Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 06 Mart 2024 - 10:15 Yorum: 0

“Diyanet Bursları”na 107 ülkeden 10 bini aşkın öğrenci başvuruda bulundu

Türkiye’de eğitim almak isteyen uluslararası öğrencilerin yararlandığı "Diyanet Bursları" başvuruları sona erdi. Bursa 107 ülkeden 10 bini aşkın öğrenci başvuruda bulundu.Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim B...

“Diyanet Bursları”na 107 ülkeden 10 bini aşkın öğrenci başvuruda bulundu

Türkiye’de eğitim almak isteyen uluslararası öğrencilerin yararlandığı "Diyanet Bursları" başvuruları sona erdi. Bursa 107 ülkeden 10 bini aşkın öğrenci başvuruda bulundu.
Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve ülkemizdeki ilahiyat fakültelerinin iş birliği ile yürütülen “Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi”, “Uluslararası İlahiyat Lisans Programı” ve “Uluslararası İlahiyat Lisansüstü Burs Programı” çerçevesinde ülkemizdeki uluslararası anadolu imam hatip liseleri, ilahiyat fakülteleri ve ilahiyat lisansüstü programlara yurt dışından kabul edilecek uluslararası öğrencilerin başvuru süreci tamamlandı. 2024-2025 eğitim öğretim yılı için geçerli olacak burs programına 107 ülkeden toplam 10 bin 76 öğrenci başvuru yaptı.

Kabul süreci titizlikle yürütülecek
Türkiye Diyanet Vakfı yetkilileri tarafından yapılacak ön değerlendirmelerden sonra başvuruların olduğu ülkelerde aday öğrenciler, yazılı sınava ve mülakata tabi tutulacak. Mülakat heyetleri marifetiyle ilgili ülkelerde yapılacak yazılı sınav ve sözlü mülakatlardan sonra “Diyanet Bursları”ndan faydalanmaya hak kazanacak öğrenciler belirlenecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber