Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 08 Şubat 2023 - 16:33 Yorum: 0

Depremde büyük yıkımın yaşandığı Nurdağı’nda arama kurtarma çalışmaları sürüyor

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle adeta enkaz alanına dönen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde arama kurtarma çalışmaları...

Depremde büyük yıkımın yaşandığı Nurdağı’nda arama kurtarma çalışmaları sürüyor

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle adeta enkaz alanına dönen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Büyük yıkımın meydana geldiği Nurdağı'nda arama kurtarma ekipleri enkaz bölgelerinde yoğun çalışma yürütürken bugün iki kişiye saatler sonrasında canlı ulaşıldı ve enkaz altından çıkarıldılar.

Nurdağı'nda oluşturulan Afet Koordinasyon Merkezinde görevlendirilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Cumhuriyet tarihinin Erzincan depremi gibi en büyük afetini yaşadık. Bana göre en büyük depremi. 10 tane il etkilendi. 10 ilden 7'i büyükşehir. Ciddi bir nüfusu barındırıyor. Etki alanı çok fazla oldu. Birden organize olmaya çalıştık ta tabi o panikle müthiş bir hücum başladı buraya. Hava şartları da kış olumsuz etkiledi. Ona rağmen yoğun bir gayretle devletimiz yaraları sarmaya çalışıyor. Bakanımız Murat Kurum Gaziantep bölgesinden ben Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Bursa Valimizle İçişleri Bakanımızın talimatıyla bölgeye görevlendirildik. Valimiz Kriz Merkezinde ben ise İslahiye ve Nurdağı bölgesiyle alakalı. Biz Bursa olarak ağırlıklı iş makineleri ve gıda yardımlarına ağırlık veriyoruz. 3 tane burada 3 tanede İslahiye'de aş evi açtık. Nurdağı 40 bin nüfuslu, 68 bin nüfuslu da İslahiye. Gerçekten bu iki ilçemizde çok fazla yıkım var. Yıkılan binalar, kalan binalarda hasarlı. Hava soğuk. Bu geçiş sürecini atlatacağız, muhakkak devletimiz gereğini yapacak" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber