Halk Sağlığı ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Emin Dinççağ, çıkardığı 25’inci kitabında Gazze’deki katliamla ilgili bir şiir kaleme aldı. Gazze’de yaşanan insanlık suçunu mısralara taşıyan Dinççağ, Batı’nın ipliğini de pazara çıkardı.
Halk Sağlığı ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Emin Dinççağ, çıkardığı 25’inci kitabında Gazze’deki katliamla ilgili bir şiir kaleme aldı. Gazze’de yaşanan insanlık suçunu mısralara taşıyan Dinççağ, Batı’nın ipliğini de pazara çıkardı.
Uzm. Dr. M. Emin Dinççağ’ın yazdığı “Sev N’olur” kitabı yayımlandı. Şiire gönül vermiş bir doktor olan Dinççağ, bugüne kadar 24 kitap yazdı. Sev N’olur ile birlikte toplamda 25. kitabını çıkartan Dr. Dinççağ’ın 2’si beslenme, bir de mizah kitabı bulunuyor. Dinççağ, çıkardığı son şiir kitabında ilk şiirini Gazze’ye ayırdı.
“Hepimizin çığlığı”
Son dönemde şiddet olaylarının arttığını ifade eden Dr. Mustafa Emin Dinççağ, “Her gün yüzlerce şiddet haberi okuyoruz. Her gün gözümüzün önünde onlarca şiddet olayına tanık oluyoruz. Trafikte yol vermedi diye cinayetler işleniyor, gencecik çocuklar, öğrenciler birbirine bıçakla, silahla saldırıyor, öldürüyor. Şiddetin bu kadar olağanlaştığı, kanıksandığı, insanların silaha gezdiği ve bunun çok normal olarak kabul gördüğü günümüzde şiddete ‘dur’ demek gerek. Güvenli sokaklar, güvenli ortamlar, insanın yaşam hakkının saygıyla korunduğu bir ortamda hayatımızı mutlu, huzur içinde geçirme isteği çok lüks bir talep olarak görülmemelidir. Sev n’olur; huzur içinde, güvenli bir şekilde yaşamak isteyen hepimizin bir çığlığı olmalıdır. Sevgiyi yaşatırsak, seversek, sevginin ne olduğunu bilirsek, şiddeti engelleyebiliriz. Şiddeti, sevgisizliği ancak sevgi durdurur. Sevgi dolu bir ortamda huzur yeşerir. Kimse kimsenin yaşamına kast edemez. Yaşam hakkı en kutsal hak olarak bilinir, kutsal bir hak olarak kabul görür ve sahip çıkılır” dedi.
25’inci kitabı hakkında bilgi veren Dr. M. Emin Dinççağ, “Sev n’olur; bir yakarış, bir yalvarış değil, zor olmayan, biraz düşünebilen, içindeki cevherin farkında olan, insan-1 kamil olarak yaratılmış insanın; hayatımızı güzelleştirebilmesi, daha huzurlu daha güvenli yaşayabilmemiz için çaba göstermesi, emek vermesi ve yaratılmış her şeyi yaratandan ötürü sevmesi için bir çağrıdır. Börtüyü, böceği, çevreyi, insanı, sokak hayvanlarını, dereyi, ovayı her şeye sevgi ile bakmak, sevmek, tüketmemek, kirletmemek, incitmemek, öldürmemek bir borç, bir insanlık görevidir, bunu unutmamak için bir çağrıdır bu kitabım. Modern insan, hayatını güzelleştiren, çevresini koruyan ve sahip çıkan, içindeki aşkı hiç söndürmeyen, geçmişini bilen ve inkar etmeyen geleceğini emanet bilen insandır. Bu güzellikleri, duygusallıkları, ödev ve sorumluklarımızı bilelim diye bir çağrı Sev n’olur. Şiddet alabildiğince çok, kimse kimseyi anlamıyor. Sevgisizlik tavan yapmış. Savaşların, ölümün kol gezdiği, şiddetin olağanlaştığı, sevgisizliğin arttığı dünyaya benim de bir mesajım var: Sev n’olur” diye konuştu.
“Çaresizlik teslim aldı dünyayı”
Kitabın yer alan Gazze şiiri şöyle:
“Sanki çaresizlik teslim aldı dünyayı/ Acizliğimle konuşuyorum ben/ Bildiklerim var, bilemediklerimden sorumluyum/ Seyretmeyin beni/ Dövüşürüm de kollarım yok/ Aslında kemiklerim kırık benim/ Gönlüm bihaber ama yüreğim, gözü pek/ İsyanlarda elimi uzatıyorum yoksunuz/ Tek başına olmuyor be!/ Nerede şiirleriniz, nerede şarkılarınız?/ Bomba atar gibi şehirlerime/ Kan ter içinde umutlarım/ Ölmüş bebeleri ruhumun/ Bir tek canım var, vermezsem kahrolayım/ Hep mi ölüm, hep mi zulüm bize/ Uyanıyorum, etrafımda sessizlik/ Utanıyorum, çaresizlik sırıtıyor/ Belki diyorum, susuyorum/ Gazze geliyor aklıma, yüzü kan revan içinde bebelerin/ Ölümü görmesinler diye elektriklerini kesmişler/ Karanlıktadır yarasaların saltanatı/ Acizliğim ağlıyor, gözyaşlarım utanmadı/ Yılışık Batı yorumluyor/ Sanki saklambaç, sanki körebe, uzaktan bağırıyor: Ateş kes!
İyi savaşlar beyler/ Öldürün/ Ne kadar nefes alan varsa özellikle güzel gözlü çocuklarını Gazze’nin/ Masum, zayıf, marazlı çocuklarını / Et yiyememiş, oyuncakları olmamış çocuklarını/ Toz toprağa bulanmış ellerini / Çamurlu güzel yüzlerini yok edin/ Onlar gülerler her şeye/ Koşarlar, koşarak oynamayı severler/ Yollarını yıkın, bahçelerini yıkın / Bombalayın yuvalarını gaddarca, acımasız! / İyi savaşlar beyler, iyi savaşlar efendiler/ Kara yüreğiniz, vahşi ruhunuz/ Acımasız kişiliğinize layık şeyler yapın/ Zaten çoksunuz/ Zaten yoksunuz, iyilerin defterinde yoksunuz.”
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Türkiye’de yapay zeka desteğiyle hazırlanan ilk eser olan "Yedi Kemerli Bir Zaman Geçidi Taşköprü" filminin galası, İstanbul’daki Atlas Sineması’nda yapıldı.Kastamonu’nun Taşköprü ilçesini anlatan "Yedi Kemerli Bir Zaman Geçidi Taşköprü" filminin galası,
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu 7’den 70’e her yaştan Aydınlıyı kültür ve sanat etkinlikleri ile buluşturmaya devam ediyor.Aydın Büyükşehir Belediyesi, Dünya Tiyatro Haftası nedeniyle Aydınlı tiyatroseverleri birbirinden güzel eserler il
Elazığ’da sergilen asırlık küpler, geçmişe ışık tutuyor.Elazığ Kent Müzesi bünyesinde sergilenen asırlık küpler, ziyaretçileri geçmişe götürüyor. Palu Seydilli Köyü’nden müze envanterine kazandırılan tarihi küpler, hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerin
Şırnak’ta 2026 Kültür ve Sanat Yarışmaları kapsamında düzenlenen tiyatro yarışmasının il finali, gençlerin etkileyici performanslarıyla büyük bir coşkuya sahne oldu.Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2026 yılı takvimi doğrultusunda gerçekleştirilen tiyatro yar
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) görev yapan kadınlardan oluşan OMÜKAM Kadınlar Korosu, "Anadolu’dan Ezgiler: Miras" temalı konserinde 15 eseri seslendirerek izleyicilere unutulmaz bir müzik şöleni sundu.OMÜKAM Kadınlar Korosu, Atatürk Kongre v
Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda bir asır sonra restorasyon çalışmalarıyla ayağa kaldırılan, Çanakkale Boğazı’nı geçmek isteyen itilaf devletlerin 3 Kasım 1914’te ilk bombaladığı yer olan ilk şehitlerin verildiği Seddülbahi
Adana’da 25’incisi düzenlenen Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali’nin resmi açılışında "Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü" oyuncu Meral Çetinkaya’ya verildi.Kentteki bir otelde gerçekleştirilen açılış törenine Kültür ve Turizm Ba
Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde kurtuluşun 106. yıl etkinlikleri, halk yürüyüşüyle başladı. Bayraklarla yürüyen vatandaşlar coşkuyu sokaklara taşırken, akşam saatlerinde düzenlenen konserde Hakan Peker sahne aldı.Düziçi ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşu
Antakya’da yol bakım ve onarım çalışmaları sürüyor
Aksaray’da apartmanda yangın paniği: 6 kişi dumandan etkilendi
03Tekirdağ’da iki motosiklet kafa kafaya çarpıştı: 2 yaralı
04Hatay’da aranan 2 şahıs yakalandı
05Siverek’te peçete yüklü tır alevlere teslim oldu
06Netanyahu’dan İran savaşı yorumu: "Yarı yolun ötesine geçildi"
073 yaşındaki çocuğuna köpek saldıran baba: "Köpeğin çocuğumuzu bırakması için çok uğraştık"
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük