vesileyle bugüne kadar ebediyete irtihal etmiş tüm atalarımızı ve bugün üzerinde yaşadığımız bu toprakları bize vatan bırakan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi saygı ve sevgiyle anıyorum. Umarım bundan sonra da Manisa festivallerin, sanatın, kültürün kenti olur. Bu anlamda biz de üzerimize düşen ne varsa yapacağız." dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber