İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde pratisyen hekim Halit Altınok'a bıçakla saldıran temizlik görevlisine mahkeme tarafından 11 yıl hapis cezası...
İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde pratisyen hekim Halit Altınok'a bıçakla saldıran temizlik görevlisine mahkeme tarafından 11 yıl hapis cezası verildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, verilen ceza sonrası sosyal medya hesabından teşekkür paylaşımı yaptı.
İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde pratisyen hekim olarak görev yapan Halit Altınok'a bıçakla saldırdığı iddiasıyla yargılanan hastanenin temizlik görevlisi Ramazan Çalışkan'ın davası karara bağlandı. İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Ramazan Çalışkan ve avukatı hazır bulundu. Duruşmaya müşteki Halit Altınoluk ile avukatı, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü avukatıyla birlikte katıldı.
"Sanıkla konuşurken mağduru öldüreceğini açık olarak söyledi"
Duruşmada tanıklık yapan ve pratisyen hekim olarak görev yaptığını belirten Ali Bolat, "Olayın gerçekleştiği tarihte hastanede değildim, ancak hatırladığım kadarıyla 2 hafta kadar önce sanıkla hastanede karşılaştığımda vardiyasının olmadığını bildiğim için neden hastanede olduğunu sordum. Bana, "otur, konuşalım" dedi. Bankta oturduk, mağduru kast ederek kadınları bir şekilde görev mahalline getirdiğini, bir şekilde kandırdığını ve kendilerine cinsel saldırıda bulunduğunu anlattı. Sonra "böyle kişiler yaşamamalı" dedi. Bahsettiği olayın gerçek olması halinde bile cezasını sanığın veremeyeceğini söyledim, ancak "bu benim üzerime borçtur, cezasını ben vereceğim" dedi. Sanıkla konuşurken mağduru öldüreceğini açık olarak söyledi. Cezası verilmeli derken kast ettiği öldürmekti. Bunun üzerine durumu mağdura bildirerek önlem almasını söyledim" ifadelerini kullandı.
Husumet beslediği kaydedildi
Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, müşteki Halit Altınoluk'un İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde pratisyen hekim olarak görev yaptığını, sanık Ramazan Çalışkan'ın da aynı hastanede temizlik görevlisi olarak çalıştığını, sanığın olay tarihinden 2-3 ay öncesinden başlayarak müştekinin kadın hastaları kandırarak cinsel eylemlerde bulunduğunu iddia edip müştekiye karşı husumet beslediğini aktardı.
Sanığın müştekiye karşı "seni öldüreceğim" dediği aktarıldı
Açıklanan mütalaada, sanığın olay tarihinde hastanenin acil girişi karşısında bulunan banklarda müştekinin doktor arkadaşlarıyla kahvaltı yaptıkları sırada sanığın elinde bıçakla yanlarına geldiği, müştekiye karşı "seni öldüreceğim" diyerek elinde bulunan bıçağı müştekinin karın bölgesine doğru salladığı, müştekinin iki kolunu birleştirerek kendini korumaya çalıştığı sırada kollarından yaralandığı, sonrasında müştekinin kaçmaya başladığı, sanığın müştekiyi kovaladığı kaydedildi.
Çelme takılınca bıçağı düştü, etkisiz hale getirildi
Müştekinin hastane çıkışındaki ambulans etrafında saklanmaya çalıştığının belirtildiği mütalaada, sanığın müştekinin tekrar arkasından gelerek sırtına doğru bıçak salladığı ve müştekiyi sırtından da yaraladığı, daha sonra müştekinin tekrar kaçmaya başladığı, bu sırada orada bulunan müştekinin doktor arkadaşı Bekir Şahin'in sanığa çelme takarak düşürdüğü, sanığın elindeki bıçağın ulaşamayacağı bir yere fırlaması üzerine etrafta bulunan şahıslar tarafından sanığın etkisiz hale getirildiği aktarıldı.
Açıklanan mütalaaya ilişkin savunma yapan sanık Çalışkan, olayın ağır tahrik altında ani gelişen bir olay olduğunu söyleyerek beraatını ve tahliyesini istedi.
11 yıl hapis cezasına çarptırıldı
Alınan savunmaların ve beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Ramazan Çalışkan'ı "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 11 yıl hapis cezasına çarptırarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan teşekkür paylaşımı
Sanık Ramazan Çalışkan'a verilen hapis cezası üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaptı. Koca paylaşımında, "İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli bir hekime 4 Haziran 2022'de bir hastane personeli tarafından yapılan bıçaklı saldırıya ilişkin dava, Ağır Ceza Mahkemesi'nde sonuçlandı. Saldırgan, adam öldürmeye teşebbüsten 11 yıl hapis cezası aldı. Yargıya teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde boşanma aşamasındaki eşini, kayınpederini, kayınvalidesini ve 12 yaşındaki kayınbiraderini öldüren şüpheli Ömer Coşkun, jandarmadaki işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili şüphelinin ba
Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen soruşturmalar kapsamında yasa dışı sanal bahis ve kumar sitelerine bankacılık işlemleri aracılığıyla para yatırdığı belirlenen 654 kişi hakkında idari işlem yapılması amacıyla ilgili valiliklere ihbarda bulunulduğun
İran Devrim Muhafızları Ordusu, "Gerçek Vaad 4" operasyonunun 88’inci dalgasında Lübnan Hizbullahı ile Irak ve Yemen’deki direniş güçleriyle birlikte ABD ve İsrail’e ait üs ve askeri merkezlerin hedef alındığını duyurdu.İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO
Uşak Belediyesi’ne yönelik ’rüşvet’ ve ’usulsüzlük’ iddialarıyla düzenlenen ikinci dalga operasyonda gözaltına alınıp İstanbul’a getirilen aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Keskin, tutuklanan Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın gönül ilişkisinde ol
Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalarda; ruhsatsız tabanca ele geçirildi.Edinilen bilgiye göre Akpınar ilçesinde jandarma ekiplerince ruhsatsız silah taşıyan kişilere yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında bir şüpheliye ait ev v
Isparta İl genelinde son bir haftada polis ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde 28 bin 758 kişi sorgulanırken, 34 aranan şahıs yakalandı.Isparta İl genelinde polis sorumluluk bölgelerinde 22–28 Mart 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimler
Edirne’nin Keşan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü, tüm ekipmanları üzerinde olduğu için kazayı yara almadan atlatırken, ehliyetsiz olduğu belirlenince 40 bin TL ceza kesildi.Alınan bilgiye göre, Kurtuluş
Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki Doğal Yaşam Alanı’nda aç kalan köpekler birbirlerini yediği görüntülerin ardından yapılan şikayet üzerine, avukat ve jandamının da katıldığı yeni incelemede, yeni ölmüş olduğu değerlendirilen 6 adet köpeğin kapalı bir alana
Filistin Konvoyu Ankara'da: "Gazze unutulmasın, Batı Şeria yeni bir Gazze olmasın" çağrısı
ABD'de siklospora salgınında ilk ölümler bildirildi
03Yozgat'ta karpuz hasadı başladı
04Bitlis'te Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
05Yalova'da durdurulan araçta tarihi eser niteliğinde objeler ele geçirildi
06Palamut avı yasağına uymayan 21 kişiye ceza
07Türkiye, Katar ve Mısır, siyonist rejimin Gazze'deki saldırılarını kınadı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük