Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Bu bayram günlerini fırsat bilip görüşmeleri, ziyaretleri sıklaştırmak lazım. Tatil gibi kullanmamak lazım"...
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Bu bayram günlerini fırsat bilip görüşmeleri, ziyaretleri sıklaştırmak lazım. Tatil gibi kullanmamak lazım" dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ramazan ayının son iftarında Diyanet TV ekranlarında canlı olarak yayınlanan "İftarı Beklerken" programına konuk oldu. Süleymaniye Camii'nin bahçesinde yayınlanan programda sunucu Necip Karakaya'nın sorularını cevaplandıran Erbaş, Ramazan'da yapılan ibadetler, Ramazan ayı boyunca yürütülen irşat faaliyetleri, Türkiye Diyanet Vakfı'nın hizmetleri ve Ramazan Bayramı'na dair değerlendirmelerde bulundu. Erbaş, İslam aleminin ve milletin Ramazan'ını ve bayramını tebrik ederek, bugün hem bayrama ulaşmanın sevincini ve heyecanını hem de Ramazan ayının bitmesinin hüznünü yaşadıklarını söyledi. Ramazan ayının aynı zamanda bir disiplin eğitimi olduğunu ifade eden Erbaş, "İftar sofrasında oturduğunuz zaman o bir dakikayı beklemek zorundasınız. Burada disiplini öğretiyor, sahur da aynı şekilde. Namaz vakitleri de esasında bize bunu öğretiyor. Bu vakitlere uymak da insanı disipline ediyor. İbadetlerin hangi tarafından alıp onu tahlil etmeye çalışsak mutlaka bir hikmet görüyoruz. İbadetlerin hikmeti saymakla bitmez" diye konuştu.
"Bayram gazetemizin üçüncü sayısını çıkardık"
Erbaş, Diyanet Bayram Gazetesi'nin üçüncü sayısının okuyucularıyla buluştuğunu belirterek, "Geçen yıl Ramazan ayında birinci sayısını çıkarmıştık ve sonra Kurban Bayramı'nda ikinci sayısını, bu sene yine Ramazan Bayramı'nda üçüncüsünü çıkardık. Diyanet İşleri Başkanlığımız Dini Yayınlar Genel Müdürlüğümüzü tebrik ediyorum. Hızlı çalışıyorlar, seçici davranıyorlar ve seçkin isimlerden yazılar ve söyleşiler alıyorlar" ifadelerini kullandı.
"Bayramları tatil gibi kullanmamak lazım"
Erbaş, bayramların öneminden bahsederek, "Bayramlar ibadet ve sevinç günleridir. İmkanı olanlar sıla-i rahim için memleketlerine giderler. Bu bayram günlerini fırsat bilip görüşmeleri, ziyaretleri sıklaştırmak lazım. Tatil gibi kullanmamak lazım" şeklinde konuştu.
"Yurt dışında 10 binin üzerinde gönüllü elçimiz var"
Türkiye Diyanet Vakfı'nın yurt içinde ve yurt dışında yürüttüğü faaliyetleri anlatan Erbaş, şöyle konuştu:
"Yurt dışında şu ana kadar 250 bin kadar öğrenciye Türkiye Diyanet Vakfı destek oldu. Şu an Türkiye Diyanet Vakfımız bünyesinde 60 kadar öğrenci yurdumuz var. Şimdi biz Türkiye Diyanet Vakfı yurtlarını öğrencilerimiz için ikinci bir fakülte olarak değerlendirmeye gayret ediyoruz. Diyoruz ki bir otel odası gibi gelip, orada kalıp, okuluna devam edip, okulunu bitirip gitmesin. Yurt, burs, kurs yani bu üçünü birden öğrencilerimiz alıyorlar. 4 yıllık programlar yapıyoruz. Nasıl ki fakülteyi 4 yıl içerisinde bitiriyorsa o programı da bitirmek zorunda. Yurt dışından 10 binin üzerinde öğrencimiz var. Bunlar misafir öğrenci ve bizim gönüllü elçilerimiz. Burada tahsilini tamamlayıp yurt dışına gittikleri zaman ülkelerinde ülkemizin gönüllü elçiliğini yapıyorlar. Bu muhteşem bir projedir" değerlendirmesinde bulundu.
"UİP mezunlarını ülkelerinde imam yapıyoruz"
Erbaş, Uluslararası İlahiyat Projesi'ne (UİP) de değinerek, "Şu ana kadar 700 mezun verdik ve 700 de talebemiz var. Almanya'da, Fransa'da, Belçika'da, Hollanda'da, İsviçre'de, Avusturalya, İngiltere ve Amerika'da doğmuş büyümüş, liseyi bitirmiş gençleri getiriyoruz, Türkiye'de onlara ilahiyat fakültesi okutuyoruz ve sonra ülkelerine gönderip orada resmi imam olarak görev veriyoruz ve çok faydalı oluyorlar. Onlar sadece mihrapta imamlık yapmıyorlar, aynı zamanda irşad ve eğitim faaliyetlerinde bulunuyorlar" diye konuştu.
Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı'nın bu yıl Ramazan ayı içerisinde yurt içinde ve yurt dışında 100 milyona yakın ihtiyaç sahibine Ramazan paketi dağıttığını da söyledi.
"Yollarda olanlar acele etmesinler, kurallara dikkat etsinler"
Erbaş, sözlerini şu cümlelerle tamamladı:
"Müslüman aileler olarak bayramlarda birliğimizi beraberliğimizi daha da yoğunlaştırmaya, daha da sıkı hale getirmeye çalışalım. Bayramları ıstıraba dönüştürmemek lazım. Özellikle cuma gününden itibaren memleketlerine ya da başka yerlerde bayramı geçirmek için gidenler oldu ve hala gidenler de var. Aman dikkat etsinler, özellikle yollarda olanlar acele etmesinler, aşırı hız yapmasınlar. Kurallara dikkat etsinler ki kurallara riayet etmek önemlidir. Dönüşte de çok dikkat etmek lazım. Geç kalıp da hızlı gideyim noktasında olmasın kardeşlerimiz. Vaktinde çıksınlar, yavaş yavaş bu yolculuklarını bitirsinler."
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Batman-Diyarbakır kara yolunda gece saatlerinde meydana gelen kazada, meyve suyu yüklü bir tır bilinmeyen bir nedenle devrildi. Kazada tır sürücüsü yaralanırken, araçta bulunan meyve suları yola döküldü. Kazanın saat 03.00 sıralarında Salat Köprüsü yakın
Rusya Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun Ukrayna ve Donbass'taki "özel askeri harekatı" kapsamında son 24 saatte yaşanan gelişmelere ilişkin bilgi verdi. Bakanlığın açıklamasına göre, Rus birlikleri Harkov bölgesinde kuşatma altında bulunan geniş alandaki 7
Diyarbakır'ın Eğil ilçesi ile yaklaşık 5 kırsal mahalle ve 6 mezrayı birbirinden ayran Dicle Barajından uzun bir süredir feribot seferleri farklı gerekçelerle iptal edilmiş durumda. İlçe sakinleri, söz konusu uygulamadan dolayı kırsaldaki insanların ilçey
Siirt’te iş arayan vatandaşların yanı sıra işletmelerin personel ihtiyacı da devam ediyor. Özellikle kafe, restoran ve benzeri hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler, ihtiyaç duydukları çalışanları bulmakta zaman zaman güçlük çekiyor. Kent merk
Çocukların ve gençlerin ekran karşısında geçirdiği sürenin her geçen gün artması, ekran bağımlılığının dikkat, saldırganlık, sosyalleşme, aile ilişkileri ve günlük yaşam üzerindeki etkilerini yeniden gündeme getiriyor. Ekran kullanımının çocukların geliş
Libya'daki siyasi çıkmazı aşmak için alternatif bir mekanizma olarak, Libya'nın doğusundan ve batısından dörder temsilciden oluşan "4+4" Komitesi, Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu (UNSMIL) tarafından kurulmuştu. 30 Ağustos'ta komite, Trablus'ta Yü
UCM Başsavcı Yardımcısı Nazhat Shameem Khan, Netanyahu ve Gallant hakkındaki tutuklama kararlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Khan, CNN'e verdiği röportajda, savcılık makamının Netanyahu ve Gallant hakkındaki tutuklama kararlarını geri çekmek için her
Yerel medyaya göre, büyük bir tayfunun neden olduğu şiddetli yağmurlar Japonya'nın doğusundaki Kanto bölgesinde etkili oldu ve toprak kaymalarına yol açtı. Kyodo News'e göre, toprak kaymaları sonucu evlerinin yıkılmasıyla 70'li ve 80'li yaşlarında iki kad
Doğanyol’da İntihar Girişimi: Genç Hayatını Kaybetti
Macron: Gazze'deki manzara hepimiz için utanç verici
03Edirne'de aranan 2 hükümlü yakalandı
04Rize'de 8 eğitim kurumunda eğitime bir gün ara verildi
05İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Witkoff ve Kushner ile bir araya geldi
06Antalya'da 2 milyon 430 bin liralık ziynet eşyası çalan 4 şüpheli yakalandı
07Edirne'de bahis operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Arca Çorum Fk
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor