Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş: "Gençlerimize, çocuklarımıza ne kadar iyi rehberlik yapabilirsek onların hayatı da millet olarak geleceğimiz...
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş: "Gençlerimize, çocuklarımıza ne kadar iyi rehberlik yapabilirsek onların hayatı da millet olarak geleceğimiz de o kadar güzel olacaktır" dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Denizli'de düzenlediği "Üniversite Camilerinde Görev Yapan Din Görevlilerine Yönelik Hizmet İçi Eğitim Semineri'ne video konferansla katıldı. Buradaki konuşmasında, din görevlilerinin üniversitedeki camilerde önemli bir görevi yerine getirdiklerini kaydeden Erbaş, "Bir eğitim alanının içerisindesiniz ve çevrenizdekilerin tamamı genç ve eğitim düzeyi yüksek insanlardan oluşuyor. Üniversite camilerimizin varlığı, şüphesiz üniversitelerimiz için büyük bir imkandır. Aynı zamanda bizim için, görevlilerimiz için, din hizmetleri için de büyük bir imkan ve nimettir. On binlerce gencimizin bulunduğu bir mekanda din hizmeti sunma ve onlara rehberlik etme fırsatımız var" ifadelerini kullandı.
"Gençlerimize ne kadar iyi rehberlik yaparsak geleceğimiz de o kadar güzel olur"
Başkan Erbaş, gençlerin bir milletin geleceği olduğunu ifade ederek, "Bizim ülke olarak en büyük zenginliğimiz ve imkanımız gençlerimizdir. Bunun için Başkanlık olarak gençlerimize yönelik hizmetlerimize özel bir önem veriyoruz. Sizler de bu önemli hizmet için seçilmiş kardeşlerimizsiniz. "Gençlerimize ne kadar iyi rehberlik yaparsak geleceğimiz de o kadar güzel olur" diye konuştu.
"Gençler hakikati anlamaya ve sahiplenmeye en müsait insanlardır"
Diyanet İşleri Başkanlığının görevinin insanlara İslam'ın hakikatlerini göstermek olduğuna dikkati çeken Erbaş, "İnancımızın güzelliklerini anlama ve yaşama noktasında en ideal kitle olan gençlerimizin yanıdır. Zira gençler hakikati anlamaya ve sahiplenmeye en müsait insanlardır" şeklinde konuştu.
"Peygamberimizin gençlerle iletişimi bizler için en ideal örnektir"
Gençlik hizmetlerinin birinci ve temel şartının gençleri sevmek ve onlara değer vermek olduğuna işaret eden Erbaş, "Peygamber Efendimizin gençlerle iletişimi bizler için en ideal örnektir. O, gençlerle güven, sevgi, saygı ve samimiyete dayalı bir iletişimi esas almış ve onların kendilerini gerçekleştirmelerine vesile olmuştur" açıklamalarında bulundu.
Gençlere yönelik tuzaklarla dolu bir çağda yaşanıldığına dikkati çeken Başkan Erbaş, "İnsanlık adeta küresel sorunlarla kuşatılmış vaziyette. Bu durumdan en çok da gençler, kadınlar, çocuklar etkilenmekte, onlar mağdur olmaktadır. Özellikle kötülüklerin hızla yayılması çocuklarımızı, gençlerimizi etkisi altına almaktadır. Dolayısıyla bizler, iyiliğe ve hayra çağıran bir topluluk olduğumuzun bilinci ve sorumluluğuyla hareket etmek mecburiyetindeyiz" dedi.
Başkan Erbaş, din görevlileri çalışmalarını samimi bir şekilde yapması gerektiğini belirterek, "Yaptıklarımızın Allah katında karşılığı, samimiyetimize göre belirlenecektir. Samimiyet için mesleğimizi sevmek oldukça önemlidir. En etkili irşadımız; hayatımızla, davranışlarımızla örnek olmamızdır" diye konuştu.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, din görevlilerinin en büyük ideallerinin Allah'ın rızası doğrultusunda İslam'a, gençliğe ve tüm insanlığa hizmet etmek olduğuna işaret ederek, bu ideal uğrunda ortaya koyulacak çalışmaların mutlaka meyvesini vereceğini bildirdi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Burdur'da yürütülen Gölhisar Sulaması Yenileme Projesi kapsamında modern sulama altyapısının güçlendirildiğini duyurdu. Yumaklı, 8 milyar liralık yatırımla hayata geçirilen proje kapsamında toplam 90 bin 100 dekar ta
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kahverengi kokarca zararlısıyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Kahverengi kokarcanın başta fındık olmak üzere 300'den fazla bitkisel üründe zarara yol açabildiğini belirten Y
Bursa Doğa Koruma ve Milli Parklar 2’nci Bölge Müdürlüğü tarafından, doğal yaşam alanlarında biyolojik çeşitliliğin korunması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında 300 sülün doğaya bırakıldı. Genel Müdürlüğe bağlı üretme istasyonlarında özenle yetişti
Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar sonucu Silopi ilçesinde uyuşturucu madde ele geçirildi. Emniyet ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda S.K.M. isimli şüphelinin valizinde bulunan 19 parça kıy
Barlık, ehliyet eğitim süresinde ve maliyetlerde yaşanacak değişikliklere de dikkat çekti. Yaz tatiliyle birlikte şehirler arası yolculukların arttığını belirten Barlık, sürücülerin sıcak hava, yorgunluk ve dikkatsizlik nedeniyle ciddi risklerle karşı kar
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılına ilişkin Güvenlik Birimine Gelen veya Getirilen Çocuk İstatistikleri'ni açıkladı. Verilere göre, 2025 yılında güvenlik birimlerine gelen veya getirilen çocukların karıştığı olay sayısı, bir önceki yıla göre yüz
ABD'de aralarında California, New York ve Washington'ın da bulunduğu 25 eyalet, Trump yönetiminin son gümrük vergisi kararlarını mahkemeye taşıdı. Eyalet başsavcıları tarafından ABD Uluslararası Ticaret Mahkemesi'nde açılan davada, yönetimin 1974 tarihli
Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.30 itibarıyla kapanışa göre yüzde 1,29 artarak 84,85 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün eylül vadeli varil fiyatı da 80,83 dolar olarak belirlendi. Petrol fiyatlarındaki yükselişte,
İstanbul Valiliğinden dolandırıcılık uyarısı
İzmir açıklarında 25 düzensiz göçmen kurtarıldı
03Tekirdağ'da uyuşturucu operasyonlarında 8 şüpheli tutuklandı
04Pakistan: Ara bulucular Hürmüz'ün açılması için belge hazırlığında
05Bakan Gürlek: Çocuklarımızın her türlü şiddetten korunması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz
06Rusya, Kiev'e balistik füzelerle saldırdı: 14 ölü
07Lübnan ile siyonist rejim arasında Roma görüşmeleri: Sınır ve güvenlik düzenlemeleri ele alındı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük