Diyarbakır anneleri evlat nöbetini kararlılıkla sürdürürken, yeni çözüm süreci olarak yorumlanan gelişmelerin evlatları üzerinden yapılmasını istiyor.3 Eylül 2019’da farklı illerden Diyarbakır’a gelerek eski HDP İl Başkanlığı binası ön...
Diyarbakır anneleri evlat nöbetini kararlılıkla sürdürürken, yeni çözüm süreci olarak yorumlanan gelişmelerin evlatları üzerinden yapılmasını istiyor.
3 Eylül 2019’da farklı illerden Diyarbakır’a gelerek eski HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin nöbeti aralıksız devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin attığı adımları yeni çözüm süreci olarak değerlendiren aileler müjdeli haber bekliyor. Aileler, evlatlarına "teslim ol" çağrılarını yineledi.
Mehmet Aydın’ın babası Nihat Aydın, 20 Mayıs 2015’te çocuğunun HDP’liler tarafından kandırılıp dağa götürüldüğünü öne sürerek, "Bu, 13 yaşındaki bir çocuğu kandırmak değil, kaçırmaktır. Allah, cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Elini taşın altına koydu, silah bırakmayı biz de destekliyoruz. Arkadaşlar, gelin silahların bırakın. Bu zamana kadar kan döküldü, yeter artık. Garibanların çocuklarından başka kim öldü? HDP’lilere bakıyorsun çocukları Avrupa’da kolejlerde okul okurken bizimkiler mağarada ölüme mahkum edilmiş. Buna artık hayır diyoruz., yeter diyoruz. Burada sadece kendi evlatlarımız için değil, Türkiye’nin bütün çocukları için nöbet tutuyoruz. Artık Mehmetler, Özkanlar, Ahmetler ölmesin diyoruz” dedi.
Hayal Demir’in annesi Süheyla Demir ise Ağrı’dan eyleme katıldığını belirterek, 6 yıldır burada evlatlarını beklediklerini ve kararlı olduklarını vurguladı. Demir, “Benim kızım 2014’te 19 Mayıs’ta kandırılarak dağa götürüldü. HDP tarafından PKK’ya teslim edildi. 10 yıldır kızımın acısını çekiyorum, onun yolunu gözlüyorum, ona hasretiz” şeklinde konuştu.
Çözüm sürecinin evlatları üzerinden yapılmasını istediklerini dile getiren Demir, "Bizim evlatlarımızdan birkaç tanesini yollasınlar ki onların samimi olduğuna biz de inanalım. Kızım, eğer beni görüyor ve duyuyorsan gel artık. Bu yolun sonu yok, sizi dağa taşa mahkum ettiler. 10 yıldır annen, baban acı çekiyor” ifadelerini kullandı.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
İran’da yüzlerce balıkçı, bu kez balık avlamak için değil, batan bir geminin yükünden denize yayılan ürünleri toplamak amacıyla denize açıldı. Hürmüz Boğazı’nda 14 Ekim’de çıkan yangının ardından batan GFS Pride adlı geminin taşıdığı konteynerler, bölged
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin savunma teknolojileri danışmanı Serhii Beskrestnov, cuma günü Associated Press’e (AP) yaptığı açıklamada, kısıtlamanın kaldırılması için SpaceX, Pentagon ve ABD hükümetiyle görüşmeler yürüttüklerini bildirdi.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Nuri Pakdil’in vefatının 7’nci yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesabından anma mesajı yayımladı. Pakdil’in "Ben Kudüs’ü kol saati gibi taşıyorum." sözünü hatırlatan Çiftçi, büyük mütefekkirin kalemini hakikatin, adaleti
Edirne ve Kırklareli'de gerçekleştirilen denetimlerde toplam 24 düzensiz göçmen yakalandı. Edirne'de kent genelinde yürütülen kontroller sırasında 16 yabancı uyruklunun yasa dışı yollarla yurda girdiği belirlendi. Yakalanan kişiler, işlemlerinin ardından
Washington’ın kararından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Zelenskiy’nin, ABD yönetimiyle derinleşen görüş ayrılıklarına rağmen Trump’ı doğrudan eleştirmekten kaçınması dikkat çekti. Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya’ya ekonomik
ABD'nin Kansas eyaletine bağlı Wichita kentinde futbol maçı sırasında yaşanan olayda, bir sürücü aracıyla Stryker Spor Kompleksi'ndeki futbol sahasına daldı. Olayda 6 yaşındaki bir çocuk ile 35 yaşındaki bir yetişkin hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yar
Kaza, Hunat Mahallesi Sivas Bulvarı üzerinde meydana geldi. A.E. kontrolündeki otomobil, sürücüsünün direksiyon kontrolünü kaybetmesi sonucu refüje çarparak durabildi. Kazada ölen ya da yaralanan olmadı. Kazayı kardeşinin üstlenmesine rağmen bölgedeki gü
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, NSosyal hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı. Yağışlardan etkilenen esnafın yanında olduklarını belirten Bolat, "14-15 Ekim tarihlerinde İstanbul'da meydana gelen ve 84 yılın en şiddetli yağışı olarak kayıtlara geçen yağışla
Novak: ABD'ye dizel yakıt sevkiyatı sözleşme imzalandıktan 15-20 gün sonra gerçekleşecek
Zelensky: ABD istihbarat paylaşımını yeniden başlattı
03Elazığ'da motosiklet denetimi: 63 sürücüye 1 milyon 311 bin lira ceza
04Bitlis merkezli 4 ilde bahis operasyonu: 5 şüpheli tutuklandı
05Isparta'da bir haftada 34 aranan kişi yakalandı
06Siyonist siyasetin özü: İşgal ve saldırı politikalarını ben yöneteyim
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor