Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 26 Şubat 2022 - 11:44 Yorum: 0

Definaname oyunu Malatyalı tiyatroseverlerle buluştu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Adana Devlet Tiyatrosu turne kapsamında Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün desteği ile sunulan "Definaname" adlı...

Definaname oyunu Malatyalı tiyatroseverlerle buluştu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Adana Devlet Tiyatrosu turne kapsamında Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün desteği ile sunulan "Definaname" adlı tiyatro oyunu Malatyalı sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü.

Sinan Bayraktar'ın yazdığı, Ali Volkan Çetinkaya'nın yönettiği, oyun, Malatya Sabancı Kültür Merkezi Salonunda oynandı. Salonun dolu olduğu oyunda devlet tiyatro oyuncuları sergiledikleri performansları ile seyircilerden büyük alkış aldı.

Definaname adlı tiyatro oyununun hikayesi, "1974 yılı Çorlu'sunda geçer. Trakya'nın define merakı hikayeleri oyunun temelini oluşturur. Oyun, fakir ama insanlarının birbirine düşkün olduğu bir mahalle olan "Mehmet Pehlivan" sokağında geçer. Üç kafadar mahalle esnafının kokorece sarılı eski bir define haritası bulmasıyla başlayan olaylar, önce bütün mahalleyi sonrasında tüm Çorlu'yu etkisi altına alan define arama öyküsüne dönüşür. Bu öykü, yörenin kendine has konuşma üslubu ve hikayenin gidişatıyla eğlenceli, şarkılı, danslı bir hal alır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber