Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 07 Haziran 2022 - 15:38 Yorum: 0

Diyarbakır’da sinema buluşmaları başlıyor

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve paydaşlarıyla hizmete açtığı Diyarbakır Girişimci Destek Merkezi farklı alanlarda...

Diyarbakır’da sinema buluşmaları başlıyor

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve paydaşlarıyla hizmete açtığı Diyarbakır Girişimci Destek Merkezi farklı alanlarda hizmet vermeye devam ediyor.

Girişimci Destek Merkezi 8 Haziran Çarşamba günü "Diyarbakır Sinema Buluşmalarına" ev sahipliği yapacak. Bünyesinde yeni girişimciler için paket destek ve mentorluk programları devam eden merkez, kentte özellikle gençlerin ilgi duyduğu nitelikli iş alanlarına yönelik çalışmalar da yaptığı bildirildi. Kültür endüstrileri yanı sıra merkez bünyesinde animasyon, oyun, sinema, müzik gibi farklı sektörlerde gençlerin girişimlerinin desteklenmesi hedefleniyor. Merkez bünyesinde düzenlenecek girişimcilik kampında gençlerin düşündüklerini, yapmak istediklerini iş fikrine dönüştürmeleri ve geliştirmeleri destekleniyor. Hızlandırıcı programını tamamlayan en iyi 3 fikir ise özel olarak ödüllendiriliyor. Merkez bünyesinde "Üretim Girişimcilik Kampı" başvuruları devam ettiği belirtildi.

Merkez hakkında bilgi veren Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Tayınlamak, sinema alanında kentte önemli bir potansiyel olduğunu söyledi. Kentte gençlerin sinema alanında ilgilerinin yüksek olduğunu söyleyen Tayınlamak, "Profesyonel ve amatör olarak bu alanda çalışan yerelde pek çok inisiyatif, girişim ve sanatçı var. Kentin kültürel miras değerleri, hikayeleri, masalları, ritüelleri, yaşanmışlıkları bu sektör için oldukça güçlü ilham kaynakları. Bu kadar büyük bir tarihsel birikim ve kültürel mirasa sahip bir kent sinema gibi üretici sektörlerde de gelişme potansiyeline sahip. Yereldeki girişimler ve çalışmalar da bunu gösteriyor" dedi.

Tayınlamak, "Girişimci Destek Merkezi'nin sinema gibi üretici sektörlerdeki girişimleri de desteklemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için merkezin bu alandaki girişimlere altyapı, eğitim, atölye destekleri sunabileceğini düşünüyoruz. Merkezin bu alandaki çalışmalarını güçlendirme ve bu alandaki girişimleri desteklemek adına 08 Haziran 2022 Çarşamba günü yapımcı, yönetmen, oyuncu, senarist, sektördeki farklı aktörler ile "Diyarbakır Sinema Buluşmaları" çerçevesinde bir araya geliyoruz. Alanında uzman kişilerin katıldığı söyleşiler ve sonrasında düzenleyeceğimiz çalıştay ile merkezin bu alandaki çalışmalarına start vermek istiyoruz" ifadelerinde bulundu.

Tayınlamak, düzenlenecek olan söyleşilerle ilgili herkesi davet ettiklerini kaydetti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber