MENÜ

Demirci, Kula, Salihli ve Selendi’de 29 Ekim heyecanı

Manisa’nın Demirci, Kula, Salihli ve Selendi ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 102. yılı coşkuyla kutlandı. Törenlerde öğrenciler, protokol üyeleri ve vatandaşlar Cumhuriyet’in kuruluş gururunu hep birlikte yaşadı.Demirci’den Kula’ya, Selendi’den

Yayınlanma: 29 Ekim 2025 13:27 Güncelleme: 30 Ekim 2025 06:25
Demirci, Kula, Salihli ve Selendi’de 29 Ekim heyecanı
Manisa’nın Demirci, Kula, Salihli ve Selendi ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 102. yılı coşkuyla kutlandı. Törenlerde öğrenciler, protokol üyeleri ve vatandaşlar Cumhuriyet’in kuruluş gururunu hep birlikte yaşadı.
Demirci’den Kula’ya, Selendi’den Salihli’ye yayılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında gençlerin hazırladığı gösteriler büyük alkış aldı.

Demirci’deki kutlamalar
Manisa’nın Demirci ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 102. yıl kutlamaları Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı Stadında gerçekleşti. Demirci’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri Kaymakamlık makamında Kaymakam Fatih Bayram’ın tebrikleri kabul etmesi ile başladı.
Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı stadında düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Kaymakam Fatih Bayram öğrencileri ve halkın bayramını kutladı. Kaymakam Fatih Bayram’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından öğrenciler şiirlerini okurken, müzikli gösteri ve halk oyunları sergilendi.
Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve 75. Yıl Alime Paşa Ortaokulu öğrencileri bedenleri ile gösteriler kapsamında stada 102 ve Ayyıldız koreografisini çizdiler. Törende Kaymakam Fatih Bayram, Belediye Başkanı Erkan Kara ve Garnizon Komutanı Mly. Binbaşı Hüseyin Cihan Korkmaz tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ilçede düzenlenen okullar arası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kula’daki kutlamalar
Yurdun dört bir yanında olduğu gibi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile Cumhuriyet’in 102. yılı Kula’da da çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Kula Kaymakamı Talha Altuntaş, Garnizon Komutanı İkmal Binbaşı Volkan Eryol ve Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez’in kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan program daha sonra 4 Eylül Şehitleri İlçe Stadyumu’nda devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Kula Kaymakamı Talha Altuntaş, "Bizlere düşen görev, atalarımızın büyük mücadelelerle kurduğu bu Cumhuriyeti, aynı kararlılıkla korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere daha güçlü bir şekilde teslim etmektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyetimizin 102. yılını kutluyorum." dedi.
Kaymakam Özdemir’in konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okunup, gösteriler yapıldı. Resmi tören programına, Selim Sabahat Palanduz Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Aslı Kök ve öğrencileri tarafından hazırlanan, günün anlam ve önemini anlatan eserlerin seslendirilmesi damga vurgu. Halk oyunu gösterileri, koreografiler ve haftanın önemine binaen düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesinin ardından Kula Selim Sabahat Palanduz Anadolu Lisesi Bando Takımı eşliğinde tören geçişinin yapılmasıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile Cumhuriyet’in 102.yılı kutlama etkinlikleri sona erdi.

Salihli’deki kutlamalar
Cumhuriyetin 102. yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Salihli’de coşku içerisinde kutlandı.
Atatürk Kent Meydanında yapılan kutlamaya Salihli Kaymakamı Ali Güldoğan, Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Özdem, Garnizon Komutanlığı’ndan Ulaştırma Yarbay Nuri Duman, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Doğukan Karaaslan, İlçe Emniyet Müdürü Burhan Demirkıran ile kurum müdürleri, oda temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan Salihli Kaymakamı Kaymakamı Ali Güldoğan, "Bizler, kahramanlarımızın emaneti olan bu aziz vatan toprağını ve şanlı bayrağımızı daima korumayı ve geleceği inşa edecek nesillere cumhuriyetinin değerlerini ve Atatürk’ün ideallerini aktarmaya ve bu emaneti korumaya ve yüceltmeye kararlıyız. Bugün bir kez daha yeniden Yaşasın Cumhuriyet diyoruz." dedi.
Kutlama programı, müzik, şiir, resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül, şiir, oratoryo gösterisi, bando takımı gösterisi ve halk oyunları ile devam etti. Program, geçiş töreniyle sona erdi.

Selendi’deki kutlamalar
Manisa’nın Selendi ilçesinde Cumhuriyet Bayramının 102. yılı büyük coşku ile kutlandı. Kaymakamlık makamında İlçe Kaymakamı Mücahit Enes Yıldız’ın tebriklerinin kabulüyle başlayan tören Selendi Üç Eylül Şehir Stadında devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, Kaymakam Mücahit Enes Yıldız, Belediye Başkanı Murat Daban’ın öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasıyla devam etti. İlçe Kaymakamı Mücahit Enes Yıldız yaptığı konuşmada, "102 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün En büyük eserimdir diyerek milletimize emanet ettiği bu kutlu rejim, özgürlüğün, eşitliğin ve milli egemenliğin teminatı olmuştur. Cumhuriyet; küllerinden yeniden doğan bir milletin, karanlığa karşı yaktığı meşaledir. Bugün, 102 yıllık bu büyük yürüyüşe gururla bakarken, sadece geçmişi değil; geleceği de omuzlarımızda taşıyoruz." dedi.
Şiirlerin okunması, dans gösterileri, halk oyunları, mini konser, step gösterilerinin ardından öğrenciler arasında kısa mesafe koşusu yapıldı. Program sonunda Kaymakam Mücahit Enes Yıldız, Belediye Başkanı Murat Daban ve Cumhuriyet Savcısı Ersel Bozkurt yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerin vermesinin ardından program resmi geçit töreni ile son buldu.
ETİKETLER: Demirci,, Kula,, Salihli, Selendi’de, Ekim
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tomarza’da Nevruz Bayramı coşkuyla kutlandı

Tomarza’da Nevruz Bayramı coşkuyla kutlandı

Kayseri’nin Tomarza ilçesinde Nevruz Bayramı düzenlenen programla kutlandı.Tomarza Kaymakamlığı koordinesinde Yatılı Bölge Okulu’nda gerçekleştirilen programa; Tomarza Belediye Başkanı Osman Koç, Tomarza İlçe Jandarma Komutanı Kadir Er, Tomarza İlçe Milli

Nazilli Belediyesi’nden Dünya Tiyatrolar Günü’ne özel gösterim

Nazilli Belediyesi’nden Dünya Tiyatrolar Günü’ne özel gösterim

Nazilli Belediyesi Tiyatro Grubu’nun hazırladığı "Oynatmaya Az Kaldı" adlı oyun, Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında sanatseverlerle buluşacak.Yönetmenliğini Aslı Kaymak Işıklı’nın üstlendiği oyun, 27 Mart Cuma günü saat 20.30’da Mehmet Yüzügüler Kültür Merk

İncir uyutması, adını 2-3 saat uykuya bırakılmasından alıyor, geleneksel tadıyla sofraları süslüyor

İncir uyutması, adını 2-3 saat uykuya bırakılmasından alıyor, geleneksel tadıyla sofraları süslüyor

Anadolu’nun kadim mutfak kültürüne ev sahipliği yapan Yozgat’ta, geleneksel lezzeti ‘İncir Uyutması’ sofralardaki yerini koruyor. Sadece üç malzeme ile hazırlanan ancak kıvamını alması için saatlerce uyutulan bu tatlı, hem hafifliği hem de besleyiciliği i

İsmail Sarıçay’ın 15. kitabı "Hasret" raflarda

İsmail Sarıçay’ın 15. kitabı "Hasret" raflarda

Balıkesirli Eğitimci-Yazar İsmail Sarıçay’ın 15. kitabı yayınlandı. Anı, masal, biyografi, Roman, şiir ve kültürel alanlarda pek çok esere imza atan eğitimci, yazar ve şair İsmail Sarıçay, Sidas Medya tarafından yayınlanan yeni şiir kitabı ‘Hasret’ ile yi

Zeugma Mozaik Müzesi’nde yoğun ilgi gören Mars heykelinin önü genişletildi

Zeugma Mozaik Müzesi’nde yoğun ilgi gören Mars heykelinin önü genişletildi

Gaziantep’in kültürel mirasında önemli bir yere sahip olan Zeugma Mozaik Müzesi’nde bulunan ve ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Mars heykelinin ön kısmı, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda genişletilerek balkon haline getirildi.Gaziantep’in kült

Oltu’da Çanakkale Şehitleri anıldı

Oltu’da Çanakkale Şehitleri anıldı

Erzurum’un Oltu ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 111. yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.Okulların tatil olması nedeniyle bugün gerçekleştirilen program, Oltu Kaymakamlığı konferans salonunda yapıldı. Oltu Anadol

Aşık Veysel 53 yıl sonra da unutulmadı

Aşık Veysel 53 yıl sonra da unutulmadı

Dünyaca ünlü halk ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu vefatının 53’üncü ölüm yıldönümde Sivas’ın Şarkışla ilçesi Sivrialan köyündeki mezarı başında anıldı.Sivas’ta doğan ve 78 yaşında hayatını kaybeden Aşık Veysel Şatıroğlu’nun 53’üncü ölüm yıldönümü nedeniyle dü

Üniversite öğrencileri Daday’ın tarihi mekanlarını ve turistik alanlarını gezdi

Üniversite öğrencileri Daday’ın tarihi mekanlarını ve turistik alanlarını gezdi

Kastamonu Üniversitesi öğencileri, Daday ilçesindeki tarihi mekanlar ve turistik alanlarını gezdi. Öğrenciler, manzarasıyla mest eden gölette doğanın tadını çıkardı.Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü öğrencileri, Ka

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 04:52
Güneş 06:15
Öğle 12:38
İkindi 16:07
Akşam 18:51
Yatsı 20:07

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
60
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
52
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
30
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17