Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:24 Sınav günü gürültü kirliliği yapılmaması yönünde uyarı08:18 Bakan Yerlikaya: “İstanbul’da düzenlenen ‘Mahzen-29’ operasyonlarında organ...08:17 İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, “Gece meydana gelen patlama...08:16 Çizgi kitap kahramanı "Şakrak" Erzincan’da çocuklarla buluştu08:05 İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen...08:03 İzmir’deki silahlı kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti08:02 Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu07:28 İsrail’den İran’a İHA saldırısı06:45 Tokat’ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı06:06 Zorlu Holding binasına silahla ateş açıldı06:03 İzmir’de tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı06:01 İsrail, İran’a füze saldırısı başlattı05:03 Filistin’in BM’ye tam üyeliğini öneren karar tasarısı BM Güvenlik Konseyi’n...04:48 Fatih’te hareketli gece: Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla saldırıp ka...04:38 Aksaray’da kontrolden çıkan otobüs bahçe duvarına çarptı: 8 yaralı04:25 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davasında 12 kişilik jürinin seçimi tamam...03:41 Esenler’de araç içinden havaya ateş ettiği anı sosyal medyada paylaşan şahı...02:50 Bolu’da damat dehşeti: Karısını ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü02:27 Ankara’da 3 aracın karıştığı zincirleme kaza: 3 yaralı02:23 İki aracın çarpıştığı kazada karı koca yaralandı
Türkiye 06 Haziran 2022 - 16:53 Yorum: 0

Dicle Elektrik inşaatçı ve ağaç budayıcıları uyardı

Dicle Elektrik, nakil hatları ve elektrik direklerine tehlikeli mesafede gerçekleştirilen inşaat çalışmaları ve ağaç budama işleriyle ilgili yönetmelikte...

Dicle Elektrik inşaatçı ve ağaç budayıcıları uyardı

Dicle Elektrik, nakil hatları ve elektrik direklerine tehlikeli mesafede gerçekleştirilen inşaat çalışmaları ve ağaç budama işleriyle ilgili yönetmelikte belirtilen en az 2 metrelik güvenli mesafenin korunması uyarısında bulundu.

Enerji nakil hatları ve elektrik direklerine yönetmelikte belirtilen güvenli mesafeye uyulmadan yapılan inşaat çalışmaları ve ağaç budama işleri can güvenliği için büyük tehlike oluşturuyor. Dicle Elektrik, hizmet bölgesinde muhtemel kazalara karşı Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği'nde belirtilen ve asgari 2 ile 3.5 metre arasında değişen yasal güvenlik mesafelerine uyulmasının hayati önem taşıdığını açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, sorumluluk bölgesinde devam eden inşaat ve ağaç budama işlerinde zaman zaman enerji nakil hatlarına ve elektrik direklerine yönetmeliklerde belirlenen güvenli mesafeden daha fazla yaklaşıldığına dikkat çekildi. Açıklamada, "Yönetmeliklere uyulmaksızın elektrik iletim hatlarına yapılan yanlış müdahalelerden veya ihmallerden dolayı ülkenin her yerinde olduğu gibi sorumluluk bölgemizde de istenmeyen kazalar yaşanabilmektedir" denildi.

"Tedbir alınması için yerel yönetimlerle paylaşıldı"

Dicle Elektrik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Son dönemde devam eden inşaat çalışmaları sırasında ekiplerimiz yönetmelikte belirtilen yasal güvenlik mesafelerine uyulmadığını ve son derece tehlikeli uygulamaların gerçekleştiğini belirlemiştir. Tedbir alınması için yerel yönetimlerle de paylaştığımız bu tespitlerimizde, yönetmelikte belirlenen mesafelerin ihlal edilerek, adeta insan hayatının hiçe sayıldığı belirlenmiştir. Elektrik direği iletkenlerinin gerilim seviyelerine göre, yapılara en fazla yaklaşabileceği yatay ve düşey mesafeler yönetmeliklerde belirtilmiştir. Bu mesafeler normal şartlar altında güvenli mesafelerdir. Ancak inşaat, tadilat, kat çıkma ve ağaç budanması gibi durumlarda zaman zaman güvenlik mesafesi önemli ölçüde ihlal edilebilmektedir. Bunun sonucunda da hayati tehlike yaratabilecek istenmeyen kazalar yaşanabilmektedir."

Açıklamada ayrıca, inşaatlara malzeme çekilmesi ya da iletkenlere yakın ağaçların budanması sırasında iletim hatlarına temas riskinin oldukça yüksek olduğu da belirtilerek, herhangi bir kaza yaşanmaması için Dicle Elektrik'e başvuru yapılarak enerji kesme talebinde bulunulması istendi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber