MENÜ

Destici: Darbelerin Tamamına Karşıyız

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Malatya’da yaptığı konuşmada deprem sonrası yeniden yapılanma sürecine dikkat çekerek esnafın iş yeri taleplerinin karşılanması gerektiğini belirtti. BBP Malatya İl Başkanlığı tarafından Nikag Sarayında

Yayınlanma: 11 Mart 2026 19:29 Güncelleme: 14 Mart 2026 16:20
Destici: Darbelerin Tamamına Karşıyız

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Malatya’da yaptığı konuşmada deprem sonrası yeniden yapılanma sürecine dikkat çekerek esnafın iş yeri taleplerinin karşılanması gerektiğini belirtti.

BBP Malatya İl Başkanlığı tarafından Nikag Sarayında gerçekleştirilen iftar programına katılan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, yaptığı konuşmada deprem sonrası şehirde yürütülen çalışmalar, esnafın talepleri ve Malatya’nın yeniden ayağa kaldırılması sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Malatya’nın hem nüfus hem de ekonomik anlamda önemli kayıplar yaşadığını ifade eden Destici, şehrin yeniden güçlenmesi için üretimden tarıma, eğitimden sağlığa kadar birçok alanda ortak akıl ve istişare ile hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Malatya deprem sonrası ciddi nüfus kaybı yaşadı

Konuşmasında 2023 Kahramanmaraş Depremlerinin Malatya başta olmak üzere birçok ili derinden etkilediğini belirten Destici, 6 Şubat 2023’te yaşanan felaketin ardından şehirde ciddi bir nüfus hareketliliği yaşandığını ifade etti.

Depremin ardından Malatya’dan on binlerce kişinin farklı şehirlere göç ettiğini belirten Destici, “Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yanı sıra yüz binin üzerinde insanın Malatya’dan ayrıldığını biliyoruz. Hâlen nüfus kaydı Malatya’da olmasına rağmen başka şehirlerde yaşayan çok sayıda hemşehrimiz var” dedi.

Konutlar teslim edildi, esnafın talepleri takip edilecek

Deprem sonrası devletin yoğun bir çalışma yürüttüğünü belirten Destici, başta Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olmak üzere ilgili kurumların yerel yönetimlerle birlikte önemli bir süreci yönettiğini söyledi.

Destici, “Devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla gece gündüz çalışarak üç yıl dolmadan yüz binlerce konutu teslim etti. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Malatya’da gerçekleştirdiği ziyaretlerde özellikle esnafların iş yerleri konusunda bazı talepler dile getirdiğini belirten Destici, deprem öncesinde hangi noktada ve hangi büyüklükte iş yerleri varsa aynı şekilde teslim edilmesi gerektiğini vurguladı.

Destici, “Depremden önce hangi noktada ve kaç metrekare dükkâna sahiplerse yine o noktada veya en yakın noktada, bir santim dahi eksik olmadan iş yerlerini talep etmeleri en doğal haklarıdır. Bu taleplerin takipçisi olacağız ve sonuçlanana kadar süreci izlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Malatya’nın yeniden güçlenmesi için ortak akıl vurgusu

Malatya’nın yeniden güçlü bir şehir haline gelmesi için tüm kesimlerin birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade eden Destici, şehrin yöneticileri, sivil toplum kuruluşları, sanayiciler ve üreticilerle yapılacak istişarenin önemine dikkat çekti.

Destici, Malatya’nın yeniden ayağa kalkmasının sadece fiziki yeniden yapılanmayla sınırlı kalmaması gerektiğini belirterek şu değerlendirmede bulundu:

“Malatya’yı daha güvenli, huzurlu ve insanların refah içinde yaşadığı bir şehir haline getirmek zorundayız. Bunun yolu da sanayiciyi, üreticiyi ve çiftçiyi desteklemekten geçiyor. Aynı zamanda eğitim ve sağlık alanında da yatırımların güçlendirilmesi gerekiyor. Ancak bu şekilde Malatya’yı yeniden bölgenin yıldızı haline getirebiliriz.”

Kayısı Malatya’nın en önemli değeri

Malatya ekonomisinin en önemli unsurlarından birinin kayısı olduğunu hatırlatan Destici, şehir denildiğinde hem Türkiye’de hem de dünyada ilk akla gelen ürünün kayısı olduğunu söyledi.

Ancak geçtiğimiz yıl yaşanan don olaylarının üretimi olumsuz etkilediğini belirten Destici, “Maalesef geçtiğimiz yıl don nedeniyle kayısı üretiminde ciddi zarar yaşandı. Ağaçlar büyük ölçüde etkilendi. Çiftçilikle uğraşan biri olarak bunun ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum” dedi.

Yeni sezona ilişkin temennilerini de dile getiren Destici, “İnşallah bu yıl bereketli bir sezon olur. Cenab-ı Hak ağaçlarımızı don ve benzeri afetlerden korur, çiftçilerimizin ve üreticilerimizin yüzü güler” ifadelerini kullandı.

Alternatif ürün önerisi

Kayısının Malatya için vazgeçilmez bir değer olduğunu vurgulayan Destici, buna rağmen tarımsal üretimde çeşitliliğin artırılması gerektiğini dile getirdi.

Destici, Malatya’nın sadece tek bir ürüne bağlı kalmasının risk oluşturabileceğini belirterek alternatif ürünlerin de değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

“Kayısı bizim en önemli değerimizdir ve mutlaka korunmalıdır. Ancak Malatya’nın sadece tek bir ürüne bağlı kalması risk oluşturabilir. Bu nedenle iklim şartlarına uygun, geç çiçek açan ve don riskinden daha az etkilenen alternatif ürünler üzerinde de çalışılmalıdır” diyen Destici, bu konuda kararın ilgili kurumlar ve üreticilerin ortak değerlendirmesiyle verilmesi gerektiğini ifade etti.

12 Mart muhtırasına tepki

Konuşmasında Türkiye’nin demokrasi geçmişine de değinen Destici, 12 Mart’ın yıl dönümüne dikkat çekerek 12 Mart Muhtırasının sivil siyasete ve milli iradeye yönelik bir müdahale olduğunu söyledi.

Büyük Birlik Partisi’nin siyasi geleneği gereği tüm darbelere karşı olduğunu vurgulayan Destici, “Kim tarafından yapılırsa yapılsın ve kime karşı yapılırsa yapılsın darbelerin tamamına karşıyız” dedi.

Destici, bu kapsamda 27 Mayıs Darbesi, 12 Eylül Darbesi, 28 Şubat Süreci, 27 Nisan e-Muhtırası ve 15 Temmuz Darbe Girişimi gibi tüm demokrasi dışı müdahaleleri kınadıklarını ifade etti.

Destici, Türkiye’de demokrasi dışı girişimlere hiçbir şekilde müsaade edilmemesi gerektiğini belirterek, herkesin sandıktan çıkan milli iradeye saygı göstermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

ETİKETLER: Destici:, Darbelerin, Tamamına, Karşıyız
KAYNAK: Malatya Haber Ajansı

MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Büyükkılıç’tan yılın ilk AYKOME Toplantısı’nda ’kapsayıcı hizmet’ vurgusu

Büyükkılıç’tan yılın ilk AYKOME Toplantısı’nda ’kapsayıcı hizmet’ vurgusu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) 2026 yılı 1. Genel Kurul Toplantısı’na katıldı. Büyükkılıç, burada yaptığı konuşmasında, "Amacımız, bu şehrin bizi seven, seçen hangi siyasi kanaatte olursa o

Bayburt’ta huzurevi sakinleri yakınlarıyla kahvaltıda buluştu

Bayburt’ta huzurevi sakinleri yakınlarıyla kahvaltıda buluştu

Bayburt’ta Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında huzurevinde kalan yaşlılar, düzenlenen kahvaltıda yakınlarıyla bir araya geldi.Aile ortamında gerçekleştirilen buluşmada huzurevi sakinleri ve aileleri birlikte vakit geçirdi. Kahvaltıya yaşlı yakınlarının yan

Trabzon’da şehit kabirlerine tek tıkla ulaşım dönemi başladı

Trabzon’da şehit kabirlerine tek tıkla ulaşım dönemi başladı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki şehit mezarlarının konum bilgilerini fotoğraf, sokak görünümü ve yol tarifi detaylarıyla birlikte dijital harita üzerinden erişime açtı. Uygulamanın, özellikle şehir dışından gelen vatandaşlar için ziyaretleri

Büyükşehir Ulaşım A.Ş. ile ‘Nezaket Yolda Kalmasın’ projesini hayata geçirdi

Büyükşehir Ulaşım A.Ş. ile ‘Nezaket Yolda Kalmasın’ projesini hayata geçirdi

Kayseri’de öğrencilerin toplu taşıma araçlarını güvenli, bilinçli ve saygılı bir şekilde kullanmalarını sağlamak amacıyla önemli bir eğitim projesi hayata geçirildi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. ile Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş bi

Öğretmen öğretmenlere ders verdi, Türkiye’de ilki gerçekleştirdi

Öğretmen öğretmenlere ders verdi, Türkiye’de ilki gerçekleştirdi

Kayseri’de müzik öğretmenliği yapan Tarık Şentürk, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Maarif Öğretmenler Grubu Halk Oyunları Topluluğu ekibinde öğrencilerinin yanı sıra eğitim verdiği meslektaşları ile toplamda 14 ekiple girdiği Halk Oyunl

Söke’de Orman Haftası’nda fidanlar gelecek için toprakla buluştu

Söke’de Orman Haftası’nda fidanlar gelecek için toprakla buluştu

Aydın’ın Söke ilçesinde, Orman Haftası etkinlikleri kapsamında okullarda fidan dikim etkinlikleri gerçekleştirildi.Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda doğa bilinci ve çevre duyarlılığını artırmaya yönelik çalışmalar tüm Türkiye’de olduğu gibi Söke

Kayseri Pastırması, Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili aldı

Kayseri Pastırması, Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili aldı

Türkiye Odalar ve Borsalaar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu; Kayseri Pastırması’nın Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili alan 46. ürün olduğunu duyurdu.Sosyal medya hesabından "Memleketim Kayseri’ye ve ülkemize hayırlı olsun" başlığıyla paylaşı

ALKÜ’de iki dev destan tek yürekte buluştu

ALKÜ’de iki dev destan tek yürekte buluştu

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ) Türk tarihinin iki dönüm noktası olan "12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü" ile "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" etkinlikleri, yoğun katılımla gerçekleştirildi.Programın açılış konuşmasını yap

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 04:52
Güneş 06:15
Öğle 12:38
İkindi 16:07
Akşam 18:51
Yatsı 20:07

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
60
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
52
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
30
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17