Deprem bölgesinden Bolu'ya gelerek KYK yurtlarında konaklayan depremzedeler bugün yine depreme yakalandı.
Deprem bölgesinden Bolu'ya gelerek KYK yurtlarında konaklayan depremzedeler bugün yine depreme yakalandı. Afetzedelerin bir kısmı korku yaşayarak şehri terk etme kararı alırken çevre illere gitmek için hazırlıklar başladı.
Bolu'da saat 13.55'de 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaşanan depremin ardından bölgede artçı sarsıntılar devam ederken deprem bölgesinden Bolu'ya gelerek KYK yurtlarında konaklayan afetzedeler yine depreme yakalandı. Yaşanan paniğin ardından bazı depremzede vatandaşlar yurtlardan çıkış yaparak çevre illere gitmek üzere valizlerini topladı. 500'ün üzerinde afetzedenin kaldığı yurtta depremzedeler KYK yurduna girmekte tedirginlik yaşıyor.
Hatay'dan Bolu'ya gelen depremzede Mehmet Kuday, "Hissettik, Allah kimsenin başına vermesin. Bu Allah'tan bir uyarıdır. Deprem, sel, fırtına gibi afetler Allah'tan bize bir uyarı. Hatay'da yaşadığımız anları yaşayacağız diye korktuk" dedi.
Bazı vatandaşların yurttan çıkış yaptığını ifade eden Sadık Kuday, "O depremin korkusunu atlatamadığımızdan dolayı korktuk. Allah kimseye bir daha yaşatmasın. Gerçekten çok kötü, o manzara kötüydü. Bolu'da yaşanan deprem nedeniyle yurdu terk edenler oldu. O hissi yaşayanlar, korkudan dolayı gidenler oldu" diye konuştu.
Nurettin Çolak ise, "Depreme alıştık artık. İskenderun'dan Bolu'ya geldik. Oradaki aynı etkiyi yaşadık burada. Yurtta vatandaşlar korkmuştu, onları sakinleştirmeye çalıştım" ifadelerine yer verdi.
Taha Güven ise, "Ben yatakta uzanıyordum. Ranza sallanmaya başladı. Oda da 3 kişi kalıyorduk. Kardeşlerim okuldaydı. Yurtta bayağı bir panik havası yaşandı. Biz kötü hissettik. Şu anda da Bolu'da yaşayan dayımızın evine gidiyoruz" şeklinde konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencisi Eren Çakmak, "Mutfakta Dönüşüm Var-Lezzetlerin Sıfırıncı Noktası" sloganıyla düzenlenen Ulusal Sıfır Atık Yemek Yarışması’nda, Türkiye birincisi olarak önemli
Serhat Kalkınma Ajansı’nın 2026 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan "Bir Meslek Bir Umut" isimli teknik destek faaliyetinin sözleşmesi Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Nurullah Karaca ile Kars Denetimli Serbestlik Müdürü
Bursa’da Gemlik-Mudanya sahil yolu, Kurşunlu Mahallesi’nden itibaren meydana gelen heyelan sebebiyle trafiğe kapandı.Edinilen bilgilere göre, bölgede etkili olan yağışların ardından yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları yolu trafiğe kapadı. Güvenlik ger
Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) ile Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜSTİBAM) katkılarıyla Beyköy’de fidan dikme etkinliği ile okullar yeşillendirdi.Düzce Ün
Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin
DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim
Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen
Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel
Doğanyol’da İntihar Girişimi: Genç Hayatını Kaybetti
İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Witkoff ve Kushner ile bir araya geldi
03Rize'de 8 eğitim kurumunda eğitime bir gün ara verildi
04Macron: Gazze'deki manzara hepimiz için utanç verici
05Edirne'de aranan 2 hükümlü yakalandı
06Edirne'de bahis operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı
07Antalya'da 2 milyon 430 bin liralık ziynet eşyası çalan 4 şüpheli yakalandı
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Arca Çorum Fk
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor