Çarşamba Belediyesi merkez üssü Kahramanmaraş olan ve birçok ilde hissedilen deprem sonrası yardım kampanyası başlattı.
Çarşamba Belediyesi merkez üssü Kahramanmaraş olan ve birçok ilde hissedilen deprem sonrası yardım kampanyası başlattı. Çarşamba Belediyesinin 50 personeli, iş makinaları ve yardım tırları deprem bölgesine ulaştı. Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, "Yaralarımızı birlikte saracağız" dedi.
9 tır yardım
Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve birçok ilde hissedilen deprem sonrası Çarşamba Belediyesi ilçe genelinde sivil toplum kuruluşları ve odalarla koordineli bir şekilde yardım kampanyası başlattı. Çarşamba Belediyesi personelleri, iş makinaları ve yardım tırları deprem bölgesine ulaştı. Şu ana kadar Çarşamba'dan Elbistan'a 9 tır yardım gönderildi. Diğer yardım tırları ve iş makinaları da bölgeye gönderilmeye devam ediyor.
Çarşamba'dan yardım ekipleri bölgeye ulaştı
"Bugünleri hep birlikte atlatacağız" diyen Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, "Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve birçok ilimizde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gözümüz, kulağımız afet bölgesinden gelecek haberlerde. Umutlu bekleyişimiz sürüyor, dualarımız vatandaşlarımızla. Afet bölgesine göndermek için başlattığımız kampanyamız dahilinde yardım tırlarımız, iş makinalarımız ve 50 kişilik personel ekibimiz deprem bölgesindeler. Belediyemizin koordinesi ile şu ana kadar Elbistan'a 9 tır yardım gönderdik. 1 tır Çarşamba Off-Road Kulübü, 2 tır Çarşamba Genç İş Adamları Derneği, 4 tır Çarşambalı hemşehrilerimizin birlikte oluşturduğu battaniye, temizlik malzemeleri ve gıda paketlerinin yanı sıra 1 tır odun ve 1 tır fındık kabuğunu bölgeye göndermiş bulunuyoruz. Bir yandan da hala Çarşambamızda da yarım tırlarımız ve iş makinalarımız hazırlanmaya devam ediyor. Tüm hemşehrilerimize teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.
"Yardımlar, belediyenin Beyaz Masa Birimine"
Başkan Doğan, "Depremden etkilenen kardeşlerimiz için kullanılmamış battaniye, kaban, çocuk montu, çocuk bezi ve kuru baklagil desteği sağlıyoruz. İlçemizdeki odalar ve tüm sivil toplum kuruluşları ile birlikte yardımlarımızı bölgeye ulaştırmayı hedefliyoruz. Deprem bölgesine yardım yapmak isteyen hemşehrilerimiz de gerekli malzemeleri 7/24 açık olan belediyemiz Beyaz Masa Birimine, Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar ulaştırabilirler. Bugünleri birlikte aşacağız, yaralarımızı birlikte saracağız" şeklinde konuştu.
Başkan Doğan'dan kan bağışı çağrısı
Afet bölgesine gönderilmek üzere kan bağışı çağrısında bulunan Başkan Halit Doğan, "Kızılay aracımız da ilçemizde. Ülkemizin birçok şehrinde hissedilen depremde, yaralanan vatandaşlarımızın kan ihtiyacına destek olmak için hemşehrilerimizi 7 Şubat Salı gününden 11 Şubat Cumartesi gününe kadar her gün Zübeyde Hanım Meydanımızda bulunacak Kızılay Kan Bağış Noktasında kan bağışı yapmaya bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Tüm kültür sanat programları iptal
Yaşanan deprem felaketi sebebiyle Çarşamba Belediyesi'nin şubat ayındaki tüm kültür sanat programları da iptal edildi. Başkan Doğan, "Ülkemizi yasa boğan ve birçok ilimizde hissedilen deprem nedeniyle "2023 Kültür Sanat Günleri Şubat Ayı Takvimimizde" yer alan tüm programlarımız iptal olmuştur. Geçmiş olsun Türkiyem. Rabb'im ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun. Şimdi hep birlikte bugünleri atlatma zamanıdır" açıklamasında bulundu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Serhat Kalkınma Ajansı’nın 2026 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan "Bir Meslek Bir Umut" isimli teknik destek faaliyetinin sözleşmesi Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Nurullah Karaca ile Kars Denetimli Serbestlik Müdürü
Bursa’da Gemlik-Mudanya sahil yolu, Kurşunlu Mahallesi’nden itibaren meydana gelen heyelan sebebiyle trafiğe kapandı.Edinilen bilgilere göre, bölgede etkili olan yağışların ardından yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları yolu trafiğe kapadı. Güvenlik ger
Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) ile Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜSTİBAM) katkılarıyla Beyköy’de fidan dikme etkinliği ile okullar yeşillendirdi.Düzce Ün
Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin
DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim
Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen
Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel
Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde artan yangın riskine karşı hava gücünü devreye alıyor. Amasya’nın Merzifon ilçesine konuşlandırılacak yangın söndürme helikopteriyle, özellikle Orta Karadeniz’de muhtemel orman yangınlarına hızlı müdahale he
Filistin Konvoyu Ankara'da: "Gazze unutulmasın, Batı Şeria yeni bir Gazze olmasın" çağrısı
ABD'de siklospora salgınında ilk ölümler bildirildi
03Yalova'da durdurulan araçta tarihi eser niteliğinde objeler ele geçirildi
04Yozgat'ta karpuz hasadı başladı
05Bitlis'te Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
06Palamut avı yasağına uymayan 21 kişiye ceza
07Türkiye, Katar ve Mısır, siyonist rejimin Gazze'deki saldırılarını kınadı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük