Aydın'ın Didim ilçesinde bu yıl 5. Düzenlenen Didim Vegan Festivalinde geleneksel hale getirilen 17 km'lik "Kutsal Yol Yürüyüşü" yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Aydın'ın Didim ilçesinde bu yıl 5. Düzenlenen Didim Vegan Festivalinde geleneksel hale getirilen 17 km'lik "Kutsal Yol Yürüyüşü" yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Didim Vegan Festivali etkinliklerine dahil edilen 17 km'lik "Kutsal Yol Yürüyüşü" bu yılda yoğun katılımla yapıldı. Didim'in yanı sıra Aydın ve İzmir'den bir çok doğa yürüyüş grubu toplanma yeri olan Akköy mahallesinde bir araraya geldi. Yürüyüşe Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Belediye Başkan yardımcıları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüş öncesinde katılımcılara Didim Belediyesince kumanya, şapka ve tişört dağıtıldı.
Etkinlikle ilgili konuşan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay güzel bir havada yürüyüşün düzenlendiğini kaydederek "Festivaller çerçevesinde yine bu sene de yürüyüşü düzenledik. Bu yıl katılımda çok güzel, hava da güzel. Oldukça yüksek. İstanbul Sarıyer'den gelen var. Karşıyaka'dan, gelen var. Aydın'ımızdan gelen var. Türkiye'nin birçok yerinden gelen insanlar var. Biz yürüyüşü Vegan içerisine koyarak her sene de bir anlam yükleyerek yapıyoruz. Bu sene kutsal yolun büyük bölümü yine kutsal yoldan yapılacak ama çıkışla yeni kutsal yolun kapılarını açtırdık bu sene. Kutsal yolun Apollon tapınağıyla birleştiği noktadan yürüyerek sonlandırmış olacağız. İnsanların mutlu olduğunu görüyoruz. Biz de mutlu oluyoruz. Organizasyonun başarılı olması biraz da katılımın çok olmasıyla özdeşleşiyor. O yüzden ben mutluyum" dedi.
Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca ise 2 bin 700 yıl önceki bir yürüyüşün devamının yapıldığını ifade ederek "Biz Didimliler olarak biz çok şanslıyız. Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en güzel kentlerinden birinde yaşıyoruz. Dünyadan yetmiş iki ülkeden ayrı vatandaşın, hemşehrimiz olduğu, seksen bir vilayetimizden vatandaşımızın burada bizimle beraber olduğu bir dünya parçası olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur yaşıyoruz biz. Bugün önünde bulunduğumuz yürüyüşünü yapacağımız kutsal yol tarih boyunca milletle Apollon'u birleştiren en önemli yollardan birisi. Bildiğiniz üzere Apollon'daki rahipler her yıl bu yol üzerinde çeşitli yürüyüşler gerçekleştiriyorlar. Adaklarını adamak üzere Apollon'a doğru giderken dört beş noktada durarak uzun bir yürüyüş gerçekleştirmişler. Yolun antik çağlardaki adı Hiero Odos. Yani kutsal yol. Bu yol o zamanki ölçümüyle on bir bin pasos geliyormuş Bunu bugüne çevirdiğimiz zaman on altı bin iki yüz seksen metreye denk geliyor. Yani hemen hemen on yedi bin metreye gelen, on yedi kilometrelik uzunca bir yürüyüş, kutsal bir yürüyüş. Bu yürüyüş hem tarihi bir yürüyüş hem geleneksel bir yürüyüş geçmişi iki bin yedi yüz yıl öncesine dayanan bir yürüyüşten bahsediyoruz. Son dönemlerde Kültür ve Turizm Bakanlığımızın öncülüğünde Aydın Valiliğimizin himayelerinde bu yürüyüş yeniden canlandırıldı. Bugün burada Vegfest çerçevesinde tekrar bu yürüyüş yapılacak. Bundan sonra da biz her sene bu yapmayı tekrarlamayı planlıyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından katılımcılar, protokol ile birlikte yürüyüşe başladı. 17 km'lik yürüyüş Apollon Tapınağında sona erdi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, New York'ta düzenlenen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun (BMGK) 81. oturumu sırasında bir araya geldi. Bakanlık açıklamas
Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY), haftalık epidemiyolojik gözetim raporunda çok sayıda belediyeyi "yüksek riskli" kategorisine aldı. Rapora göre, riskli bölgeler özellikle başkent Atina'nın yer aldığı Attika bölgesi ile Selanik çevresinde yoğ
ABD Başkanı Donald Trump, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'i Beyaz Saray'da ağırlayarak, 80 yıl önce II. Dünya Savaşı'nda Japon saldırganlığına karşı ittifaklarını andı. Şi, iki halkın bir zamanlar "faşist saldırganlığa karşı nasıl omuz omuza durduğunu" hat
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından göçmen kaçakçılığına yönelik çalışmalar gerçekleştirildi. 19 Ağustos-21 Eylül 2026 tarihleri arasında yürütülen faaliyetlerde, göçmen ka
Irak devlet haber ajansı Irak INA'nın havaalanı yönetiminden aktardığına göre, Irak'ın merkezindeki Necef Uluslararası Havalimanı, İran'a gidiş ve geliş tüm uçuşlar yerel saatle 02.00 itibariyle ikinci bir duyuruya kadar askıya alındı. Yapılan açıklamada,
Mersin Limanı çıkışında iki kamyonun karıştığı trafik kazası meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, liman çıkışında ilerleyen bir kamyon, önünde seyreden başka bir kamyona arkadan çarptı. Çarpışmanın etkisiyle arkadan gelen kamyonun sürücüsü araç içeris
Cuma namazı sonrasında kılınan cenaze namazına; HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Mehmet Eşin, merhumun ailesi, yakınları, GİMDES çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Namaz sonrasında helallik alınan cenaze, dualarla omuzlarda taşınarak defnedilmek üze
Patlama, Atina'nın tarihi Plaka bölgesindeki Lysicratous Caddesi üzerinde, Zeus Tapınağı'nın karşısında bulunan iki katlı bir binada, sabah saatlerinde meydana geldi. Yunan devlet televizyonu ERT'nin bildirdiğine acil müdahale ekibi, olay yerinden geçen
BM: Dünya genelinde 117 milyon insan yerinden edildi
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Arca Çorum Fk
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor