Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
04:03 Sarıyer’de kontrolden çıkan otomobil yan yattı: 2 yaralı01:51 Kontrolden çıkan otomobil kaldırıma vurdu, ona metreler kala tır devrildi01:47 Başkan Görgel: “Yangının büyük bölümünü kontrol altına alınmış durumda”01:43 Akademisyenin kızını sözlü taciz ettiği ileri sürülen kadına adli işlem baş...01:32 Beykoz’da iş yeri kurşunlandı: 1 yaralı00:58 “Mahzen-32” operasyonunda yakalanan 27 şüphelinin tamamı tutuklandı00:55 Yoldan çıkan otomobilin sürücüsü yaralandı00:54 1 Mayıs ve 19 Mayıs’ta İstanbul, Ankara ve İzmir’de raylı sistemlerde ulaşı...00:53 Erdek’te uyuşturucu operasyonu00:47 Ankara’da iki kurye grubu arasında kavga: 1’i ağır 4 yaralı00:44 Alkollü yakalanan sürücünün “Keşke açmasaydım şişeyi” pişmanlığı00:41 Bolu’da 18 yaşından küçük gençler arasında bıçaklı kavga: 2 yaralı00:39 Uşak’ta fabrikada zehirlenme paniği: 19 işçi hastaneye başvurdu00:37 Niğde’de hafif ticari araçla motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı00:31 Ankara’da yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda 5 araçlı zincirleme kaza: 8 ya...00:24 Ankara’da aşırı yağış nedeniyle kontrolden çıkan bariyere çarptı: 1 ölü, 5...00:20 1 Mayıs İşçi Bayramı ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda İstanbul, Anka...00:20 Karısını öldürüp polise teslim oldu00:15 Yıldırım düşen ağaçlık alanda yangın çıktı00:12 Ulukışla - Pozantı yolunda zincirleme kaza: 2 ölü
Güncel 20 Kasım 2014 - 01:47 Yorum: 0

Dokuz kurumun birleşmesinden oluşan yeni bir belediyeyiz

“Kurumsallaşma Yolunda Yeşilyurt” başlığıyla bir dizi eğitimler gerçekleştiren Yeşilyurt Belediyesi üç gün devam edecek ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirme programı için açılış töreni düzenledi.

Dokuz kurumun birleşmesinden oluşan yeni bir belediyeyiz

MALATYA/YEŞİLYURT -  “Kurumsallaşma Yolunda Yeşilyurt”  başlığıyla bir dizi eğitimler gerçekleştiren Yeşilyurt Belediyesi üç gün devam edecek ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirme programı için açılış töreni düzenledi.

Belgelendirme açılış törenine Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, TSE Başkanlık Müşaviri Arif Gani, TSE Başkanlık Müşaviri Sertip Necati Atalar, TSE Malatya Müdürü Eraslan Yılmaz, İnönü Üniversitesi Prof. Dr. Tuncay Özdemir, İnönü Üniversitesi Doç.Dr. Nurhayat Özdemir, Eucons Danışmanlık Müdürü Funda Yalçınsoy, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları ve Birim Temsilcileri katıldı.

TSE Malatya Müdürü Eraslan Yılmaz: “Üç gün boyunca denetim devam edecek, üç gün boyunca birimlerimizi ziyaret edeceğiz. Birimlerde ki uygulamaları göreceğiz. Daha sonra Cuma günü kapanış programıyla teknik sonucunu açıklayacağız. Gözlemlediğim kadarıyla Yeşilyurt Belediyesi baya hızlı başladı, iyi gidiyor ve inşallah devamı da gelir. Bu 9000 Belgesini almaya hak kazanırsanız buda gelişimlerin hızlanması açısından bir vesile olacaktır diye düşünüyorum. Ama 9000 bütün sistemlerin alt yapısı olarak düşünülebilir. Bundan sonra inşallah devamı gelecektir” dedi.

POLAT; “MALATYA YENİDEN İNŞA EDİLİYOR”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: “Başlangıç önemlidir, bir işe nasıl başlarsanız öyle gider. O yüzden başlangıç çok önemlidir. Malatya aslında idari yapılanma ve yerel yapılanma açısından yeniden kuruluyor. Bir yandan büyükşehrimizin yapılanması gerçekleşiyor bir yandan ilçelerimizin yapılanması gerçekleşiyor. 30 Mart’tan önce Malatya'da 53 belediyemiz vardı, 53 Belediye Başkanı ve 53 Belediye Meclisi, belediyelerimiz bu yapılanmasıyla yönetiliyordu. Ama 30 Marttan sonra Malatya'mız 14 belediye kurumuyla yönetilmektedir. Bu 14 belediyemiz, başkanlarıyla, encümenleriyle, personelleriyle aslında kurucu iradedir.

Yeşilyurt’umuzda aslında Malatya'nın en eski belediyelerinden birisidir. 1909 yılında Çırmıktı bölgesinde belediye olarak başlamış 1950’li yıllarda ilçe olmuş hukuken 2012 yılında ama fiilen 30 Mart yerel seçimleriyle birlikte Malatya'nın iki merkez ilçesinden biri haline geldi” dedi. 

POLAT: “YENİ YEŞİLYURT İÇİN İRADE GÖSTERMEK GEREKİYOR”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: “Bizim sorumluluğumuz kurucu irade olmamız açısından bir kat daha önemli. Yedi Belediye, İl Özel İdaresinden gelen personeller ve Malatya Belediyesi'nin desteğiyle, yani dokuz kurumun birleşmesinden oluşan yeni bir belediye haline geldik. İlk günden beri bütün belediyelerin tüzel kişiliklerini yok kabul ettik. İlk olarak yeni bir yapıda olduğumuzu hissettirmemiz gerektiğine inandık. Görevi teslim aldığımızda, perşembe günü devir teslim yapıldı, cuma günü bütün belediyelerimizin bir bisikleti dahi varsa bütün araçlarını Yakınca’daki hizmet binamızda topladık. Pazartesi itibariyle de bütün arkadaşlarımızı bütün çalışanlarımızı yine o alanda topladık ve eski alışkanlıkların bırakılması, yeni Yeşilyurt’u benimseyip ona göre hareket etmeleri gerektiği noktasında bakış açımızı ve beklentilerimizi ifade ettik” şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber