Tezgahlarda balık bolluğu sürüyor. Geçen hafta bol olan çinekopa sarı kanat da eklendi.
Tezgahlarda balık bolluğu sürüyor. Geçen hafta bol olan çinekopa sarı kanat da eklendi. Balıkçılar, denizlerde çinekop ve sarı kanat akınının başladığını söyledi. Vatandaşların ise sarı kanat aldığı görüldü.
İstanbul'da tezgahlarda balık bolluğu devam ediyor. Geçen hafta tezgahlarda çinekop bolluğu başlarken, bu hafta sarı kanat balığı da tezgahlardaki yerini aldı. Denizlerde çinekop ve sarı kanat akınının başladığını söyleyen balıkçılar, kış mevsiminin vazgeçilmez iki balığı olduğunu söyledi. Balıkçılar, çinekop fiyatının ilerleyen dönemlerde yarı yarıya kadar düşebileceğini söyledi.
Öte yandan vatandaşlar sarı kanat almaya geldiklerini söyleyerek, sarı kanat balığına yoğun bir ilgi gösterdi. İstanbul tezgahlarında çinekop 80 liradan, sarı kanat 120 liradan, hamsi 80 liradan, istavrit 80 liradan, palamut 70 liradan satılıyor.
"Çinekop fiyatı ilerleyen dönemlerde yarı yarıya kadar düşebilir"
Denizlerde çinekop ve sarı kanat akınının olduğunu söyleyen Balıkçı Samet Balyemez, "Geçen aylar palamut akını vardı. Palamut çekildi, yerine sarı kanat ve çinekop gelmeye başladı. Çinekop ve sarı kanat balığının fiyatı çok uygun. İlk çıktıklarında 150-200 liraya satıyorduk, şu an çinekopu 80 liraya satıyoruz. Çinekop ve sarı kanat bolluğundan sonra lüfer bolluğu da yaşanacak. Sarı kanatın fiyatı da 120 lira. Daha sonra tekir, mezgit, barbun da çıkacak. Hamsi ile çinekop fiyatları kafa kafaya gidiyor. İkisi de 80 liradan satılıyor. Balık fiyatları elbet daha da düşecek. Birkaç hafta sonra bollaşan balıkların fiyatı geriler. Çinekopun fiyatının 50-40 liraya kadar düşeceğini düşünüyorum. Havaların soğumasıyla da balıklar yağlanıyor, daha da lezzetleniyor. Hamsi 80 lira, istavrit 80 lira, çinekop 80 lira, palamut 70 liradan satılıyor" diye konuştu.
Sarı kanat ve Norveç somonu almaya geldiğini söyleyen Tarık Eroğlu, "Sarı kanat irileşti. Palamut sezonu bitti diyebiliriz, yine tezgahlarda var ama ilk dönemki gibi değil. Şu anda sarı kanat tüketmenin tam zamanı. 2 kilo aldık. 3 dilim de Norveç somonu aldık" ifadelerini kullandı.
Sarı kanat almaya geldiğini söyleyen bir vatandaş, "Bu mevsimin balığı sarı kanat diyebiliriz. Palamutun dönemi yavaş yavaş bitiyor. Bundan sonra lüfer ve sarı kanat dönemi başlıyor. Denizin bir numaralı balıklarıdır" dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan ekim ayı dış ticaret verilerine göre, mal ihracatı geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 8,1 artışla 25 milyar 885 milyon dolar oldu. Bu rakam, ekim ayları içerisinde kaydedilen en yüksek ihracat değeri olurken, aylık
TCMB, haftalık para ve banka istatistiklerini yayımladı. Verilere göre, 23 Ekim itibarıyla Merkez Bankasının brüt döviz rezervleri, 3 milyar 103 milyon dolarlık düşüşle 59 milyar 45 milyon dolara geriledi. Söz konusu rezervler, 16 Ekim haftasında 62 milya
TÜİK, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) verilerini 3 Kasım Salı günü saat 10.00'da kamuoyuyla paylaşacak. Açıklanacak rakamlar, fiyat artışlarının seyrine ilişkin önemli göstergeler sunarken kiracıların kasım ayında
İLKHA muhabirine konuşan giyim ve ayakkabı esnafı, kış sezonuna yönelik hazırlıklarını, ürün çeşitlerini, fiyat değişimlerini ve sezon beklentilerini değerlendirdi. Giyim esnafı, mont, kaban, kazak ve kışlık pantolon gibi ürünleri erkenden müşterilerin hi
Akaryakıt fiyatlarında yaşanan yeni artış dalgası, gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıdı. ÖTV kaynaklı düzenleme doğrultusunda benzinin litre fiyatına 4 lira 15 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 3 lira 60 kuruş zam yapıldı. Yapılan zammın a
Bakanlıktan yapılan açıklamada, dış ticaret işlemlerinde vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi, gümrük mevzuatına uygunluğun sağlanması ve dürüst ticaret yapan firmaların haklarının korunması amacıyla kontrollerin sürdürüldüğü belirtildi. Ticaret Araştırmala
Ticaret İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ekim ayında kent merkezi ve ilçelerde gerçekleştirilen denetimlerde, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında 208 firmada 10 bin 360 ürün kontrol edildi. Haksız fiyat artışları da denetl
Dolar kuru, 30 Ekim Cuma günü 50 lira sınırına yakın seyrini sürdürdü. Güne 49,8834 liradan başlayan dolar, işlemler sırasında 49,9540 liraya kadar yükseldi. Kur, sabah saatlerinde 49,9472 lira seviyesinden alıcı buldu. Küresel piyasalarda dolar endeksi g
Nazım Hikmet’in Dizeleri Malatya’da Yankılandı: Yurdaer Okur’a Ayakta Alkış
Ağrı'da emniyet ekipleri tarafından gerçekleştirilen uygulamada 34 kişi yakalandı
03Moldova Dışişleri Bakanı Popşoi: Romanya ile birleşme süreci fiilen başladı
04İran, Rusya ile 110 milyar metreküp kapasiteli doğal gaz hattı kurmayı planlıyor
05Malatya’nın Yüksek Kesimleri Beyaza Büründü: Yeni Haftada Dondurucu Soğuk Uyarısı
06Kış erken geldi, kar ve fırtına kapıda... Meteoroloji'den kritik uyarı!
07Malatya’da Doğanın Lezzeti Sofralarda: Meşe Mantarına Yoğun İlgi
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Fenerbahçe A.ş.
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor