MENÜ

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Nikahsız birliktelik ne demek, reddediyoruz"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Nikahsız birliktelik ne demek, reddediyoruz. Müslüman bir toplum olarak nikahsız birliktelik ifadesini reddediyoruz. Çabamız bu gayretimiz bu" dedi.Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından düzenlenen Ev...

Yayınlanma: 08 Nisan 2025 18:58 Güncelleme: 05 Eylül 2025 06:53
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Nikahsız birliktelik ne demek, reddediyoruz"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Nikahsız birliktelik ne demek, reddediyoruz. Müslüman bir toplum olarak nikahsız birliktelik ifadesini reddediyoruz. Çabamız bu gayretimiz bu" dedi.
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından düzenlenen Evlilik Okulu projesinin açılış programı bugün Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Programında konuş Ali Erbaş, "Gerçekten çok önemli bir eğitim ‘Aile Okulu’. Aile toplumun bel kemiği, çekirdeği. Her zaman söylüyoruz ya aile sağlam olursa toplum sağlam olur, millet sağlam olur, insanlık sağlam olur" diye konuştu.
Bir aile neslinin nasıl çoğaldığından bahsedip, kendi ailesinde örnek veren Erbaş, "Nice güzel örnek aileler var. Çocukluluğuma gidiyorum, biz 7 kardeşiz. Yani ailemiz 9 kişi olduğu ve bu 9 kişinin bir kaptan yemek yediği yıllarım geçti benim. Bir kaptan 9 kişi yemek yedik. Yengem geldi 10 kişi olduk, sonra yeğenlerim geldi 11 olduk, 12 olduk, 12, 13 kişi biz aynı kaptan yemek yedik yıllarca. Sonra biz çoğaldık, çoğaldık geçen yıl anacığım 95 yaşında vefat ettiğinde, üşenmedim babamla annemin nesli kaç kişi olmuş diye, tabii gelinleri ve damatları da saydım. Tabii birkaç hafta önce o listeye birkaç isim daha ilave edildi. Bir baktım 128 kişi olmuş bizim ailemiz. Bu 7 kişi dediğim gibi damatlar ve gelinleri de sayarak söylüyorum 128 kişilik bir nesil, bir aile olmuş" ifadelerini kullandı.
Aile yılından ve bu yıl ilki gerçekleştirilen 13-20 Mart İyilik Haftasından bahseden Erbaş, "Biliyorsunuz ‘Aile Yılı’ Cumhurbaşkanımızız kararnamesi ile onaylanan gerçekleşen ‘Aile Yılı’. Aynı zamanda bu yıl Mart Ayının 13 ile 20’si arasında başlattığımız ilk defa ‘İyilik Haftasını’ başlattığımız bir yıl bu yıl. Neden 13-20 Mart arasını belirledik, çünkü vakfımızın kuruluşunun 50’nci yılı idi. 13 Mart günü kuruldu, 13 Mart Günü uluslararası İyilik Ödüllerimizi verdik. Bütün kurumlara ve bakanlıklara bundan sonraki yıllarda 13 Mart 20 Mart arasını ‘İyilik Haftası’ olarak değerlendirelim, kutlayalım istedik" şeklinde konuştu.
TDV ve Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, Türkiye’de 502 noktada Aile ve Rehberlik Merkezi kurduklarını söyleyen Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak aile konusunu bütün konularımızı önüne koyuyoruz, baştan beri öyleyiz. O yüzden 502 noktada Aile ve Rehberlik Merkezlerimiz oldu. En son 502’ncisini burada Ankara’da Gölbaşı’nda açtık hemen Ramazan’ın başında" sözlerini söyledi.
"Aileyi nasıl oluşturacağız, nikahların artmasıyla oluşturacağız" diyen Erbaş, "Nikah Efendimizin en önemli sünnetlerinden birisidir. Nikah benim sünnetimdir, kim nikahtan uzak olursa benim sünnetimden uzak olursa benden değildir buyuruyor. Derdimiz gençlerimiz nikahlansınlar, meşru bir şekilde müslümanca. Nikahsız birliktelik ne demek, reddediyoruz. Müslüman bir toplum olarak nikahsız birliktelik ifadesini reddediyoruz. Çabamız bu gayretimiz bu" diye konuştu.
Programda konuşan, TDV Genel Müdürü İzani Turan ise, "Arzumuz şudur yeryüzünde iyilik egemen olana kadar biz durmadan çalışacağız, davet edeceğiz dolayısıyla sizlerle de saflarımızı sıklaştıracağız ki yeryüzünü iyilik kurtarsın, iyilikler yer yüzüne yayılmış olsun" dedi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nden Peygamber Efendimiz’in doğumu anısına anlamlı yarışma

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nden Peygamber Efendimiz’in doğumu anısına anlamlı yarışma

Milli Eğitim Bakanlığı ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde, Peygamber Efendimez’in doğumunun 1500’üncü yılı anısına, Türkiye genelinde ‘Yapay Zeka ile Dijital İçerik Geliştirme Projesi’ hayata geçiriliyor.Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Gen

Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi gençlerin buluşma merkezi oldu

Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi gençlerin buluşma merkezi oldu

Aydın’ın Didim ilçesinde 1996 yılında gönüllü emeğiyle kurulan kütüphane, bugün binlerce gencin eğitim ve buluşma merkezi haline geldi.Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi, 1996 yılında gönüllülerin özverili katkılarıyla kuruldu. Aradan geçen yıllar içinde s

Saruhanlı’da deve güreşlerine binlerce vatandaş akın etti

Saruhanlı’da deve güreşlerine binlerce vatandaş akın etti

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Saruhanlı Deve Güreşleri Festivali", yoğun katılım ve büyük coşkuyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı illerinden getirilen 90 devenin mücadele ettiği festival, binlerce vatandaşı bir araya get

Aşağiçobanisa’da Şalvar Gecesi coşkusu

Aşağiçobanisa’da Şalvar Gecesi coşkusu

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi iş birliğiyle Aşağıçobanisa Mahallesi’nde düzenlenen Şalvar Gecesi etkinliği, sıcak ve samimi atmosferiyle unutulmaz anlara sahne oldu.Mahalle kültürünü yaşatmayı, komşuluk bağlar

Balıkesir’de kurbanlık satışları başladı

Balıkesir’de kurbanlık satışları başladı

Burhaniye ilçesinde, kurban bayramına iki ay kala kurbanlık satışları başladı. Kurbanlıklarda büyük baş hisseleri geçtiğimiz yıl, 25-35 bin lira arasında değişirken, bu yıl 40-45 bin lira isteniyor Küçükbaşlarda geçtiğimiz yıl 10-15 bin lira arasında deği

Niksar Kalesi zamana meydan okuyor

Niksar Kalesi zamana meydan okuyor

Tokat’ın Niksar ilçesinde bulunan kale binlerce yıllık geçmişi, çok katmanlı yapısı ve eşsiz manzarasıyla zamana meydan okuyarak bölgenin en önemli tarihi ve turistik değerlerinden biri olmayı sürdürüyor.Niksar ilçesinde bulunan Niksar Kalesi, binlerce yı

Minik yetenekler sahne aldı, bahar şenliği renkli geçti

Minik yetenekler sahne aldı, bahar şenliği renkli geçti

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Mezitli Çocuk Kampüsünde düzenlediği ve tüm çocuk kampüslerinin katkısıyla hazırlanan ‘Bahar Şenliği’, çocukların sahnelediği gösteriler ve renkli etkinliklerle coşku dolu anlara sahne oldu.Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi

Kars’ta son Osmanlı Konağı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya

Kars’ta son Osmanlı Konağı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya

Kars’ta Osmanlı döneminden günümüze ulaşan nadir yapılardan biri olan Ahmet Tevfik Paşa Konağı, yıllardır süren ihmal nedeniyle yıkılma noktasına geldi. Tarihi miras niteliği taşıyan konağın maketinin müzede sergilenmesine rağmen, asıl yapının sahipsiz bı

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30