Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:19 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan: "Girdi maliyetleri yüzünden çifti üreti...21:15 Filistin Devlet Başkanı Abbas’tan yeni hükümete onay21:14 Bakan Bayraktar açıkladı: "Göktepe 1’ adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmay...21:06 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "İstanbul’un ikinci bir 5 yıla daha tahamm...21:05 Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu21:04 Başkentte seyir halindeki araç alev aldı20:59 Siirt’te muhtarlık kavgasında 9 kişiyi yaralamışlardı, Batman’da yakalandıl...20:58 Lübnan, İsrail saldırıları nedeniyle BM’ye resmi şikayette bulunacak20:56 UAD, İsrail’e Gazze Şeridi’ne “acil ihtiyaç duyulan” yardımların ulaştırılm...20:55 Rize’de cenaze dönüşü kaza: 4 yaralı20:52 Düzce Üniversitesi öğrencileri için iftar programı düzenledi20:43 Sağlık Bakanı Koca: "Malpraktis, Türkiye’de kökten çözülüyor"20:38 Final Okulları ilkokul öğrencileri ağırladıkları misafirlerine etkinlik düz...20:33 Bakan Ersoy: "Bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız”20:27 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarımız sürdürüyor20:13 Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesini birbirine kattı20:09 UNESCO’da "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü" etkinliği yapıldı20:05 Tek seferde yakalanan en yüksek miktar: Habur Gümrük Kapısı’nda 850 kg eroi...20:05 SGK’dan emekli promosyonu ile ilgili açıklama20:00 Kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’a 25 yıl hapis cezası
Sami Er
Siyaset 31 Mart 2023 - 23:53 Yorum: 0

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Dünyanın enerji krizinin azalmasına en çok katkı sağlayan ülke Türkiye"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'de AK Parti ABD Teşkilatları ile Buluşma programında yaptığı konuşmada, "Dünyanın enerji krizinin azalmasına...

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: 'Dünyanın enerji krizinin azalmasına en çok katkı sağlayan ülke Türkiye'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'de AK Parti ABD Teşkilatları ile Buluşma programında yaptığı konuşmada, "Dünyanın enerji krizinin azalmasına en çok katkı sağlayan ülke Türkiye" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin New York kentinde AK Parti ABD Teşkilatları ile Buluşma programına katıldı. Çavuşoğlu programda yaptığı konuşmada 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketine değinerek, "Bu sene bizim için hüzün yılı oldu. 11 ilimizde 50 bin civarında vatandaşımızız vefat ettiği bir deprem felaketini yaşadık. Asrın felaketini değil, tarihimizin en büyük felaketini yaşadık. Birçok şehirlerimiz tamamen yıkıldı. Bu süreçte çok büyük bir dayanışma gördük. ABD'de yaşayan vatandaşlarımız misyonlarımız önünde gerek Washington Büyükelçiliği, gerek başkonsolosluklarımız, New York'taki Türkevi ne gönderebilirse oraya getirdi. Dünyanın her bir yerinden de dayanışma gördük. Bunun iki sebebi var. Birincisi bugüne kadar dünyanın neresinde bir afet olursa olsun, neresinde bir felaket olsun oraya ilk ulaşan Türkiye olmuştur. Teşekkür ettiğimiz zaman "siz o kadar iyilik yaptınız ki biz borcumuzu ödüyoruz. Sadece Müslüman bölgelerden değil dünyanın her yerinden yardım gördük. ABD'den de çok büyük destek ve dayanışma gördük. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken iki kere aradı sonra deprem bölgesine geldi ve helikopterden gördüklerine inanamadı ve hayatında böyle bir dayanışma görmediğini söyledi. Sahada devlet- millet her beraberdik. Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, "G20 toplantısında ben böyle bir organizasyon görmedim" dedi. Dünyada 90 ülkeden 11 bin 320 arama kurtarma ekibi geldi. Her zaman ki gibi ilk gelen can Azerbaycan oldu, en son ayrılanda. Biz milli gelirimize dünyanın en hayır sever ülkesiyiz. Yine milli gelirimize göre dünyanın en çok kalkınma yardımı yapan ilk üç ülkesinden birisiyiz. Depremin verdiği hasarların tamirini hep birlikte yapacağız" ifadelerini kullandı.

"Dünyanın enerji krizinin azalmasına en çok katkı sağlayan ülke Türkiye"

"Bugün dünyada krizler var. Kaos var, savaş var. Bu krizlerin yüzde 60'ı maalesef bizim coğrafyamızda" ifadelerini kullanan Çavuşoğlu, "Güç paylaşımı yeniden yapılıyor. Yeni güçler ortaya çıkıyor. Hindistan'ın nüfusu, Çin'i geçti. Latin Amerika'da yeni güçler ortaya çıkıyor. Biz bu güç paylaşımında nerede olacağız? Aslında nerede olacağını anlamak için Türkiye'nin bugüne kadar yaptıklarına bakmalıyız. Bir taraftan Ukrayna'nın ilkesel olarak toprak bütünlüğünü desteklerken, barış için çaba sarf edebilen ve netice alabilen tel ülke Türkiye. Tahıl Anlaşmasıyla gıda krizini engelleyerek dünyada her haneye Türkiye yardım ediyor. Dünyanın enerji krizinin azalmasına Türkiye katkı sağlıyor. Enerji kaynaklarımızın yeterli olmamasına rağmen. Akıllı politikalarla, stratejik hamlelerle. Büyük Türk dünyasını Türk devletleri teşkilatı çatısı altında da yine Türkiye birleştirdi. Herkes birbirine düşerken, normalleşme hamleleriyle istikrar ve barış için önemli adımları atan da Türkiye. Suriye'de terörden arındırdığı bölgelere Suriyelileri geri gönderen de yine Türkiye" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber