MENÜ

Depremde ölenlerin altınlarını zimmetine geçiren polis ihraç edildi

Adana’da depremde yıkılan binanın enkazından çıkan altınları, hayatını kaybedenlerin yakınlarına teslim ettikten sonra, "Savcılık geri istiyor, bütün altınlar toplandıktan sonra yeniden teslim edeceğiz" diyerek zimmetine geçirdiği tespit ed...

Yayınlanma: 02 Mayıs 2025 06:40 Güncelleme: 08 Eylül 2025 18:22
Depremde ölenlerin altınlarını zimmetine geçiren polis ihraç edildi

Adana’da depremde yıkılan binanın enkazından çıkan altınları, hayatını kaybedenlerin yakınlarına teslim ettikten sonra, "Savcılık geri istiyor, bütün altınlar toplandıktan sonra yeniden teslim edeceğiz" diyerek zimmetine geçirdiği tespit edilen polis memuru hakkında 2 kez ’devlet memurluğundan çıkartma’ cezası verildi. Soruşturması devam eden eski polisin, önümüzdeki günlerde ağır ceza mahkemesinde yargılanacağı öğrenildi.
6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adana’nın Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi’ndeki İhsan Bayram Sitesi C Blok’un yıkılması nedeniyle 82 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı. Yıkılan binanın enkazından çıkartılan altınlar ise 100. Yıl Şehit Rüstü Bayram Polis Merkezi’ne teslim edildi. Burada görevli polis memuru E.C. (30), binada hayatını kaybedenlerin yakınlarına altınları polis merkezinde güvenlik kamerasının önünde tutanak düzenleyerek teslim etti.

"Altınlar eksik, geri verin" diyerek altınları aldı
İddiaya göre, bir süre sonra polis memuru E.C., altınları teslim ettiği kişileri arayıp, "Ailenize ait başka altınlar da var. Hepsini tek teslim tutanağı ile vermem gerek. Bu nedenle altınları iade edin, savcı incelemeyi yaptıktan sonra size geri teslim edeceğim" diyerek polis aracıyla evlerine gidip altınları geri aldı. Bu sırada altınları bozdurduğunu söyleyen Orhan Boncukluğu’na şüpheli E.C. bir de , "Benim tanıdık kuyumcum var. Oraya git o altınları yeniden yaptır ve bana teslim et" dedi. Boncukluoğlu da yeniden altın yaptırıp teslim aldı.

Altınlar gelmeyince aileler şüphelendi
Ancak bir süre sonra altınlar geri gelmedi, polis memuru da şüpheli cevaplar vermeye başladı. Mağdurlar, aynı apartmanda gelini ve 2 yeğenini kaybeden Avukat Nazan Akça Subaşı’ya ulaştı. Avukat Subaşı, polis memuru E.C. hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ancak dönemin savcısı takipsizlik kararı verdi. Bunun üzerine avukat Subaşı, savcının verdiği takipsizlik kararı üzerine Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurdu ve dönemin savcısının verdiği karar kaldırılıp soruşturma izni verildi. Bunun üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü konuyla ilgili müfettiş görevlendirdi.

2 kez memurluktan çıkartıldı, istifa etti
Müfettişlerin incelemesi devam ederken E.C., polislikten istifa etti. Ancak Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı, E.C. hakkında 2 kez ’devlet memurluğundan çıkartma’ cezası verdi. Hakkında zimmet, görevi kötüye kullanma, irtikap, denetim görevinin ihmali, rüşvet ve resen tespit edilecek diğer suçlar hakkında dava açılan eski polis, iddianamenin hazırlanmasının ardından önümüzdeki günlerde ağır ceza mahkemesinde yargılanmaya başlayacağı öğrenildi.
İhlas Haber Ajansı’na konuşan Avukat Nazan Akça Subaşı, "Depremlerden sonra insanlar canının derdine düşmüşken devletin polisi altınları zimmetine geçirdi. Biz savcılığa giderek şikayetçi olduk ama dönemin savcısı, polisin idari amiri olduğu için savcı hemen takipsizlik ile dosyayı kapattı. Biz de Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurduk ve onlar takipsizlik kararını kaldırdı. Emniyet Genel Müdürlüğü de müfettişleri aracılığı ile soruşturmasını tamamladı. Polis memuru hakkında 2 kez meslekten ihraç kararı verildi" dedi.

"Tarihleri değiştirip kendisini haklı göstermeye çalışmış"
Polis memurunun tutanakları dahi değiştirdiğini anlatan Subaşı, "Görevli polis hakkında soruşturma açılınca tutanakların tarihlerini dahi değiştirmiş. 28 Mart’ta teslim ettiği altınlar için 28 Nisan olarak tarihleri değiştirip kendisini haklı göstermeye çalışmış. Savcılık dosyasında bunların hepsi yer alıyor. Ben sadece kendi müvekkillerim ile ilgili olanları tespit ettim ve milyonluk bir vurgun söz konusu" diye konuştu.
Depremzedelerin mağdur olduğunu ve altınları halen alamadıklarını aktaran Subaşı, "Vatandaşlar devletin polisine güvenip altınlarını geri verdi. Ancak bir süre sonra altınları alamayınca savcılığa gitmişler ve dönemin savcısı da o mağdurları karakola yönlendirmiş. O dönem savcı vatandaşı dinleseydi eğer nasıl bir dolandırıcılığın döndüğünü ortaya çıkacaktı. Ancak bizim araştırmalarımız ile bu soruşturma derinleşti. Dileriz ki böyle arsız ve hırsız polisler kamu görevini yerine getirmez, görevini layıkıyla yapan polislerimizin adı lekelenmez" diye konuştu.

"Altınlar gitti, bir daha göremedik"
İhsan Bayram Sitesi C Blok’ta oğlunu, hamile gelinini ve torununu kaybeden Osman Özgen ise polis memuru E.C.’ye o dönem yaklaşık 200 bin liralık altın teslim ettiğini anlatarak, "Biz Kayseri’ye cenazeye giderken eşim altınlarımızı evladımın evine bıraktı. Biz Kayseri’ye giderken deprem oldu. Oğlumu, gelinimi ve torunumu kaybettim. Orada canımızın derdindeyken enkazdan altınların bulunduğu haberi geldi. Daha sonra karakola gittik, bize 2 bilezik teslim edildi ancak eve gittiğimizde ’bu altınlar sizin değil, geri verin’ denilerek altınları geri aldı. O altınlar gitti, daha da göremedik" şeklinde konuştu.

"Bizleri aylarca oyaladı"
Polis memurunun uzun süre kendilerini oyaladığını vurgulayan Özgen, "Polisi arayıp ’sıkışığım altınları ver’ dedim. Bana ’enkaz kaldırılması bitsin, bütün enkaz elensin, altınları öyle vereceğim’ diyerek oyaladı. Savcılığa gittim ve o da ’buraya gelmeyin, biz 100. Yıl Polis Merkezi’ne göndereceğiz’ dedi. Biz halen altınları beklerken başka komşulardan öğrendik ki dolandırılmışız. Şikayetçi olduk, şimdi görevden alınmış. Görevden alınmadan önce halen bizim çocukları arayıp ’altınları bulacağız, vereceğiz’ diyerek oyalamış" ifadelerini kullandı.

Kimseyi mağdur etmemiş
Öte yandan, meslekten ihraç edilen E.C.’nin ise savcılığa verdiği ifadesinde kimseyi mağdur etmediğini, altınları teslim ederken karışıklık yaptığını, bu sebeple birçok kişinin altınını gidip yeniden evlerinden aldığını söylediği öğrenildi.

Depremde ölenlerin altınlarını zimmetine geçiren polis ihraç edildiDepremde ölenlerin altınlarını zimmetine geçiren polis ihraç edildi
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Gaziantep’te kolu kırılan vatandaş için ekipler seferber oldu

Gaziantep’te kolu kırılan vatandaş için ekipler seferber oldu

Gaziantep’te kolu kırılan bir kadın, yoğun kar yağışı nedeniyle kırsaldan ilçe merkezine ulaşamayınca devreye giren ekiplerin yol açma çalışmaları sonrası hastaneye yetiştirildi. Hastaneye ulaştırılan vatandaşı telefonla arayan Gaziantep Valisi Kemal Çebe

Şeyma Subaşı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Şeyma Subaşı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

İstanbul’da yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında gözaltına alınan Şeyma Subaşı, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe ’yurt dışına çıkış yasağı’ şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanması şartıyla serbest bırakıldı.İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürü

Anadolu otoyolunda kontrollü geçiş sağlanıyor

Anadolu otoyolunda kontrollü geçiş sağlanıyor

Düzce’de etkili olan kar yağışı sebebi ile aralıklarla Anadolu Otoyolu Bolu Dağı geçişinde kısmi trafiğe kapanırken, o anlar dron ile görüntülendi.Anadolu Otoyolu’nun Bolu Dağı geçişinde tipi şeklinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar ya

Kapaklı’da 2025’te suça geçit verilmedi

Kapaklı’da 2025’te suça geçit verilmedi

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde polis ekiplerinin 2025 yılı boyunca yürüttüğü denetim ve uygulamalarda 446 aranan şahıs yakalandı.Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 2025 yılında gerçekleştirilen çalışmalarda 546 bin 310 GBT sorgusu yapıldı,

Ayşe Tokyaz cinayeti davasında ara karar açıklandı

Ayşe Tokyaz cinayeti davasında ara karar açıklandı

Küçükçekmece’de eski polis memuru Cemil Koç tarafından öldürülen ve cesedi bavulla yol kenarına bırakılan üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz cinayeti davasının 3. gününde mahkeme ara kararını açıkladı. Heyet, tüm sanıkların tutukluluk halinin devamına hükme

İstanbul’da yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında Şeyma Subaşı Savcılığa verdiği ifadenin ardından ’yurt dışına çıkış yasağı’ şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

İstanbul’da yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında Şeyma Subaşı Savcılığa verdiği ifadenin ardından ’yurt dışına çıkış yasağı’ şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

İstanbul’da yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında Şeyma Subaşı Savcılığa verdiği ifadenin ardından ’yurt dışına çıkış yasağı’ şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Yeni yıl için Marmaris’te trafik ve güvenlik önlemleri artırıldı

Yeni yıl için Marmaris’te trafik ve güvenlik önlemleri artırıldı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yeni yıl hazırlıkları devam ederken, ilçe giriş ve çıkışlarında emniyet ve jandarma birimleri kontrollerini sıklaştırırken, sahil güvenlik ekiplerinin deniz üzerinde teyakkuz halinde olacağı belirtildi.Son 24 saatte 9 bin arac

Ordu’da ticari araçla çarpışan askeri araç devrildi

Ordu’da ticari araçla çarpışan askeri araç devrildi

Ordu’nun Kabataş ilçesinde ticari araçla çarpışan askeri araç devrildi.Kaza, Kabataş-Çatalpınar yolu Zıngıroğlu mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mİ.P.’nin kullandığı 06 EEL 88 plakalı ticari araç ile askeri araç çarpıştı. Çarpışmanın etkisi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
42
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
39
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
35
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
32
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
29
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
25
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
23
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
23
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
23
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
21
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
18
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
18
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
17
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
15
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
15
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
15
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
13
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
9