Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Diyarbakır’da yükselen arsa fiyatları inişe geçti. Emlakçılar, arsa fiyatlarının düşmesiyle satışlarda yüzde 10 yükselmenin olduğunu kaydetti.6 Şubat tarihinde Elbistan ve Pazarcık merkezli iki...
Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Diyarbakır’da yükselen arsa fiyatları inişe geçti. Emlakçılar, arsa fiyatlarının düşmesiyle satışlarda yüzde 10 yükselmenin olduğunu kaydetti.
6 Şubat tarihinde Elbistan ve Pazarcık merkezli iki yıkıcı depremden etkilenen 11 ilden Diyarbakır’da arsa fiyatları yükselmişti. Deprem korkusuyla güvenli konut arayışı, vatandaşları arsalarda yapılabilecek müstakil evlere yöneltti. Fırsatçılar, gün doğmasını fırsat bilerek arazilere dadanıp, fiyatların yüzde 50 yükselmesine neden oldu.
Aradan belli bir zamanın geçmesiyle deprem korkusunu atlatan vatandaşlar, arazi arayışını terk edip, sağlam ve güvenilir konutlara tekrar yöneldi. Bunun sonucundaysa arazi fiyatlarında yüzde 30 gibi bir düşüş meydana geldi.
TURYAP Diyarbakır Temsilcisi Mehmet Çetin, depremden sonra arsa fiyatlarının yükselmesiyle arazilere taleplerin azaldığına dikkat çekerek, geçtiğimiz haftalardan itibaren arsa fiyatlarında yüzde 30 gibi bir düşüşün meydana geldiğini kaydetti.
Vatandaşlara asıl arsa alım fırsatının şimdi doğduğunu dile getiren Çetin, “Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra insanları binada oturma korkusu sarmaya başladı. Böylelikle vatandaşların çoğu arsa alımına yöneldi ki kendilerine müstakil ev yapıp muhtemel bir depremle binalardan korunmayı amaçladırlar. Bu da arazilerin değerinin üzerine çıkmasına ve fahiş fiyatlara sebep oldu" dedi.
Vatandaşların deprem korkusunu atlattıktan sonra tekrar barınma ihtiyacı duyduğunu aktaran Çetin, böylelikle vatandaşın tekrar konutlara yöneldiğini değerlendirdi.
Bunun sonucunda arsalara talep azalınca fiyatlar yüzde 30 düştüğünü kaydeden Çetin, "Ama dolar ve altının yükselmesiyle inşaat malzemeleri yükseldi. Bu da konut fiyatlarının yükselmesine sebep oldu. Arsa fiyatlarının düşmesiyle arazi alacak olan vatandaşlarımıza alım fırsatı doğdu. Arsa fiyatların yüzde 30 düşmesiyle alımlar yüzde 10 yükseldi” diye konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da gerçekleştirilen müzakerelerin ardından hazırlanan Mutabakat Zaptı, Türkiye adına Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek, Filipinler adına ise Ulaştırma Bakanı Giovanni Z. Lopez ta
TCMB Başkanı Fatih Karahan III. Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı'nda konuştu. Dezenflasyon sürecinin seyrinde bu yıl öne çıkan jeopolitik gelişmeler, mayıs enflasyon raporundan bu yana dalgalı seyrini koruduğunu belirten Karahan, bu gelişmelerin
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Hizmet İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şeker başkanlığındaki heyeti Bakanlıkta kabul etti. Bugün gerçekleştirilen görüşmede, hizmet ihracatçılarının sektörel talepleri değerlendirilirken gelecek dönemde yapıla
Küresel petrol fiyatlarındaki yükselişin akaryakıt fiyatlarına etkisini azaltmak amacıyla daha önce Eşel Mobil Sistemi'ni uygulayan Hazine ve Maliye Bakanlığının, motorine yönelik yeni bir düzenleme hazırladığı belirtildi. Çalışma kapsamında motorinden al
Antep fıstığının Gaziantep tarımı, ekonomisi ve istihdamı açısından stratejik öneme sahip olduğunu vurgulayan Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, boz fıstıkla başlayan ve kırmızı kabuklu ürün hasadıyla devam edecek sürec
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin ciro endekslerini açıkladı. Buna göre mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam ciro endeksi, haziranda aylık bazda yüzde 0,3 azaldı. Sanayide takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi yıllık
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Karadeniz’de doğal gaz üretimini yeni bir aşamaya taşıması planlanan Osman Gazi Yüzer Üretim Platformu’ndaki hazırlıklara ilişkin açıklama yaptı. Filyos Limanı’nda hazırlıkları sürdürülen platformun en
Orta Doğu'daki gelişmelerin etkisiyle Brent petrolün varil fiyatı 84-85 dolar seviyesine yükseldi. ABD Batı Teksas tipi ham petrolün (WTI) varil fiyatı da 78-79 dolar bandına çıktı. Petrol fiyatlarındaki yükselişin Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarına da ya
Suriye'deki SDG/YPG feshedildi
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Galatasaray A.ş.
Samsunspor A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Kocaeli̇spor
Beşi̇ktaş A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Arca Çorum Fk
Eyüpspor
Tümosan Konyaspor
Erzurumspor Fk