MENÜ

Depremde kaybettikleri köpeklerinin tesellisini ‘Gece’de buldular

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde yaşadıkları depremde evleriyle birlikte köpeklerini de kaybeden aileye Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından özel eğitimli köpek sahiplendirildi. Gece isimli köpekle teselli bulan depremzede aile yaralarını...

Yayınlanma: 04 Ekim 2023 08:37
Depremde kaybettikleri köpeklerinin tesellisini ‘Gece’de buldular

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde yaşadıkları depremde evleriyle birlikte köpeklerini de kaybeden aileye Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından özel eğitimli köpek sahiplendirildi. Gece isimli köpekle teselli bulan depremzede aile yaralarını da sarma fırsatı buldu.
6 Şubat asrın felaketine Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde yakalanan İşler ailesi, deprem nedeniyle yaşanan kargaşa sırasında Rüzgar isimli Japon kurdu köpeklerini kaybetti. Uzun süre aradıkları köpeklerini bulamayan İşler ailesi barınma imkanlarının da kısıtlı olması nedeniyle Malatya’dan ayrılıp Manisa’daki akrabalarının yanına gelmek durumunda kaldı. Manisa’nın Şehzadeler ilçesine yerleşen İşler ailesinin durumunu öğrenen Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, aileye “Gece” isimli Belçika kurdu köpeğini sahiplendirdi. Kaybettikleri köpeklerinin tesellisini Gece’de bulan aile depremin yaralarını da sarma imkanı buldu.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından başlatılan ‘Can Dostum’ projesiyle depremzede aileye moral olduklarını söyleyen Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Erhan İnce, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde ‘Can Dostum’ projesini başlatarak köpeklerimizi sahiplendirmeye devam ediyoruz. Bu projede eğitmiş olduğumuz köpekleri talebe bağlı olarak bizden arzu eden vatandaşlarımıza eğitimli bir şekilde teslim ediyoruz. Maalesef ülkemizde 6 Şubat tarihinde yıkıcı bir deprem yaşandı. Malatya’da hem evlerini hem de can dostlarını, evcil hayvanları köpeklerini kaybeden ailemiz köpek sahiplenmek için başvurdular. Eğitmiş olduğumuz bu köpeği kendilerine sahiplendirerek hem depremden sonra yaşamış oldukları üzüntüleri gidermek amacıyla terapi olması açısında hem de kendilerine can yoldaşı olması açısından köpeğimizi sahiplendirdik. Eğitimli köpeğimiz aileyle bir araya geldi. Gayet uyum içerisinde birlikte yaşamaya başladılar. Bizden talep eden vatandaşlarımıza da köpeklerimizi sahiplendirmeye devam edeceğiz. Bu yılın başından itibaren 50’ye yakın eğitimli köpeğimiz gerek çiftçilerimize, vatandaşlarımıza gerekse de askeriyeye ve diğer kamu kurumlarına sahiplendirildi” dedi.
Hem teknik alanda hem de sosyal alanda köpek yetiştirdiklerini söyleyen Manisa Büyükşehir Belediyesi Köpek Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Köpek Eğitim Uzmanı Serhan Karabey Doğru, “Manisa Büyükşehir Belediyesi Köpek Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak iki farklı alanda hizmet vermekteyiz. Biri teknik alanda yetiştirdiğimiz köpekler, ikincisi sosyal anlamda yetiştirmiş olduğumuz köpekler. Sosyal anlamda yetiştirmiş olduğumuz köpekler genellikle terapi köpeklerimiz. Sokaklardaki köpek popülasyonunu azaltmak adına eğitim verdikten sonra talepte bulunan vatandaşlara sahiplendirdiğimiz köpekler. Bu sebepten ötürü bize başvuru yapan Yılmaz beyin 6 Şubat depremzedesi olduğunu bize aktardılar. Daha önce köpeklerinin olduğunu ve kaybettiklerini söylediler. Bizler de köpek sahiplendirirken onların karakterlerine uyum sağlaması için özen gösteriyoruz. Bu sebeple barınakta yetiştirmiş olduğumuz Gece’yi ilk önce oryantasyon ve temel itaat eğitimlerini verdikten sonra Yılmaz bey ve ailesine sahiplendirdik” diye konuştu.

“Gece’ ile beraber yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz”
Geçmiş dönemde milli formayı giyen futbolcu Yılmaz İşler, depremin ardından altyapı antrenörlüğü mesleğini de geride bırakarak ailesiyle beraber Manisa’ya yerleşti. Depremde hem köpeklerini hem de işini kaybeden eski milli futbolcu Yılmaz İşler teselliyi ‘Gece’ ile bulduğunu belirterek “Deprem bizim için facia bir şekilde geçti. Depremden sonra zaten orada çok fazla barınma imkanımız olmadı. Depremden sonra buradaki akrabalarımız bizi davet etti. Biz de buraya geldik. Depremde de kendi köpeğimizi kaybetmiştik. Buraya geldikten sonra ‘Can Dostum’ projesini öğrendik. Belediyemize başvuru yaptık. Bize de bir köpek sahiplendirdiler. Manisa Büyükşehir Belediyemize de çok teşekkür ederiz. Ben aynı zamanda milli bir futbolcuyum. Uzun yıllar futbol oynadım. Malatyaspor’da antrenörlük de yaptım. Şimdi buraya geldik. Hayata tutunmaya çalışıyoruz. Etrafımızdaki insanlar bize yardımcı oluyorlar. İlk önce de bu köpek konusunda yardımcı oldular. Sağ olsunlar köpeği bize hediye ettiler. Biz de ‘Gece’ ile beraber yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz” dedi.
Deprem sırasında yaşanan büyük kargaşada köpeklerini kaybettiklerini ve bir daha bulamadıklarını söyleyen İşler, “Büyük bir kargaşa yaşandı. O kargaşada köpeğimizi kaybettik. Bir daha da bulamadık. Bizden ayrı kaldı. Biz de mecburiyetten dolayı ondan ayrı kaldık. Kendi çocuğumuz gibi görüyorduk onu ancak deprem bizi ayırdı. Gece bize 3 gün önce geldi. Bize hiçbir yabancılık çekmedi. Herhalde daha önce sahiplendiğimiz köpeğimizin kokusunu alıyor. Bize dost oldu. Şu anda o da bizi biz de onu çok sevdik” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

İkinci El Beyaz Eşyalarınız İçin Yüksek Fiyat : Umut Spot

İkinci El Beyaz Eşyalarınız İçin Yüksek Fiyat : Umut Spot

Kullanmadığınız beyaz eşyalarınızı vakit kaybetmeden, zahmet çekmeden Umut Spot 0533 493 33 90 numaralı ekspertiz telefonumuzdan bizimle iletişime geçerek satabilirsiniz.

Afetlerde dron desteği Türkiye’de ilk kez Yalova’da resmileşti

Afetlerde dron desteği Türkiye’de ilk kez Yalova’da resmileşti

Yalova Valiliği’nde düzenlenen programda, AFAD’ın kuruluşunun 16. yılı kutlanırken, Türkiye’de ilk kez İHAKUT Havacılık Spor Kulübü ile AFAD arasında protokol imzalandı. Protokol ile afet ve acil durumlarda arama kurtarma çalışmalarına dronlarla havadan d

Germencik’te deforme olan kasisler UKOME’ye bildirildi

Germencik’te deforme olan kasisler UKOME’ye bildirildi

Germencik Belediyesi, ilçe genelinde trafik güvenliğini artırmak amacıyla kasislerle ilgili kapsamlı bir çalışma başlatarak, kopmuş, reflektörü silinmiş ve çeşitli nedenlerle deforme olarak trafik güvenliğini tehlikeye düşüren kasisler tespit edilip UKOME

Gebze’de yıkılan binanın çevresindeki vatandaşlar raporların sonucunu bekliyor

Gebze’de yıkılan binanın çevresindeki vatandaşlar raporların sonucunu bekliyor

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde 29 Ekim’de çöken ve 4 kişinin hayatını kaybettiği binanın ardından tedbir amaçlı boşaltılan binaların sakinleri, zemin etüt raporlarının açıklanmasını bekliyor.Gebze’de 7 katlı Arslan Apartmanı’nın çökmesi sonucu Emine ve Leven

MHP’li Özdemir: "Türk ve Türkiye Yüzyılı hedefimizin gerçekleştirilmesi için tüm kurumlarımız üstün bir gayret içerisinde"

MHP’li Özdemir: "Türk ve Türkiye Yüzyılı hedefimizin gerçekleştirilmesi için tüm kurumlarımız üstün bir gayret içerisinde"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Cumhurbaşkanlığına bağlı bazı kuruluşların bütçe görüşmelerinde Türkiye Büyük Milleti’nde (TBMM) aldığı sözde, "Türk ve Türkiye Yüzyılı hedefimizin gerçekleşt

Bakan Ersoy: "Rajab’ın ailesiyle Bakanlığımızda bir araya gelerek, ardından birlikte Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı ziyaret ettik"

Bakan Ersoy: "Rajab’ın ailesiyle Bakanlığımızda bir araya gelerek, ardından birlikte Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı ziyaret ettik"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Filistin’de yaşanan insanlık dramının simge isimlerinden Hind Rajab’ın ailesiyle Bakanlığımızda bir araya gelerek, ardından birlikte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ettik" dedi.Bakan Ersoy, sosya

Nazilli Belediyesi Yeni Mahalle’deki taş döşeme çalışmasını tamamladı

Nazilli Belediyesi Yeni Mahalle’deki taş döşeme çalışmasını tamamladı

Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde sürdürdüğü yol ve sokak düzenleme çalışmalarına Yeni Mahalle’de devam ediyor. Bu kapsamda 171/2 Sokak’ta gerçekleştirilen taş döşeme çalışması tamamlanarak sokak daha güvenli, düzenli ve est

Bağcılar’da en iyi kuaförler engelli bireyler için yarıştı

Bağcılar’da en iyi kuaförler engelli bireyler için yarıştı

Bağcılar Belediyesi, 3. Türkiye engelliler için yarışıyor etkinliği çerçevesinde dünyanın ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen en iyi kuaförler engellilerle buluşturdu. Kuaförler, engelliler için serbest stil saç kesimi ve tasarımı kategorilerinde yar

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 06:04
Güneş 07:32
Öğle 12:29
İkindi 14:55
Akşam 17:16
Yatsı 18:38

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
39
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
36
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
35
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
29
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
26
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
25
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
23
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
20
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
20
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
18
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
18
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
16
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
15
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
15
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
15
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
14
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
13
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
9