Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 25 Şubat 2022 - 14:58 Yorum: 0

Donmak üzereyken bulunan yavru ayılar Sinop’ta tedavi altına alındı

Kastamonu'da donmak üzereyken vatandaşlar tarafından bulunan yavru ayılar, Sinop Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi altında alındı.

Donmak üzereyken bulunan yavru ayılar Sinop’ta tedavi altına alındı

Kastamonu'da donmak üzereyken vatandaşlar tarafından bulunan yavru ayılar, Sinop Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi altında alındı.

Konu ile ilgili Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Sinop Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Kastamonu'da donmak üzereyken bulunan yavru ayılar, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Minik yavrular artık emin ellerde. Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesi Karafasıl köyünde, duyarlı vatandaşlarca, donmak üzereyken bulunan yavru iki ayı, DKMP Kastamonu Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Yavru ayılar veteriner hekimce müşahede altına alındı. Aynı zamanda yavruların annelerinin bulmak amacıyla harekete geçen Kastamonu Şube Müdürlüğü, yavruların bulundukları mevkii ve çevresinde anne ayıyı arama çalışmaları başlattı. Ancak anne ayıya ulaşılamadı. İlk tedavileri tamamlanan ancak anneleri bulunamayan yavru ayılar, tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinin tamamlanması için, Kastamonu Şube Müdürlüğünce, Sinop Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne nakledildiler. Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde veteriner hekimce gerçekleştirilen muayenede, yavru ayıların sağlık durumlarının iyi olduğu tespit edildi. Rehabilitasyon merkezinde şefkat ve sevgi ile veteriner hekim kontrolünde bakılan yavru ayılar, üçer saatlik aralıklarda özel diyet uygulanarak besleniyor" denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber