Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 25 Mart 2023 - 14:43 Yorum: 0

Dışişleri Bakanlığı’ndan Danimarka’ya ‘Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı’ tepkisi

Dışişleri Bakanlığınca, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e ve Türk bayrağına yapılan saldırılar lanetlenerek, "Nefret suçu teşkil eden bu alçak eyleme...

Dışişleri Bakanlığı’ndan Danimarka’ya ‘Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı’ tepkisi

Dışişleri Bakanlığınca, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e ve Türk bayrağına yapılan saldırılar lanetlenerek, "Nefret suçu teşkil eden bu alçak eyleme ifade özgürlüğü adı altında izin verilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Danimarka makamlarını somut tedbirler almaya çağırıyoruz" denildi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağına yapılan saldırılarla ilgili açıklama yapıldı. Saldırıların lanetlendiği belirtilen açıklamada, "Danimarka'da dün akşamüstü kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e ve şanlı Bayrağımıza karşı yapılan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz. Nefret suçu teşkil eden bu alçak eyleme ifade özgürlüğü adı altında izin verilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, İslam düşmanlığının endişe verici seviyelere ulaştığı vurgulanarak, şöyle devam edildi:

"İçinde bulunduğumuz Ramazan ayında gerçekleştirilen bu eylem, İslam düşmanlığı, ayrımcılık ve yabancı düşmanlığının Avrupa'da her geçen gün daha da endişe verici seviyelere ulaştığını ve geçmişten ders alınmadığını bir kez daha açıkça göstermiştir. Bu eylemi en güçlü şekilde kınadığımız ve protesto ettiğimiz Danimarka makamlarına bildirilmiştir. Danimarka makamlarını, bu nefret suçunun failleri hakkında gerekli işlemleri yapmaya, toplumsal huzuru, barış içinde bir arada yaşama kültürünü hedef alan bu tür provokasyonların önlenmesi amacıyla somut tedbirler almaya çağırıyoruz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber