MENÜ

Denizli havacılık ve savunma sanayisinde tedarikçi olma yolunda ilerliyor

Denizli Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen ‘Havacılık ve Savunma Sanayii Bilgilendirme Toplantısı’nda, bölge sanayisinin savunma ve havacılık ekosistemine entegrasyon süreci masaya yatırıldı. Bu toplantının Denizli sanayisinin savunma ve havacılık al

Yayınlanma: 21 Kasım 2025 11:18 Güncelleme: 21 Kasım 2025 14:45
Denizli havacılık ve savunma sanayisinde tedarikçi olma yolunda ilerliyor
Denizli Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen ‘Havacılık ve Savunma Sanayii Bilgilendirme Toplantısı’nda, bölge sanayisinin savunma ve havacılık ekosistemine entegrasyon süreci masaya yatırıldı. Bu toplantının Denizli sanayisinin savunma ve havacılık alanındaki uygulama döneminin başlangıcı olarak gördüğünü ifade eden Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, 2023’te fark edilen potansiyeli, 2025’te uygulama adımlarına dönüştürmek istediklerini ekledi.

Denizli Sanayi Odası (DSO) ev sahipliğinde PAÜ Teknokent iş birliğinde düzenlenen ‘Havacılık ve Savunma Sanayii Bilgilendirme Toplantısı’nda, bölge sanayisinin savunma ve havacılık ekosistemine entegrasyon süreci masaya yatırıldı. Türkiye’nin motor teknolojilerindeki öncü kuruluşu TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI) üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, Denizli sanayisinin ileri teknoloji üretimine geçiş sürecini hızlandıracak vizyoner bir platform oluşturdu. Etkinliğin açılışı, DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmud Güngör ve TEI Kalite Direktörü Buket Topel tarafından yapıldı.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 2023 yılının Aralık ayında TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit’in katılımıyla başlayan sürecin ikinci ve güçlü adımını attıklarını belirtti. Başkan Kasapoğlu, bu buluşmanın, Denizli ile TEI arasında kurumsallaşmaya başlayan bir iş birliğinin ve sürecin süreklilik kazandığının işareti olduğunu vurguladı. Başkan Kasapoğlu, bu buluşmanın esas misyonunun, yüksek disiplinli savunma sanayi ekosistemine geçişin Denizli için ne gibi bir stratejik sıçrama ve somut fayda getireceğini netleştirmek olduğunu aktardı. Kasapoğlu, "Bugün artık savunma sanayii nasıl çalışır?’ sorusundan çok, ’Denizli firmaları bu ekosistemin neresinde yer alabilir?’ sorusuna net cevaplar verecek içerikteyiz. Yani bugün farkındalık değil, hazırlık ve uyum konuşuyoruz" dedi. Başkan Kasapoğlu, bu buluşmayı, Denizli sanayisinin savunma ve havacılık alanındaki uygulama döneminin başlangıcı olarak gördüğünü kaydetti. 2023’te fark edilen potansiyeli, 2025’te uygulama adımlarına dönüştürmek istediklerini ekledi.

Denizli’nin yıllardır üretim konusunda kendini kanıtlamış bir şehir olduğunu vurgulayan Başkan Kasapoğlu, metal işleme, makine üretimi, döküm, kablo sanayi, elektrik-elektronik alt sistemleri ve tekstil gibi çok geniş bir üretim kültürüne sahip olduklarını belirtti. Bu geniş ekosistemin, TEI’nin ihtiyaç duyduğu hassasiyet, kalite disiplini, süreç yönetimi ve süreklilik gerekliliklerini karşılayabilecek potansiyeli taşıdığını ifade etti. Toplantıda bulunan firmaların büyük bir kısmı, doğru yönlendirme ve sertifikasyon ile TEI’nin tedarik sistemine dahil olabilecek nitelikte olduğu belirtildi.

Başkan Kasapoğlu, savunma ve havacılık sanayine girişin sanayinin tek başına yapacağı bir iş olmadığını, sanayi, üniversite ve teknoloji ekosisteminin birlikte hareket etmesi gerektiğine inandıklarını aktardı. Pamukkale Üniversitesi’nin akademik gücü, laboratuvar kapasitesi ve Teknokent’in inovasyon ekosisteminin, Denizli sanayisinin ileri teknoloji alanlarına geçişinde olmazsa olmaz birer paydaş olduğunu vurguladı. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmud Güngör’ün toplantıda bulunmasının, bu birlikteliğin net bir şekilde ortaya konması açısından büyük bir motivasyon sağladığı dile getirildi.

TEI yöneticileri tarafından sunulan kapsamlı bilgilerde, Denizli firmalarının tedarikçi olma süreçleri, kalite gereklilikleri ve sertifikasyon adımları ayrıntılı olarak paylaşıldı. Program içeriğinde; havacılık ve savunma sanayinin mevcut durumu, tedarik yönetimi, imalat kalite uygulamaları, tahribatsız muayene (NDT), kalite yönetim sistemi yönetimi, sertifikasyon süreçleri ve sektörel teşvikler gibi kritik konulara odaklanıldı. Bu konuların, havacılık ve savunma sanayi ekosistemine girişin ana kapısını oluşturan unsurlar olduğu belirtildi. Bu bilgiler, firmalar açısından somut bir yol haritası çizdi.

Denizli Sanayi Odası olarak, havacılık ve savunma sanayine entegrasyonun ve ileri teknoloji üretimine geçişin kararlı destekçisi olmaya devam edeceklerini belirten Selim Kasapoğlu, toplantının Denizli’nin geleceğine ışık tutan bir rehber olmasını diledi.
ETİKETLER: Denizli, havacılık, savunma, sanayisinde, tedarikçi
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Döviz kurlarında son durum

Döviz kurlarında son durum

Küresel piyasalarda dolar endeksi ve ABD tahvil getirilerindeki gerilemeye karşın yurt içi döviz piyasasında yukarı yönlü hareket dikkat çekiyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'la görüşmelere ilişkin açıklamaları ve ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz pol

Fon katılımcılarının paraları bankalara aktarıldı 

Fon katılımcılarının paraları bankalara aktarıldı 

Ekonomi ve Finansta Milli Vizyon Zirvesi’nde konuşan Şimşek, sermaye piyasalarında sistemik bir risk bulunmadığını vurgulayarak, piyasa bozucu faaliyetlerde bulunanların hukuk önünde tüm mal varlıklarıyla hesap vereceğini söyledi. Toplamda 2 bin 900’e yak

Eylülde en yüksek reel getiri DİBS'te, yıllıkta külçe altında gerçekleşti

Eylülde en yüksek reel getiri DİBS'te, yıllıkta külçe altında gerçekleşti

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde DİBS yüzde 1,18, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 1,40 oranında yatırımcısına reel getiri sağladı. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde Amerikan Doları yüzde 0,44, Euro yüzde 1,1

Altın fiyatlarında Fed baskısı: Gözler aralık toplantısında

Altın fiyatlarında Fed baskısı: Gözler aralık toplantısında

Küresel piyasalarda yatırımcıların odağı Fed'in para politikası kararlarına çevrilirken, altın fiyatlarında da faiz beklentilerinin etkisi hissediliyor. Fed'in eylül toplantısına ilişkin tutanaklar, yıl sonundan önce yeni bir faiz artışının gündeme gelebi

Döviz piyasasında dolar 49,20 lirayı aştı

Döviz piyasasında dolar 49,20 lirayı aştı

7 Ekim 08.33 itibarıyla doların alış fiyatı 49,1910 lira, satış fiyatı 49,2025 lira oldu. Doların günlük değişimi yüzde 0,06 olarak kaydedildi. Euro ise güne yüzde 0,23 düşüşle başladı. Euro 55,2437 liradan alınırken 55,3070 liradan satılıyor. İngiliz ste

Karahan, Meclis'te ekonominin yol haritasını anlatacak

Karahan, Meclis'te ekonominin yol haritasını anlatacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, 28. Dönem 5. Yasama Yılı'nın ilk haftasında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun konuğu olacak. Komisyon, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında bugün toplanacak. Karahan'ın toplant

Motorin fiyatlarında 4,95 liralık indirim

Motorin fiyatlarında 4,95 liralık indirim

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Motorinin litre fiyatında yapılan 4,95 liralık indirim, gece yarısından itibaren pompaya yansıdı. İndirim sonrası motorinin litre fiyatı İstanbul'da 90,09 liraya, Ankara'da 91

 Eylül ayı ihracat verileri açıklandı

Eylül ayı ihracat verileri açıklandı

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB) Eylül ayı ihracatı 3 milyar 584 milyon 207 bin dolar olarak gerçekleşirken, yılın 9 aylık dönemindeki ihracat toplamı da 27 milyar 893 milyon 559 bin dolara ulaştı. Eylül ayında 95 milyon 432 bin dolar i

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
16
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
15
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
14
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
13
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
13
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
12
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
10
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
10
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
8
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
8
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
8
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
6
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
5
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3