İran İslam Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri, Basra Körfezi'nde ve Hürmüz Boğazı'ndan geçen gemilere, Larak Adası'nın güneyinden gelmeleri gerektiğini bildirdi. İran devlet televizyonu, İslam Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri'nin gemileri, Basra Körfe
İran İslam Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri, Basra Körfezi'nde ve Hürmüz Boğazı'ndan geçen gemilere, Larak Adası'nın güneyinden gelmeleri gerektiğini bildirdi.
İran devlet televizyonu, İslam Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri'nin gemileri, Basra Körfezi ve Hürmüz Boğazı'ndan geçiş ve seyrüseferin Larak Adası'nın güneyinden yapılması gerektiği konusunda uyardığını bildirdi.
Devrim Muhafızları Donanması, Larak Adası'nın güney rotası dışında seyir yapmanın "son derece tehlikeli ve kabul edilemez" olacağını vurguladı.
Bu bağlamda, İran televizyon muhabiri, Larak Adası'nın güneyinden geçen rotayı tercih eden gemi sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekti.
Maskat, Uluslararası Denizcilik Örgütü ile işbirliği içinde Hürmüz Boğazı'nda geçici geçiş imkanı sağlıyor
Bu kapsamda, Umman Sultanlığı, geçtiğimiz Çarşamba günü Uluslararası Denizcilik Örgütü ile koordinasyon sağlayarak Hürmüz Boğazı'ndaki tüm gemiler için geçici bir deniz koridoru kullanma seçeneğinin sunulacağını duyurmuştu.
Umman, boğazdan geçmek isteyen gemilerin bu geçici geçidin kullanımı konusunda Uluslararası Denizcilik Örgütü ile koordinasyon sağlamaları gerektiğini açıklamıştı.
İran-Umman arasında Hürmüz Boğazı ile ilgili anlaşma
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Perşembe günü Umman Dışişleri Bakanı Badr Al Busaidi ile verimli olarak nitelendirdiği bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Hürmüz Boğazı'ndaki yönetim ve denizcilik hizmetlerinin geleceğini belirlemek üzere iki taraf arasında diyalog başlatılması gerektiği vurgulandı.
Arakçi, Tahran'ın bu süreci ilerletme konusunda kararlı olduğunu belirterek şunları ekledi: "Boğazdaki yönetim ve denizcilik hizmetlerinin geleceği, komşularımızla diyalog yoluyla belirlenecektir."
Bir hafta önce İsviçre turunun ardından Umman Sultanlığı'na gelen İran heyeti, Tahran ve Maskat arasındaki ikili işbirliğini geliştirmenin yollarını Umman tarafıyla görüştü. Yaklaşık iki saat süren görüşmenin ana gündem maddelerinden biri de Hürmüz Boğazı'nın gelecekteki yönetimine ilişkin düzenlemeler oldu.
Umman Sultanı Heysem bin Tarık ile Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf başkanlığındaki İran heyeti arasında Salı günü yapılan görüşmenin ardından yayınlanan ortak açıklamada, iki ülkenin dışişleri bakanlıkları arasında ortak bir komite kurularak Hürmüz Boğazı meselesinin görüşülmesine devam edilmesi konusunda mutabık kalındığı, amacın boğazdaki seyrüseferin gelecekteki yönetimi ve bununla ilgili hizmetler ve maliyetlerin uluslararası standartlara uygun olarak ele alınması konusunda bir anlayışa varılması olduğu belirtildi. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Bouches-du-Rhone Valiliğinden yapılan açıklamada, Lançon-Provence kasabasında bir evin bodrumunda 86 ve 26 yaşlarındaki iki kadının cenazelerinin bulunduğu bildirildi. Istres kentinde ise şiddetli yağışların neden olduğu sel sularına kapılan 75 yaşındaki
Millî Savunma Bakanlığının haftalık basın bilgilendirme toplantısı, "Uluslararası En İyi Askerî Uçangöz Takım Yarışması"nın düzenlendiği Ankara’da gerçekleştirildi. Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından yapılan açıklamada, TSK'nın faaliyetleri
Türkiye Haber-İş Sendikası, Türk Telekom’da yaşanan işten çıkarmalar ve çalışanlara yönelik olduğu iddia edilen baskılar nedeniyle Başkanlar Kurulu’nu olağanüstü topladı. Toplantının ardından yayımlanan bildiride, yüzlerce işçinin baskı, mobbing ve tehdit
Kasım, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Mladenov’un ve kurulunun elinde Gazzeli çocukların ve öğrencilerin kanları var” diyerek, Gazze Şeridi’nde yaşayan Filistinlilerin çektiği sıkıntıların devam etmesinden Gazze Barış Kurulu’nun ve temsilcisinin soru
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Trakya bölgesinde beklenen kuvvetli yağışlara ilişkin uyarı yayımladı. Son değerlendirmelere göre, yarın sabah saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağana
Resmi Bahtar Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, Afgan güvenlik güçleri kuzeydeki Baglan vilayetinde önemli miktarda ateşli silah ve mühimmat ele geçirdi. Haberde, istihbarat ve bir ihbar üzerine harekete geçen personelin, Bano, Dih Salah ve Puli Hisar il
Africa CDC Genel Direktörü Dr. Jean Kaseya, toplantının salgına karşı ortak müdahaleyi güçlendirmeyi amaçladığını belirterek “Ebola artık Afrika’nın üç bölgesini etkiliyor. Mevcut durum, en üst düzeyde acil eylem ve siyasi liderlik gerektiriyor.” açıklama
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Geleceğe Miras Projesi kapsamında sürdürülen kazılarda iki önemli arkeolojik keşfin gün yüzüne çıkarıldığını bildirdi. Troya’da ilk müzik aleti keşfedildi Arkaik Dönem’
Trafik denetimini fark edip kaçan sürücüye 200 bin lira ceza
TCMB'nin faiz kararı bugün açıklanacak
03Malatya’da Kadın Cinayeti: Uzaklaştırma Kararı Bulunan Eşi Tarafından Öldürüldü
04ABD, Suudi Arabistan'daki büyükelçilik personelini tahliye edecek
05BES Malatya Şubesinden 2027 Yılı Bütçesine Eleştiri
06Suriye’nin Dera iline bağlı Cemle köyüne giren işgal rejiminin açtığı ateş sonucu engelli bir sivil hayatını kaybetti.
07Malatya’da Eşini Öldüren Koca, Yakalanınca İntihar Etti
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor