Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 15 Nisan 2022 - 16:18 Yorum: 0

DİSKİ Çüngüş’e kesintisiz su sağlamak için çalışma başlattı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, yazın kurak dönemde su kesintisi yaşanan Çüngüş ilçesine...

DİSKİ Çüngüş’e kesintisiz su sağlamak için çalışma başlattı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, yazın kurak dönemde su kesintisi yaşanan Çüngüş ilçesine 24 saat içme suyu sağlamak amacıyla çalışma başlattı.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, ilçenin içme suyu sorununu çözmek için teknik personel ile su kaynaklarında incelemede bulundu. İlçeye 7 gün 24 su vermek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Tutşi, "Şu an ilçeye içme suyu temin ettiğimiz ve Malkaya Mahallesi'nde yer alan kaynak üzerinde çalışmalarımızı artıracağız. Aslında ilçeye ihtiyacın çok üstünde su vermemize rağmen sıkıntıların yaşanması su kullanım alışkanlıklarımızdan kaynaklanıyor. Özellikle yaşam kaynağımız olan suyumuzu boşa akıtmamalı, bahçe ve bostan sulamalarında kullanmamalıyız" dedi.

Büyükşehir Belediyesi, Aktaş Mahallesi su kaynağında tarımsal sulamada kullanılmak amacıyla gölet oluşturacak. Ekipler, arazideki durumu tespit etmek için etüt çalışmaları gerçekleştireceği belirtildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber