Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, Gazze’yi ele geçirme ve Filistinlileri başka bir yere yerleştirme önerisine tepki göstererek, Gazze’nin yeniden imar edilerek asıl sahipleri olan Filistin halkına teslim edilmesi gerektiği...
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, Gazze’yi ele geçirme ve Filistinlileri başka bir yere yerleştirme önerisine tepki göstererek, Gazze’nin yeniden imar edilerek asıl sahipleri olan Filistin halkına teslim edilmesi gerektiğini kaydetti.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, Gazzelilere yönelik tehcir planına yönelik toplandı. Toplantıda alınan kararlarda tehcir planına tepki gösteren Kurul, Filistin’de uzun yıllardır süregelen zulüm, işgal, sürgün ve soykırıma karşı bütün Müslümanların ortak tavrının çerçevesini genişleterek güçlendirmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Toplantı sonrası alınan kararların "Gazze’de Devam Eden İşgal, Soykırım ve Sürgün Hakkında" başlığıyla yer aldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Yaklaşık bir asır önce Filistin topraklarında haksız ve hukuksuz bir işgal başlamış, bu durum; sistematik olarak baskı, işkence, sürgün ve katliamlarla devam etmiş ve 7 Ekim 2023 sonrası çok farklı bir boyut kazanmıştır. Dini, ahlaki ve insani değerler ile uluslararası hukuk normları ayaklar altına alınarak Gazze’de insanlık dışı büyük bir katliam ve soykırım işlenmiştir. Çocuk, kadın, yaşlı ve hasta ayrımı yapılmaksızın topyekûn bir halk hunharca hedef alınmış, on binlerce insan katledilmiş, yüz bini aşkın sivil yaralanmış; masum insanların gıda, su, elektrik, barınma ve tedavi gibi temel insani hakları kasten ve insafsızca engellenmiştir. Zulüm, her geçen gün şiddetini artırmış, sivil yerleşim yerleri, ibadethaneler, okul ve hastaneler ağır bombardımana tabi tutulmuş ve korkunç bir yıkım gerçekleştirilmiştir.
Dünyanın gözü önünde meydana gelen ve her bakımdan suç oluşturan bu durum ortadayken; bir de Gazzelilerin, kendilerine ait öz vatanlarından koparılarak başka ülkelere sürgün edilmesi gibi akla, dini-insani değerlere ve evrensel hukuk normlarına aykırı planlar gündeme getirilmiştir. Bütün bu eylem ve girişimler başta Müslümanlar olmak üzere tüm vicdan sahipleri tarafından karşı çıkılması gereken zulüm ve insanlık suçu oluşturmaktadır.
İslam dini, başka bir şart aramaksızın sadece insan olduğu için her bireyin hayat ve mülkiyet hakkının dokunulmazlığı gibi temel haklara sahip olduğunu esas olarak kabul eder. Nitekim İslam, haksız yere bir insanı öldürmeyi, insanların tamamını öldürmek kadar ağır bir suç olarak görmüştür. Aslında bu esas, bütün dinlerin ortak hükmüdür. Bu durum insan hakları evrensel beyannamesinde de teminat altına alınmış olup bütün uluslararası hukuk normları buna göre düzenlenmiştir."
Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:
"Gazze başta olmak üzere bütün dünyada katliamı ve soykırımı önlemek, zulme maruz kalanlarla tam bir dayanışma içerisinde olmak, hak ve adalet uğruna çalışmak İslami ve insani bir yükümlülüktür. Filistin topraklarının haksız ve hukuksuz bir şekilde işgal edilmesinin, süregelen baskı, sindirme, öldürme ve sürgünlerle işgali kalıcı hale getirme çabalarının hiçbir meşruiyeti yoktur.
Zalime ve işgalcilere doğrudan ya da dolaylı her türlü destek, dinen ve ahlaken vebal oluşturur. Bu tür davranışlardan kaçınılmalı ve bu tutum hassasiyetle sürdürülmelidir. Zira zulme destek, zulümdür. Bu zulüm, işgal, sürgün ve soykırıma karşı bütün Müslümanlar ortak tavır çerçevesini genişleterek güçlendirmelidir.
Filistin halkına karşı işlenen bu vahşeti durdurmak için İslam dünyasının bütün kurum ve kuruluşları her türlü imkanını seferber etmelidir. Gazze’nin yeniden imar edilerek asıl sahipleri olan Filistin halkına teslim edilmesi yönünde gerekli adımlar bir an evvel atılmalıdır."
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Franceinfo’nun aktardığı bilgilere göre, soruşturmalardan ilki Saint‑Etienne’de kolluk kuvvetlerine ait mühimmatın fırlatılması sonucu reşit olmayan bir gencin elinin kopması olayıyla ilgili açıldı. İkinci soruşturma Mulhouse’da bir diğer reşit olmayan gö
Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, işgalcilere ait topçu birlikleri, güneydeki Nebatiye vilayetine bağlı Mifadun beldesinin çevresi ile Hadasa beldesini aralıklarla hedef aldı. Siyonist rejim ayrıca insansız hava aracıyla (İHA) Mifadun'un Recm Mah
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Tahran'da bir araya gelerek istişarelerde bulundu. Görüşmenin ardından iki Dışişleri Bakanı ortak bir basın toplantısı düzenledi. Konuşmasına Lavrov'a "hoş geldiniz" diyerek başla
Siirt’te kırsal ulaşımı güçlendirmek amacıyla yürütülen yol çalışmalarında, Eruh–Zarova–Okçular Grup Yolu’nun ilk etabındaki 17 kilometrelik BSK asfalt çalışması tamamlandı. Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, sosyal medya hesabınd
“Küresel Adaletin İnşası: Gazze’de İşlenen Suçlar Karşısında Uluslararası Yargı ve Türkiye’nin Hukuk Mücadelesi” başlıklı konferans, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cüneyt Yüksel’in katılımıyla Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlük Konferans Salon
Bangladeş'te sağlık yetkililerinin açıkladığı güncel verilere göre, 15 Mart'tan bu yana kızamık şüphesiyle hayatını kaybeden çocukların sayısı 1201'e yükseldi. Dhaka Tribune gazetesinin haberine göre, Bangladeş Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık Hizmetleri G
Komisyondan yapılan açıklamada, iki ihalenin işgal altındaki Kudüs'ün kuzeyindeki "Pisgat Ze'ev" yerleşiminde 730 konut biriminin ve şehrin doğusundaki "Ma'ale Adumim" yerleşiminde ise 350 konut biriminin inşasını kapsadığı belirtildi. Açıklamada, 13 Ekim
Emekli Memur-Sen Mardin İl Temsilcisi Abdulsamet Yılmaz, İLKHA mikrofonuna yaptığı açıklamada, çalışan annelerin sosyal hakları, emeklilik şartları, doğum borçlanması ve erken emeklilik imkanları hakkında bilgi verdi. Annelerin emeklilik koşullarının sigo
Isparta'da kanyonda mahsur kalan 10 kişi kurtarıldı
Pakistan İran sınırında ticareti durdurdu: Binlerce tır Belucistan'da mahsur kaldı
03Atama ve görevden alma kararları Resmî Gazete'de
04İzmir'de 105 düzensiz göçmen yakalandı
05Muğla açıklarında 36 düzensiz göçmen kurtarıldı
06Çanakkale'de 39 düzensiz göçmen yakalandı
07Fon teklifi TBMM Genel Kurulu'nda bugün görüşülecek
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor