Düzce Üniversitemiz Araştırma Dekanlığı tarafından düzenlenen Epigenetik Koçluk Rehberliğinde; Kronik Hastalıkların Tedavisinde Bireysel Yaşam Tarzı Planları başlıklı seminer gerçekleştirildi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans...
Düzce Üniversitemiz Araştırma Dekanlığı tarafından düzenlenen Epigenetik Koçluk Rehberliğinde; Kronik Hastalıkların Tedavisinde Bireysel Yaşam Tarzı Planları başlıklı seminer gerçekleştirildi.
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. Serkan Torun, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şerif Demir, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Koca Çalışkan ile Araştırma Dekanı, Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Emine Tekin, öğretim elemanları, sağlık çalışanları ve öğrenciler katılım sağladı.
Çocuk Sağlığı Uzmanı ve Epigenetik Koçluk Kurucusu Doç. Dr. Gülsen Meral’ın bilgi ve deneyimlerini paylaştığı seminerin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Emine Tekin, davetli konuşmacı Doç. Dr. Gülsen Meral’in kariyer geçmişinden bahsederek, Düzce Üniversitesi’nin davetini kabul ettiği için kendisine teşekkürlerini sundu.
Konuşmasını yapmak için kürsüye davet edilen Rektör Nedim Sözbir ise; Epigenetik alanında yapılan çalışmaların önemine değinerek, mühendislik alanında olduğu gibi insan bedeninin de bir sistem üzerine kurulduğunu, dolayısıyla bu sisteme uygun hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Bireysel yaşam tarzının genlerimiz üzerindeki etkisinin olduğunu hatırlatan Sözbir, sağlıklı çocuklar yetiştirebilmek ve daha sağlıklı yaşayabilmek için Epigenetiğin bilinmesi gerektiğini vurguladı.
“Kişiye özel beslenme ve yaşam tarzı sağlayarak hastalıklardan korunabiliriz”
Çocuk Sağlığı Uzmanı ve Epigenetik Koçluk Kurucusu Doç. Dr. Gülsen Meral, Epigenetik’in (Hassastıp) kişiyi genetiğe göre analiz ettikten sonra tedavi yöntemlerinin geliştirildiğini söyleyerek, hassas tıp ile birlikte kişiye özel beslenme, yaşam tarzı sağlayarak hastalıklardan korunabileceğini vurguladı. Besinlerin genler üzerinde ifadelenmeler denilen epigenetik değişikliklere yol açtığını hatırlatan Gülsen Meral, örneğin kanser önleyici bir genin çalışmadığında, kişinin kansere yatkınlığının da artabileceğini vurguladı.
Bir diğer önemli konunun ise nutriepigenom olduğunu dile getiren misafir konuşmacı, kişinin anne karnında başlayan programlanmasında; annenin çevre şartları, yaşadığı olaylar, kullandığı vitaminler, bağırsak florasının bebeğin programını etkilediğini söyledi. “Bizler aslında ananelerimizin yedikleriyiz” diyen Doç. Dr. Gülsen Meral, anneannelerimizin beslenme türünün ve yaşadığı yerin bizim gen haritamızı belirlediğini vurguladı.
“Gelecek nesilleri böyle kurtarabiliriz”
Besinlerle; epigenetikte genler üzerinde olumlu ya da olumsuz değişiklikler yapılabileceğini vurgulayan Çocuk Sağlığı Uzmanı ve Epigenetik Koçluk Kurucusu Doç. Dr. Gülsen Meral, “Gelecek nesilleri kurtarmak istiyorsak bizim bu konu üzerinde farkındalık oluşturmamız gerekiyor” dedi.
Sağlıklı yaşayabilmek için kişisel ritmin kurulması gerektiğine vurgu yapan Doç. Dr. Meral, beslenmenin yanı sıra hangi egzersizin yapılacağının da kişiye özel olması gerektiğinin altını çizdi. Genler üzerinde yapılan çalışmayla istenilen yerde yaşlandırma ya da gençleştirme yapılabileceğini de söyleyen Meral, kendisine bu fırsatı verenlere ve seminer katılımcılarına teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.
Seminer, yaptığı başarılı çalışmaları ve sunumu için Gülsen Meral’e Rektör Sözbir’in teşekkür plaketi vermesinin ardından sona erdi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.30 itibarıyla kapanışa göre yüzde 1,29 artarak 84,85 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün eylül vadeli varil fiyatı da 80,83 dolar olarak belirlendi. Petrol fiyatlarındaki yükselişte,
Mersin Valisi Atilla Toros başkanlığında gerçekleştirilen Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı'nda il genelinde yürütülen güvenlik çalışmaları, alınan tedbirler ile suç ve suçlulara yönelik operasyonlar değerlendirildi. Valilikten yapılan açıklamay
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, meteorolojik veriler doğrultusunda kıyı bölgelerinde orman yangını riskinin kritik seviyeye ulaştığını belirterek vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Yumaklı, bugün ve yarın başta Çanakkale, Balıkesir, Bursa, İzmir
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde hava sıcaklıklarının önemli bir değişiklik göstermeyeceğini, sıcaklıkların genel olarak mevsim normalleri civarında, güney ve doğu kesimlerde ise yer yer mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini bildirdi. Son
Bitlis'te Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu (BMİKK) Toplantısı, Vali Ahmet Karakaya başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, tütün, alkol ve madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirildi. Bağımlılıkla mücadele
Myanmar International TV'nin haberine göre, Myanmar Hava Kuvvetlerine ait eğitim uçağına Yangon şehrinin Hmawbi bölgesi yakınlarındaki tatbikat sırasında kuş sürüsü çarptı. Uçağın pilotu, çarpma sonrası motoru alev alan uçağı ıssız bir alana doğru yönlend
Olay, Soekarno-Hatta Uluslararası Havalimanı'ında meydana geldi. Kuala Lumpur'dan Jakarta'ya görevli olarak gelen Malezya Airlines pilotu MSO'nun bavulu, gümrük memurlarının X-ray kontrolünde şüpheli bulundu. Bavulda yapılan aramalarda 14 büyük paket içi
Gazze Şeridi'ndeki Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ilaç teminindeki sıkıntının devam ettiği ve bunun hastaların hayatını tehdit eden sessiz bir yıkıma dönüştüğü belirtildi. Açıklamada, kanser ve kan hastalıklarının tedavisinde kullanıla
Filistin Konvoyu Ankara'da: "Gazze unutulmasın, Batı Şeria yeni bir Gazze olmasın" çağrısı
ABD'de siklospora salgınında ilk ölümler bildirildi
03Yalova'da durdurulan araçta tarihi eser niteliğinde objeler ele geçirildi
04Yozgat'ta karpuz hasadı başladı
05Bitlis'te Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
06Palamut avı yasağına uymayan 21 kişiye ceza
07Türkiye, Katar ve Mısır, siyonist rejimin Gazze'deki saldırılarını kınadı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük