Doğanşehir’de yöre halkının maden projelerine karşı yürüttüğü mücadelede kritik bir karar çıktı. Mahkeme, kalker ocağına eklenmek istenen yıkama tesisini iptal etti. Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde, taş ve maden ocaklarına karşı uzun süredir devam eden
Doğanşehir’de yöre halkının maden projelerine karşı yürüttüğü mücadelede kritik bir karar çıktı. Mahkeme, kalker ocağına eklenmek istenen yıkama tesisini iptal etti.
Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde, taş ve maden ocaklarına karşı uzun süredir devam eden çevre mücadelesinde yeni bir gelişme yaşandı. Doğanşehir Balyan Köyleri Çevre Koruma Platformu adına açıklama yapan Mazlum Mutlu, Kelhalil Köyü sınırlarında faaliyet gösteren kalker ocağına yıkama tesisi eklenmesine ilişkin projenin mahkeme kararıyla iptal edildiğini duyurdu.
Mazlum Mutlu, bölgede yıllardır süren madencilik faaliyetlerinin doğaya, su kaynaklarına ve yaşam alanlarına zarar verdiğini belirterek, bu tür projelere karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.
“Mahkeme kararları mücadelemizi güçlendirdi”
Mutlu, Kelhalil ve Eskiköy bölgelerinde açılması planlanan boksit maden ocaklarına karşı yürütülen süreçte de mahkemelerin yürütmeyi durdurma kararları verdiğini hatırlattı. Son olarak 10 Nisan 2026 tarihli İdare Mahkemesi kararıyla kalker ocağına yıkama tesisi kurulmasına yönelik projenin iptal edildiğini kaydetti.
Kararın çevre mücadelesinde önemli bir kazanım olduğunu vurgulayan Mutlu, “Bu karar, halkın iradesinin hukukla birleştiğinde somut sonuçlar doğurduğunu göstermektedir” dedi.
“Mücadele devam edecek”
Açıklamada, söz konusu kararın nihai bir sonuç olmadığına dikkat çekilerek, bölgede yaşayan insanların, doğal yaşamın ve endemik bitki türlerinin korunması için sürecin takipçisi olunacağı belirtildi.
Yöre halkına birlik çağrısı yapan Mutlu, yetkililere de çevre ve insan sağlığını önceleyen kararlar alma çağrısında bulundu.
Hukuki sürecin avukatlar Gül Erdoğan ve Ferhat Duran tarafından yürütüldüğünü aktaran Mutlu, mevcut mahkeme kararı doğrultusunda ilgili yıkama tesisinin faaliyet göstermesinin hukuken mümkün olmadığını ifade etti.
Mazlum Mutlu, bölgedeki doğal yaşamın korunmasına yönelik mücadelenin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Serhat Kalkınma Ajansı’nın 2026 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan "Bir Meslek Bir Umut" isimli teknik destek faaliyetinin sözleşmesi Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Nurullah Karaca ile Kars Denetimli Serbestlik Müdürü
Bursa’da Gemlik-Mudanya sahil yolu, Kurşunlu Mahallesi’nden itibaren meydana gelen heyelan sebebiyle trafiğe kapandı.Edinilen bilgilere göre, bölgede etkili olan yağışların ardından yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları yolu trafiğe kapadı. Güvenlik ger
Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) ile Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜSTİBAM) katkılarıyla Beyköy’de fidan dikme etkinliği ile okullar yeşillendirdi.Düzce Ün
Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin
DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim
Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen
Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel
Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde artan yangın riskine karşı hava gücünü devreye alıyor. Amasya’nın Merzifon ilçesine konuşlandırılacak yangın söndürme helikopteriyle, özellikle Orta Karadeniz’de muhtemel orman yangınlarına hızlı müdahale he
Malatya’da Bıçaklı Kavga: 16 Yaşındaki Genç Yaralandı
Galatasaray A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Beşi̇ktaş A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Eyüpspor
Göztepe A.ş.
Arca Çorum Fk
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor