Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 06 Mart 2024 - 08:54 Yorum: 0

Deprem Haftası etkinlikleri başladı

1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla okullarda depremin etkisini azaltmaya yönelik etkinlikler başladı. Milli Eğitim Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik birimi koordinesinde öğrencilere teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor.Bayburt İ...

Deprem Haftası etkinlikleri başladı

1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla okullarda depremin etkisini azaltmaya yönelik etkinlikler başladı. Milli Eğitim Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik birimi koordinesinde öğrencilere teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor.
Bayburt İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü katkılarıyla öğrencilere deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılacaklar eğitmenler Ali Varol ve İhsan Oğuz tarafından anlatıldı. Çök-Kapan-Tutun yöntemine dikkat çeken eğitmenler, hayat üçgeninin önemine vurgu yaptılar.
Öğrencilere depremde panik yapılmaması gerektiğini söyleyen eğitmenler, sakin kalınmasının altını çizdiler. Deprem anında belirlenen güvenli yere geçilerek çök-kapan-tutun yöntemini yaptıktan sonra kafa bölgesini olası bir tehlikeye karşı korumalarını öğrencilere anlatan eğitmenler, sarsıntının geçmesini bu şekilde beklemelerini söylediler.
Eğitimin ardından deprem çantasının ne olduğundan bahseden eğitmenler, deprem çantası içerisinde bulundurulması gerekenleri anlattılar.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber