Sahil Park
Yeşilyurt Belediyesi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Malatya Büyükşehir Belediyesi
Teknoloji 04 Mayıs 2025 - 13:40 Yorum: 0

Devlet korumasındaki çocuklar TEKNOFEST KKTC’de doğa dostu projelerini sergiledi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Çocuk Evleri Sitesi ve Çocuk Evleri’nde koruma altında bulunan çocuklar, "Tarla Faresi" isimli doğa dostu projelerini TEKNOFEST KKTC’de sergiledi.Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Ç...

Devlet korumasındaki çocuklar TEKNOFEST KKTC’de doğa dostu projelerini sergiledi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Çocuk Evleri Sitesi ve Çocuk Evleri’nde koruma altında bulunan çocuklar, "Tarla Faresi" isimli doğa dostu projelerini TEKNOFEST KKTC’de sergiledi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Çocuk Evleri Sitesi ve Çocuk Evleri’nde koruma altında bulunan çocuklar, "İnsansız Su Altı Aracı" ve doğa dostu "Tarla Faresi" projeleriyle TEKNOFEST KKTC’de yarıştı. Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST KKTC’ye Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Batman, Burdur, Düzce, Giresun, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, Kırıkkale, Konya, Mardin, Mersin, Siirt, Şanlıurfa ve Yozgat’taki kuruluşlarda hizmet verilen 136 çocuk da başvuruda bulundu. Başvuruların ardından Bakanlık ve Limak Holding’in ortak projesi olan Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi’nde yer alan farklı mühendislik programlarındaki kız öğrenciler ile bakım altında olan çocuklar yüz yüze veya çevrimiçi ortamlarda bir araya getirilerek teknik çalışmalar yürütüldü. Şeyh Zayed Çocuk Evleri Sitesi’nden ilkokul 2., 3. ve 4. sınıfa giden 6 çocuk belirlenerek, "Uluslararası Çocuk Bilim Yarışması-Doğa, Çevre ve Sürdürülebilirlik" alt alanında yarışmaya başvurdu.

TEKNOFEST KKTC’de ziyaretçilere projelerini tanıtan çocuklara yoğun ilgi
Bu kapsamda çocuklar, tarlalara ekilen ürünleri ve su kaynaklarımızı koruyabilecekleri bir robot geliştirmek üzere çalışmalarına başladı. Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığının TEKNOFEST KKTC’deki standında projelerini sergileyen çocuklar, doğa dostu "Tarla Faresi" isimli projeyle çiftçilerin ürün verimliliklerini artırabilecek ve su kaynaklarını israf etmeden sulama yapabilecekleri robot geliştirdi. Ayrıca Ankara Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğünde bakım altında olan çocuklar, "İnsansız Su Altı Aracı-Suijin" projesiyle yarışmaya başvurdu. Çocuklar, bilim şenliğinde ayrıca LED ışıklı oyun, 3D kalem çalışması, 3D yazıcıda basılmış "XOX" oyunu projelerini de stantta sergiledi.
TEKNOFEST KKTC’de ziyaretçilere projelerini tanıtan çocuklar, yoğun ilgiyle karşılaştı. Çocuklar, standı ziyaret eden savunma sanayisi firmalarının üst düzey yöneticilerine projelerini tanıtma fırsatı buldu.

Bakan Göktaş’tan TEKNOFEST’e katılan çocuklara destek paylaşımı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, TEKNOFEST KKTC’ye katılan devlet himayesindeki çocuklara ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Göktaş, "Bizim çocuklar, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te. ‘İnsansız Su Altı Aracı’ ve doğa dostu ‘Tarla Faresi’ projeleriyle yarışan devlet himayesindeki evlatlarımızla gurur duyuyorum. Bakanlık olarak korunma ve bakım altındaki çocuklarımızın potansiyelleri doğrultusunda teknolojik gelişmelere ilgili ve farkındalık sahibi güçlü bireyler olarak yetişmelerini sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Şenay Korkmaz
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber